| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč děti nezpívají?

 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]
Líza
23.11.2013 5:39:05
Veroniko, no ono už to, že zpíváš na radu kamarádky a samotnou by tě to nenapadlo, je trochu smutný, ne?
Veronika Jíchová, dcera 17 měsíců
  • 
23.11.2013 3:47:07
Ano, bohužel zřejmě jsi. Moc dnešních maminek sedí u televize či bulváru a hudbu leda tak poslouchá. Ale výjimky určitě jsou, naštěstí. I já dcerce zpívám už od těhotenství na radu kamarádky, co dělá synkovi totéž, a takových je nás celkem dost. Jenže jsme bohužel zřejmě v menšině.
Ale snad časem zas bude líp a třeba jsme předzvěst zářné budoucnosti. :o)
(Mimochodem, nějaké výzkumy se dělaly v Německu a dopadly dost zle pro zpěv. U nás nevím, ale bála bych se podobné situace. Udělat takový výzkum tady by se ale patřilo a šel by zrealizovat celkem snadno. Možná ale už je?)
Veronika Jíchová, dcera 17 měsíců
  • 
23.11.2013 3:34:12
Já mám podobnou zkušenost, v těhotenství jsem zpívala (což dítě milovalo), ale dcerka můj zpěv od narození nesnášela, podle manžela jako důkaz svého hudebního sluchu. :o) Od jejích 7 měsíců chodíme do Hudební školy Yamaha (kurz Robátka) a dcerka má můj zpěv zase ráda (máme CD s písničkami pro Robátka a zpíváme doma s ním). Postupně jsme k tomu koupili knížky s CD Lidové písničky pro děti 1-3 a to zpívané miluje taky, například se aktivně domáhá písničky Skákal pes a tak. :o)Bez CD to ale ani nezkouším. :o)Nicméně pomohlo to, mé zpívání už dcerka zase miluje (a Robátka ještě víc). Než půjde do školky, bude zřejmě umět slušně zpívat, už nyní si brouká do hudby a tleská nebo ťuká do rytmu - i u jiných písniček, pokud jsou jednoduché a líbí se jí.
Jsem šťastná, že to tak je, a naše zpívání jsem si zamilovala.
Přiznávám, že já nezpívala od svých 15 let a začala zase jen kvůli dítěti.
Helena 11let
  • 
5.5.2012 9:48:34
já chci zpívat baví mě to líbí se mi jak zpívám ale všichni mi říkají že zpívám falešně nemám hudební sluch.
28.9.2005 22:59:01
Mně se neozvali DOTEĎ!! no jo, budu jim muset zavolat.
  • 
28.9.2005 7:21:21
Těch soudných maminek je zde dosti málo. Ty ostatní pokrokovější budou posílat děti se klátit na technopárty. Vůbec se divím, že maminky s dětmi ještě vůbec mluví. Až se podaří lidem vylézt na větve, budou zase vydávat jen skřeky a pozléze jen gesta.
Líza
27.9.2005 18:58:35
L+2, jsou na světě i tací, kteří si myslí, že nutit holky do ječivého sopránu, pokud by mohly mít krásný teplý alt, je zločin :-))))))))))
L+2
  • 
27.9.2005 18:47:17
Rozumim tomu dobre, ze kdyz mam hluboky hlas tak bych detem nemela zpivat? No tak to teda at vsichni "alti" a "basi" hezky zmlknou, jinak budou z nasich deti brucouni?

Mam velmi hluboky hlas a vzdycky jsem mela jiz na zakldni skole (vzdy odsunuta zpivat druhy hlas), jedna moje dcera bude evidentne po mne (uz jako mimino kricela o toninu nize). Zpivame si spolu casto a rady (o toninu nize). Preci ji nebudu nutit zpivat "nahore" kdyz s tim ma problemy. Co je to za blbost? Podle clanku tedy "bruci" - no, ale me to nevadi, jelikoz bruci moc hezky - takova Anne Lenoxova taky bruci?
Milada.
27.9.2005 14:31:24
Ja se vratila z Yamahy s dcerou asi pred 15 minutama a mozna pro moji dceru zadna Yamaha nebude. V jejim veku a v jejim programu se sesly jen 3 tri deti a to se jim nevyplati. Sakra prace.
Martina
  • 
27.9.2005 13:44:11
Caues,
tak já svýmu synkovi odmalička pouątím písničky od svěráka (mám snad vąechny a vąechny je umím a zívám samo s ním) a ted ve svých 2 letech uľ se je "zpívá" se mnou a kdyľ mu zpívám pásla ovečky, tak sedí a zboľně volá eątě. Myslím, ľe by se mu program Yamahy líbil. Mně na email odpověděly téměř okamľite, ąkolné 2050 na rok mi přijde v pohodě. Chodí tam moje kamarádka a její holčička je nadąená.

Plavat chodíme taky, ale tohle je zase o něčem jiném a myslím, ľe se tam děti muľou naučit víc, neľ zpívat.

Martina
 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.