| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mateřská adventura

 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]
Andrita a Vítek 3 roky
  • 
11.7.2005 19:30:47
Taky bych se připojila a pochválila tu prodejnu v Kladně. V těch menších dětských velikostech mají obvykle opravdu velký výběr. Mám dobrou zkušenost i s reklamacemi v této prodejně - na jedněch snadálkách se na přezkách oloupala barva, v rámci reklamace byly přezky vyměněny. U zimních botiček přestal držet suchý zip, bez problémů to bylo opraveno. Jinak kupujeme botičky i u Bati, bez problémů. Rádi chodíme i do Bata Outlet v Carrefouru Stodůlky. Občas koupím v akci botičky o 1-2 čísla větší s tím, že do nich Vítek časem doroste. Schovám je do skříně a když příjde jejich čas, tak je vytáhnu. Takhle jsem ušetřila už několikrát více než 50% z ceny botiček. S reklamacemi u Bati jsem také nikdy problémy neměla. U některých ostatních prodejců mám pocit, že ty botičky koupili na tržišti - samá umělina, žádné pevné patičky, atd. Synovi jsem do tří let dávala botky s pevnou patou na radu naší doktorky. Doma chodí v sandálkách, aby se mu nepotila noha, případně bos. Sandálky jsou sice o něco dražší než bačkorky, ale když je koupím v akci, tak téměř žádný rozdíl není.
První botičky, co Vítek měl jsem koupila v prodejně zdravotnické obuvi v Dejvicích, byly to Essi. Botičky byly super.
Co se týká odrážedla, tak tam prostě botičky nemají šanci. Vyřešili jsme to tak, že se Vítek co nejdříve naučil na dětském kole s pomocnými kolečky. Teď je mu 3,5 roku a už jezdí na kole bez koleček:-)))
Jen nakonec - použité boty bych synovi nikdy nedala, každé dítě má jinou nohu.
Idule
  • 
3.7.2005 23:12:52
souhlasím s tebou, odrážedlo je pro boty vražedné, musely by mít kovovou špičku, aby to vydržely. Tříletý Vítek jednou nepozorovaně ukořistil odrážedlo své mladší sestřičky a stačilo párkrát se odrazit a boty mají odrbanou špičku. A zmiňované vypadají přesně, jako naše boty na odrážedlo :-)
29.6.2005 9:04:12
No tak tady jsou názorně vidět rozdíly v penězích!Moje holka má na léto také troje sandálky,ale všeho všudy mne vyšly na 350Kč jsou od vietnamců,na boty z obchodu opravdu nemám.3 boty z obchodu po 600Kč to je výživné pro holku,které kolikrát ani nedostanu a nezbylo by mi už na jídlo.
27.6.2005 0:21:42
S těmi sekáči - ono myslím, že nějaké jsou všude a že asi každý má možnost tam občas zajít. Co je spíš problém - sehnat určité věci v určitých velikostech. Nejlíp se kupuje na roční až dvou nebo tříleté dětičky, na trochu starší na holčičky - šatečků bývá docela dost - ale na šesti, sedmileté kluky, aby to bylo ještě relativně hezké - to už je trochu horší:-( Ale náhodou jsem letos sehnala asi čtvere perfektní, hezké rifličky, a to prosím pěkně DO GUMY!!! No to se mi ještě nestalo - byla jsem z toho tak vedle, že jsem je vzala všechny, i když jsem si doma uvědomila, že jsem tam jedny mohla klidně nechat pro další zoufalé maminky:o)))
Měj se hezky.
M.
Šáry
  • 
26.6.2005 23:55:43
Mirko,

s tím autem máš určitě pravdu, že na vesnici je to jiné než ve městě. Já bych tady auto prakticky nepotřebovala, je to s ním sice pohodlnější, ale máme dobrou síť městské dopravy, takže kam potřebuju se dopravím i s dítětem bez auta, jen to trochu dýl trvá ;o)) A když jezdí v autě, tak musí mít sedačku, to je bez debat.

S tím bavlněným oblečením - myslela jsem ne že nepotřebuje nové BAVLNĚNÉ oblečení, ale že nepotřebuje NOVÉ bavlněné oblečení. Mám tady za rohem dva sekáče, kde bez problémů koupím kus oblečení za 10 Kč, a to i hezké a zachovalé kousky, zimní bundy a kombinézy apod. Ale je mi jasné, že každý tu možnost nemá.

Kdybych musela volit jako Ty s tou školou, tak bych si asi taky vybrala duševní pohodu svého dítěte i za cenu určitých materiálních omezení.

I když... teď jsem taky měla kliku a celokožené kotníkové botičky se žirafou jsem sehnala taky ve slevě za 300 :o))



26.6.2005 22:21:39
Hm, Šáry, a vidíš - na vesnici to auto je v podstatě nutnost. Třeba brácha bydlí "jen" 15 km od krajského města, ale MHD tam jede jen 4 x denně; pár dalších jede z vesnice 2 km daleko (tj. pěšky po silnici, po které jezdí ve všední dny spousta aut včetně kamionů a zemědělských náklaďáků, a to bez chodníku). V této vesnici není vůbec nic - škola první stupeň, dětský lékař a obchod ve zmiňované sousední vesnici (chleba a mléko do určité hodiny a v podstatě "na objednávku"), druhý stupeň ZŠ, ostatní lékaři, pošta až v tom krajském městě. Nemluvím o dětských hřištích a dalších vyžitích pro malé děti - a to je navíc osádka uprostřed polí, s dětmi není kam jít. Takže když si vzal brácha holku z města, která má ráda trochu "živo" - nějaké ty klouzačky pro dítě, sem tam do města, za rodiči nebo sestrami taky do města - všechno musejí buď stihnout to MHDéčko, anebo holt autem. --- Teď právě řešili, že ta jejich stará rachotina už neprojde technickou, a že za svůj vpravdě dost mizerný plat musejí sehnat něco nového (už kvůli naší matince, před kterou švagrová "ujíždí" - s mojí matkou se dá jen těžko vyjít, takže pokud nechce být švagrová na nervy trop, tak holt musí zdrhat). V pátek se chlubili, že si koupí BMW.
(Bakelitový motorový vozík:-)))
Pro nás je auto v tuto chvíli taky nutnost - když jsme syna dali do školy s lepší atmosférou, ale 15 km daleko - a můj zdravotní stav mi momentálně nedovolí vozit syna vlakem. A upřímně řečeno - raději oželím puntičkářsky zdravou klenbu dětských nožiček, než bych nechala kluka ve škole, kde byly ne úplně optimální učitelky, kolektiv, který syna vlastně nikdy nepřijal, a syn se tam bál natolik, že se radši schovával na toalety (o přestávkách). (Ale sandály jsme sehnali kožené za necelé tři stovky - patrně loňský vzor:-)))
Podobně by se dalo polemizovat i o dalších věcech - například já radši oblítám několikrát dokolečka dvě nebo tři okolní města, konkrétně jejich sekáče, abych sehnala bavlněné oblečení, než nakupovala třeba v nějakých těch SOS nebo lidovkách, kde to oblečení bavlnu nevidělo. - Na druhou stranu ovšem ženská z rodiny, která má stejné příjmy jako my, ale musí na to sama 8,5 hodiny denně makat, ta na takové "detaily" čas nemá, a v těch lidovkách nebo SOS nakupuje.
A ta autosedačka? Ta má taky svůj význam - dítě v ní má mnohonásobně vyšší šanci na přežití při nehodě, než bez ní. Ale zase: pro někoho to může být "příliš" velké sousto. My jsme taky první sedačku měli novou, dokonce značkovou (už nevím, co to bylo za značku) - ale tu, co má kluk nyní, má holt z druhé ruky.
Anebo nábytek s kulatými rohy - kolik úrazů se stane v pokojích, kde jsou rohy ostré, kolik dětí se třeba spálí na nechráněných "obyčejných" plotýnkách. - Kdybych na to měla, určitě bych synovi co malému špuntovi pořídila do pokoje kulaté rohy, a místo sporáku varnou desku. Takhle? Smůla:-( Kluka jsem první roky hlídala jak ostříž, měli jsme starý byt s topením na plyn, holé hnusné trubky pár cenťásků od země - měla jsem fakt dost strach, takže jsem se od něj první rok, kdy začal lézt, skoro nehnula. Naštěstí se mu zatím - ani tehdy, ani teď - nic vážného nestalo:-)))
M.
Šáry
  • 
26.6.2005 21:47:07
Mirko,

ale já jsem přeci psala, že když na to není, tak se holt nedá nic dělat.

Jinak myslím, že zacházíš do zbytečných extrémů. Spousta z těch věcí, o kterých píšeš, nejsou potřeba, ale luxus (nové bavlněné oblečení, kulaté rohy, autosedačka - i auto je svým způsobem luxus a kdybych měla hluboko do kapsy, musela bych ho oželet - o domě se zahradou nemluvě). Toho, co z materiálních věcí považuji za opravdu potřebné, zas až tolik není, ale dobré boty k tomu patří. Něco to dítě na nohou mít musí, nožička mu teď roste docela rychle, a když si vezmeš, že ty jedny sandálky nám vystačily zhruba od května do září, tak to vychází na 120 Kč z jejich pořizovací hodnoty na měsíc, to přece není až zas tolik?
Daniela, 3leta dcera
  • 
26.6.2005 21:15:33
Ahoj. Ono je dulezite davat detem spravne boty, kdyz jsou male, protoze se jim noha vyviji. Ne, ze by bylo zdrave nosit nespravnou obuv v dospelosti, ale to uz je kazdeho vec. Noha je vyvinuta, zalezi, co vsechno vydrzi. Ale u deti je to opravdu dulezite, zkuste si o tom neco precist nebo se zeptat pediatru...popr. ortopedu...Hezky den.
26.6.2005 20:28:47
Milado, asi bych to řekla takhle: v dnešní době je luxus vlastně už "jen" mít dítě:-)))
Pro Tebe je nějaká novinka, že péče o zdraví je docela dost drahej špás? Kdybych měla těch 50 nebo 100 tis. hrubého měsíčně, tak by nebyl žádnej problém: autosedačky, zdravé botičky, bavlněné nové oblečení, nábytek do dětského pokoje s kulatými rohy, dům se zahradou a bezpečnými prolízačkami, aby se kde děťátko mělo vyřádit, dovážet denně dítě i 20 km do školy a ze školy autem, aby mu bylo dopřáno co nejlepšího možného vzdělání...
To všechno stojí nějaké peníze. A když se rozvede žena z těch dvou třetin obyvatel s podprůměrnými příjmy, navíc jí manžílek neplatí alimenty, nemá kde bydlet... tak myslím, že je luxus VŠECHNO - včetně i blbejch jogurtů ke svačině.
Nepíšu za sebe: náš syn autosedačku má, má i relativně zdravé botičky - a do školy ho vozíme 15 km daleko. Jen tady chci uvést na pravou míru představy našich bohatších vrstev, že "na to" mají všichni:-)))
M.
Milada.
26.6.2005 20:16:59
Mirko,

tak jako jsi mi pred nekolika mesici tvrdila, ze vlastnit autosedacku pro dite je vlastne luxus, tak nam tu ted tvrdis, ze koupit diteti nove sandalky (nikym nenosene) je tez luxus?

MMCH: Nekdy detem nozicka neroste tak rychle, napr. ja letos sandaly synovi nekupovala, nebot mu jeste jsou ty lonske. A ty sandaly pred tim mu tez vydrzely roky dva. Stejne tak mu vydrzely snehule a zimni kozene boty. Jo a holinky ma vlastne letos taky jiz druhy rok.

Milada
 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.