| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je existence výchovně náročných dětí fáma?

 Příspěvky 110 z 134 [Dalších 124 >>]
Petra ,2 děti
  • 
19.5.2008 22:22:05
Ahoj,
my máme dvě děti - Magdalénka bude mít brzo 4 a Patriček má 1,5.
Právě dnes jsem ze své dcery opět úplně na dně a přemýšlím kam jí dát nebo kam uklidit sebe,abychom se ze sebe navzájem nezbláznily.
Madlenka byla do svých tří týdnů miminko, které jen spalo a jedlo.Pak to začalo.Přesně to,co tady už spousta maminek popisovala přede mnou:nespaní,křičení,vyžadování neustálé pozornosti,vzdorovitost projevovala už ve 2 měsících - je to šílené, ale je to tak. Nesnášela např.autosedačku-připoutat jí tam byl úkol pro dvě dospělé osoby(jeden čekal až se mezi řvaním nadechne a v té chvíli jí do sedačky zatlačil a druhý rychle zapnul pásy). V současné době je to tak,že je vždy nějakou dobu klid, a pak to zase propukne. Zvládá všechno, problém je v tom ,že většinou nechce - oblékat se,uklidit,umýt se,atd. Věta, kterou často pronáší, a která jí dobře vystihuje je:"Všechno je hnusný a nic nesnáším!" Jinak je hodně chytrá a většinu svých scén odbývá doma, takže s okolím problémy nemáme - právě naopak lidé nám naše problémy s ní nevěří.
Další věcí je to, že Madlenka často rychleji žije a jedná, než myslí.Také vyžaduje hodně tělesnou blízkost, dodnes jí večer uspávám (obě děti spí zatím s námi v ložnici). Na mladším Páťovi se může uspokojit mé rodičovské sebevědomí:-)Taky je bystrý a mrštný, má své dny, vzdoruje,ale přesto jde zvládnout mnohem snadněji než Magdalénka. S Páťou mám pocit, že jsem dobrá máma, s Magdalénkou zažívám pravý opak.
Jára, syn 14m
  • 
16.5.2008 0:36:39
Byla jsem taky zoufalá. Syn se narodil předčasně. Skoro od narození stále vyžadoval pozornost. Vůbec nespal a když tak jen v pohybujícím se kočárku. V noci se budil i po hodině. V postýlce nespí vůbec, jen s námi. Uvařit s ním bylo nemyslitelné. Neměla jsem ani kdy uklidit. Doma přes den vůbec neusnul a večer se stále budil. Teď od roka je to mnohem lepší. Vyzkoušela jsem kineziologii. Už jsem nevěděla co dělat. A musím uznat že najednou je uspávání mnohem jednodušší. Začal si hrát sám (alespoň na chvilku). Opravdu vidím rozdíl. Můžu se jen dohadovat zda by to zlepšení přišlo i beztak. Ale pokud můžete obětovat nějakou korunu a dvě hodinky času určitě to vyzkoušejte. Já jsem to zkusila hlavně kvůli synovi. Vadilo mi, že si pořádně neodpočine, nezastaví se. Držím moc palce.
jana 2 děti
  • 
15.5.2008 20:32:10
jediné, co bych vám mohla poradit, je zajít do dětské poradny. já mám doma taky takového tajtrlíka a už jsem se objednala, protože to opravdu není k vydržení. mám kamarádky, které tam chodí i s menšími problémy, prostě když si člověk neví rady. můj syn s s věkem už trochu uklidnil, ale pro změnu začaly problémy ve školce a tak je to vlastně nekonečný příběh. tak držím palce a určitě zkuste do poradny zajít, nic za to nedáte a určitě vám poradí.
Kristýna, Marky (6), Aňa (1)
  • 
5.5.2008 21:09:53
Musím se smát :-)) , když čtu tenhle článek - je to úplně jako u nás, jen my máme dvě holky. Ale já ten rozdíl přisuzuji tomu, že jsem si tak nějak zvykla. Obě jsou čiperky, mladší se ale usmívá a pořád mazlí. Starší se vzteká při jakékoliv příležitosti, "kňochtá" tady kňourá, v noci cestuje, povídá, nadskakuje a často se přemísťuje k nám do manželské postele. Říkám si prostě je to její způsob projevu, to, že je mi méně příjemný než projev mladší holčičky, je už můj problém. Ale je pravda, ýže vydržet tenhle nápor negativních a nepříjemných emocí je někdy dost těžké. Často spolu bojujeme - ale je to hlavně tím, že je mi nesmírně podobná a to nás na sobě štve. LMD ani ADHD neřeším - obě tyto diagnozy se s věkem lepší, takže zatím čekám.
petra
  • 
16.4.2008 17:55:12
když on má člověk pořád pocit, že to nějak zvládne sám anebo že to časem zase přejde. problémy se synem doma nejsou totiž teď už žádné, jen ve školce. a taky to začalo asi před měsícem, do teď tam bylo prý vše vpořádku, takže nevím.do poradny se ale objednáme. já si totiž taky myslím, že se učitelka plete.
studenou sprchu jsem nedala jako jediné řešení. metoda pevného objetí a pokusy nevšímat si jej opravdu nezabraly a jen vše zhoršovaly. v té době mu byl 1,5 let.
jana 2 děti
  • 
16.4.2008 17:36:10
asi je to i náš případ, synovi jsou 4 roky, ve školce máme velké problémy, takže učitelky mi oznámily, že na Něj budou prostě oproti ostatním dětem hodně přísné. na koberečku jsem skoro denně. jako malý byl něco podobného, jako píše paní v článku. jen k tomu přidal záchvaty vzteku, při kterých si rozbíjel hlavu o skříně atd a taky odmítání jídla. v rodině manžela se vyskytují děti s dysfunkcema mozku, takže asi se jen zařadíme mezi ně. učitelka mi řekla, že bych mu už teď měla shánět školu pro nadprůměrně inteligentní děti, že v normální bude mít velké potíže. já si to ale nemyslím, syn se totiž jen velmi zajímá o čísla a počty vůbec. ostatní jako jazyky atd.jej vůbec nezajímají. možná by mu spíš vyhovovala také nějaká soukromá škola, kde bude individuálnější přístup.děkuji vám moc za radu.
Líza
16.4.2008 17:25:49
To je docela šílený. Na radu doktorky osprchuješ dítě ledovou vodou jako jediné řešení toho, že se rozbíhá proti zdi a bouchá do ní hlavou, na radu učitelky se vybodneš na poradnu, protože učitelka ví nejlíp, že on je nadaný a škola pro nadané děti všecko spraví... Jestli je obden takovej problém, že jsi "na koberečku", tak na co čekáš? Poradna není pro blbečky, poradna je pro děti s problémy, a tvoje dítě problém evidentně má. To nijak nevylučuje, že nadaný být může, ale nadměrným nadáním se často vysvětluje kdeco. Ve skutečnosti může mít nějakou opravdu velkou potíž, kterou by bylo třeba řešit a čím dřív, tím líp. Poradna může bejt dobrej začátek, kde je možné začít pátrat, v čem je zakopanej pes. Ona totiž ta vaše učitelka může být úplně vedle a jeho chování nemusí nijak souviset s tím, že je chytřejší než ostatní.
petra 2 děti
  • 
16.4.2008 17:21:01
můj syn, jako by mu z oka vypadl.akorát, že spával dobře, za to období vzdoru jsem musela ukončit studenou sprchou, na radu doktorky, protože záchvaty dostával i 5 krát denně, trvaly i 20 minut a soustavně si při nich syn snažil ubližovat. rozbíhal se hlavou proti zdem, skříním, radiátoru... 1 jediná studená sprcha to vše ukončila, byl to malý zázrak. teď mu jsou 4 roky, doma ho už zvládám dobře, řekla bych, že je i hodný. za to ve školce jsme začali mít velké potíže - po roce, co do ní chodí - přestal poslouchat, je drzý, dostává tam záchvaty vzdoru a vzteku... není den, abych nebyla na koberečku a je to velmi psychicky náročné. učitelka mi ale poradnu nedoporučuje, prý že je to proto, že je nadprůměrně inteligentní a nudí se tam. mám si prý ale určitě už shánět školu pro nadprůměrně inteligentní děti, protože ve škole normální on bude mít prý určitě potíže. je to však neřešitelný problém a děsím se tedy už teď, až půjde do školy....
druhé dítě má teď 11 měsíců a je to zatím jeho pravý opak, přestože výchova probíhá podobně.
Lucka,dvě děti
  • 
25.3.2008 21:17:12
Díky za článek,
jako bych četla o svých dvou dětech.
ŠárkaA
25.1.2008 22:12:20
Ahoj EvčoK. Tvůj příspěvek mě šokoval a moc mě mrzí, že jsem ho objevila až nyní. Mám pocit, že jsem ho psala já! Mám totiž úplně stejného syna. Dnes je mu 3,5roku. Mám dvě dospělé dcery a vždy jsem podobné děti považovala za rozmazlené až mě osud hold chtěl přesvědčit o opaku. Moje sestra má také syna stejného věku, ale pravý opak. Sama mi říkala, že kdybychom spolu denně nebyly a neviděla, že je vychováváme stejně, aže se snažím být vždy důsledná, myslela by si, že je to rozmazlený benjamínek. EvčoK, jestli stále sleduješ tyto stránky, ozvi se prosím a informuj, jak to u vás pokračuje. Chci dát syna do školky a bojím se, jak to bude on i školka zvládat.
 Příspěvky 110 z 134 [Dalších 124 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.