| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V nouzi poznáš přítele aneb povedený švagr

 Příspěvky 110 z 248 [Dalších 238 >>]
věra tři děti
  • 
9.5.2007 13:21:33
s astmatem bych vam možná mohla pomoct zajímam se o homeopatii moc mi pomohla muj 14 letý syn se možná díky ní brzo zotavil z podezření na meningitydu jestli chcete pokecat o tom mam icq nebo trepacova zavinač seznam .cz
  • 
18.10.2005 15:43:08
Hanko, je znamou veci, ze male deti trpivaji nemocemi z duvodu problemu v rodine. Vetsinou se do detskych nemoci projektuji problemy rodicu, zvlastepak matky.

Astma je projekce potlacovane agresivity a zlosti, nevyboureneho vzteku.

U velmi malych deti se neprojektuje ovsem jejich vlastni psychika, ale jak uz bylo vyse zmineno, psychika matky (nebo otce) ... to uz dokazete posoudit sami

Zkuste se nad tim zamyslet i z tehle stranky ... ;)

Zdravi
Xronos
29.9.2005 19:09:50
jo,diskuze je báječná.a souhlas s každým,kdo doporučuje postavit se na vlastní nohy.já jsem totiž pro svou švagrovou taky taková mrcha.podivovala jsem se nad tím,proč mojí tchyni s tchánem (které fakt nemusím) nutěj do prodeje bytu (a koupi menšího) s tím,že část peněz jim dají.švagrová začala ječet,že to by se mi líbilo dostat (tedy manžel) 1/2 bytu 3+1,když JÁ mám půl baráku v praze.že moje maminka žije,že se se svým majetkem může dělat co chce,třeba ho darovat bráchovi,to jí nenapadne.a rozdělovat byt tchyňů (v OS) za jejich života považuju za hyenismus a sprostotu.přišli totiž za námi,že dají manžovi 250 000 a celý byt bude jejich (podotýkám,že byt je v praze,takže cenu si dovedete představit).manža nesouhlasi,proboha proč,vždyť rodiče žijí!!!!!!!!! my byt také splácíme,žijeme z ruky do huby,máme děti tři a já jsem doma,ale mít zálusk na majetek žijících lidí mi připadá nechutný.
třeba se moje mamča rozhodne barák prodat,koupit garsonku a jezdit po světe.je to její věc,ne moje.to samé tchyně s tchánem.ať si koupí menší,ale proč by si zbytek nemohli užít?proč by měli myslet jen na naše blaho?
L+2
  • 
4.8.2005 16:39:45
Mila Lucie,
precetlajsem si clanek az nyni. A bohuzel, ja nevidim na chovani tveho svagra vubec nic divneho, ani spatneho. Svagr ma byt na prodej, za urcitou castku, za kterou vi, ze byt proda. Proc by Vam mel prodavat byt levneji? To je jako kdyby jste si rovnou rekli, svagre, dej nam 100 tisic, my mame nemocne dite.

Prijde mi to velice "komunisticke" uvazovani. Svagr k vam nema vubec zadne povinnosti, hlavne ne vyzivovaci. Ja bych si v zivote nedovolila po svych sestrach neco takoveho pozadovat. A mimochodem, kdybych bydlela s mamou (coz zaplatbanbuh nemusim), tak bych ji platila najemne (to jsou totiz normalni vztahy). Zajimalo by me,kolik ji platite vy, nebo ji take vyuzivate a bydlite u ni zadarmo? Pokud ano, tak pak svagr dostal penize uplne opravnene, ona vam penize take dava (za usetreny najem), takze jste si fifty fifty.
Alena
  • 
3.8.2005 19:39:42
Já ti tleskám,napsalas to fakt skvěle,skvěle.Líp bych to nedokázala,máš trefné vyjadřování.
  • 
3.8.2005 16:03:29
Nejhorší jsou fakt ty tchýně, které nedokážou při čtyřech dětech všem našetřit na byt a ještě za svého života všem rozdělit spravedlivě jejich dědictví. Charakter rodičů snachy je bezchybný, protože ti nedali nikomu nic.
Marketa
  • 
1.8.2005 6:20:45
Jo jeste jsem si vzpomnela, v jedne z odpovedi jsi psala, ze tvuj manzel az zas tak moc penez nevydelava a moc toho neusetrite. Nevim v jakem oboru jsi pracovala pred materskou, ale jestli je tvuj obor lepe placen nez manzeluv, mozna by stalo za to pouvazovat o tom, ze se vratis do prace a doma zustane manzel. Proste bych to brala tak, ze kdyby vam to melo pomoct k tomu, ze budete driv bydlet ve zdravotne nezavadnem byte, tak by to stalo za to, i kdyz se to muze zdat jako nekonvencni reseni.
Marketa
  • 
1.8.2005 6:15:02
Poucny clanek a jeste poucnejsi diskuze. Hanko vase vahavost resit rodinne bydleni az kdyz tzv tece do bot me prekvapuje. Co mne ovsem neprekvapuje je nespravedlive deleni majetku mezi sourozence. Ze sveho okoli a i vlastni rozsahle rodiny jsem vypozorovala, ze rodicu, kteri dokazi byt spravedlivi ke svym detem je neskutecne malo. Ja bych vubec nevinila ze vznikle situace vaseho svagra, ale spis vasi tchyni. Ackoliv to bylo jeji svate pravo podelit sve deti jak sama uznala za vhodne (v tomto pripade nejstarsi syn dostal urcity financni obnos a mladsi sourozenci nic – nebo je to jinak?), s timto pravem jsou spojena i rizika, ze takoveto deleni se zbyvajicim clenum rodiny nemusi libit ci se jich to dokonce muze dotknout. Mnohdy se takoveto kroky podnikaji za zady ostatnich clenu rodiny a o to to byva horsi, pak vznikaji rodinne konflikty a rozvraty. Takze dle meho nazoru k tomu pravu co komu dam patri i jakasi moralni povinnost toto rozhodnuti vysvetlit a celkove rozhodnout tak, aby to melo spis pozitivni nez negativni vliv na celkovou atmosferu rodiny. Jinak Hanko, podle tveho clanku vy jste vedeli, ze nejstarsi bratr dostal ten financni obnos a ze na ostatni sourozence se nepamatovalo. To neco svedci o charakteru tchyne a v tom pripade se dost divim, ze jste pristoupili na to s ni bydlet a nepokusili jste se o vlastni bydleni jeste pred tim nez jste se rozhodli mit deti. Podle toho co pises bylo vzdy vicemene jasne ze se budete muset postavit na vlastni nohy, dum je stary, stejne byste do nej museli investovat, no to uz je lepsi investovat do vlastniho, ne? Tchyne asi nikdy nebyla nejaky velky character se smyslem pro spravedlivost, takze to snad neni prekvapeni. Taky bych asi neztracela cas argumentama s zenou, ktera tvrdi, ze astma v puberte samo zmizi. Kdyz si doted nebyla schopna nic zjistit o teto kondici, je vic nez jasne ze o to zajem nema, tudiz se ani neda ocekavat nejake pochopeni do budoucna. Hanko, ja bych celou situaci brala jako velke pouceni. Muzete byt jeste radi, ze jste do domu nic neinvestovali, taky jste tam mohli nacpat spoustu penez a pak se k vuli stavu dcerky stejne stehovat.
31.7.2005 13:25:40
Hanko,
mám pocit, že úvěr na dítě si vzít můžeš, buď přímo na něj (ale to jde přes opatrovnický soud nebo tak něco a trvá to dlouho - prý až 9 měsíců), nebo lze žádosti o úvěry tzv. sloučit, čímž se dítě jakoby přifaří k tobě a pak žádáš jen jednou, zároveń za sebe i za dítě. Možná ti teď tahle informace nepomůže, ale třeba někdy v budoucnu... nebo se může hodit někomu jinému.
Sana
  • 
29.7.2005 21:12:34
Miso, nevim, jestli to vis, pokud jak pises jsi dlouholeta ID,tak na pocitac muzes mit narok od socialky. A pak ti muze byt nejakej blbec ukradenej. Hodne zdaru.
 Příspěvky 110 z 248 [Dalších 238 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.