| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí nadstandardně

 Příspěvky 110 z 380 [Dalších 370 >>]
Klára, bezdětná
  • 
15.3.2006 17:43:23
za statecnost....drzim palce at vsechno dobre dopadne. Verim...
  • 
9.3.2006 18:06:12
Ahoj, přemýšlím zda rodit v Medě právě u MUDr. Ročánka.
MOhu na vás dostat email?
Martina
  • 
26.2.2006 9:50:23
Ja sama jsem rodila obe deti normalne, ale mam kamaradku, ktera poprve rodila cisarem, protoze kluk mel omotanou snuru kolem krku. Druhy se narodil normalne a rikala, ze je to nesrovnatelne. K prvnimu synovi si hledala dele cestu, mela problemy s kojenim atd., pri druhem vse probihalo bez nejmensich komplikaci. Rika, ze nechape zeny, ktere si cisare vylozene preji a kdyby mela znovu rodit, tak rozhodne prirozene.
Jitka, 1 dítě, druhé na cestě
  • 
10.12.2005 10:44:00
Představa, že když rodím v nadstandardu bude tedy i mé mimčo "nadstandardní" - tedy zaručeně zdravé a krásné, je vskutku podivná ... Zaujal mě i Váš hlavní důvod výběru kde rodit - hlavně mít samostatný pokoj, no nevím, v první řadě jde snad o to, mít stoprocentní důvěru ve svého porodníka, a pokud mu z jakéhokoliv důvodu nevěřím, nebo mi prostě jen není sympatický, tak jdu jinam. To, že jste měla pocit,že z Vás v Medě chtějí vytáhnout peníze mně příjde prostě úsměvné - když jdu do nestátního zdravotního zařízení, tak přece musím počítat s tím, že budu platit, nikdo Vás tam určitě násilím nedržel, můžu přece žít jen to, na co mám a pokud musím počítat každou pětistovku, pak jdu tedy do normální nemocnice, kde vše hradí pojišťovna. Já osobně na Medu a konkrétně Mudr. Bartáka nedám dopustit - po zamlklém těhotenství a druhém spontánním potratu, kdy jsem ve "státní" nemocnici nikoho nezajímala - doslova mi řekli, ať z toho nedělám trágu, že až potratím tak pětkrát, tak pak se to bude řešit, tedy snad..., jsem našla na webu jako jedno z mála soukromých zařízeních v oboru Medu. Provedli veškerá možná vyšetření, nasadili vhodnou medikaci a za tři měsíce jsem bez potíží otěhotněla a porodila zdravou holčičku. Že to stálo nějaké peníze, ano, stálo a platili jsme je moc rádi. Stejně tak jsem uvítala, že porod byl "načasován", manžel je totiž často služebně pryč, rodina daleko, v normálni porodnici by je to zřejmě vůbec nezajímalo. Porod samotný byl bez problému, všechny možné eventuality jsme s lékařem v klidu dopředu probrali a dohodli se co a jak, kdyby... Nadstandard v Medě vnímám nejen v čistých toaletách jako Vy, ale rovněž v tom, že nečekám hodinu v čekárně, do ordinace se mnou běžně chodil manžel, jsem v péči zkušeného lékaře, jemuž mohu 24 hodin denně volat s jakýmkoliv problémem, a taky v tom, že se mi běžně věnuje půl hodiny i více - je-li třeba. Porödu jsem se nebála - nemuselo mě děsít, že by na příjmu byl nějaký mladý nezkušený lékař, kterému by zrovna rodily další tři maminky, měla jsem "svého" lékaře jen pro sebe.
Bohužel ani dnes není možné zjistit všechny vývojové vady plodu ještě během těhotenství, ale z toho přeci nemůžete nikoho obviňovat!!!
Každý máme nějaké svoje zkušenosti, nutno ale vnímat, že nic není tak černobílé, jak se to zřejmě jeví vám.
Jitka.
19.8.2005 8:30:28
Skramuško, kde jsi slyšela o té vyhlášce z r.1963? Pro mě je to úplná novinka, já rodila ve Vrchlabí a měla jsem celou dobu pobytu u sebe manžela i staršího synka. Berou to tam jako samozřejmost, většina maminek, hlavně těch přespolních, chce mít u sebe svého manžela nebo rodinu po dobu pobytu v porodnici. A v Praze v Podolí taky mají nějaký nadstandard pro pobyt tatínka. Myslela jsem, že už je to běžné.
19.8.2005 8:26:28
Terezo,vím od známých, že měli nadstandard v Podolí, manžel byl celou dobu pobytu s nimi v porodnici. Ale pochybuji, že se dá na sto procent říct, že nadstandard bude, při tom, jak se rodí hodně dětí, není stoprocentně jisté ani to, že tě do té určité porodnice přijmou vůbec. Já jsem se rozhodla v Praze nerodit a jeli jsme do Vrchlabí. Kamarádka, která váhala, kde rodit, se nakonec rozhodla jet tam taky. Těch nadstandardních pokojů tam mají teď víc, když jsme tamy byli my (v dubnu), měli asi tři volné.
Pole levandulové
19.8.2005 1:33:57
letos v dubnu a prave stoprocentni jistota samostatneho pokoje mne do Medy privedla. Bylo pro mne opravdu dulezite, nebyt na nejakem hromadnem pokoji, takze jsem shanela co se dalo a vsude maji nadstandarty s tou podminkou, ze kdyz bude volno, je vas, ale nic nejde zarucit. Az jsme objevili MEDU, kde maji pouze jednoluzkove pokoje, coz nam 100% vyhovovalo. Manzel byl se mnou na pokoji do pozdni noci a pak odjizdel domu, rano byl uz zase s nami - rodila jsem cisarem, takze mimi bylo pres noc u sester, abych se trochu vyspala. O moznosti celodobeho pobytu manzela jsme mluvili take, pry se to da zaridit, ale stale plati nejake stupidni hygienicke narizeni z roku 1963, ktere toto nedovoluje, takze je to takove pololegalni. V Mede maji pokoje na sestinedelnim oddeleni, kde to pry moc nejde a pak na gynekologii o dve patra vys, kde davaji uz zkusene maminky ci ty po snadnem porodu a tam tatinci byvaji. Ale byli moc ochotni a vstricni, takze kdybych na tom trvala, urcite by tam manzel zustat mohl, ale byli jsme v porodnici jen 3 noc + tu prvni na JIPce, takze to slo vydrzet.
Rodila jsem u Dr. Rocarka, pokud bys chtela neco vedet vic, napis mi na meil, rada odpovim. Byla jsem s jejich peci maximalne spokojena a uz jsem u nich zustala i na dalsi peci.
  • 
19.8.2005 1:25:47
Ahoj vsem -)
ohl by mi prosim nekdo napsat jak vypada nadstandart zarizeny pres Medu? Hledam v Praze porodnici kde muze byt manzel stale se mnou.Opravdu stale.Nevite zda existuje porodnice kde vam pak nereknou ze nadstandart neni volny?Mam za 2 mesice porodit a mam pychicky problem ze by nebyl stale se mnou snadbych radeji nesla nikam..Uf.Dekuju moc za radu.Tereza Janette@post.cz
Monika,syn skoro 4roky
  • 
15.7.2005 18:54:18
Milá Petro,
úplně mě zamrazilo,když jsem to četla.Moc vám všem držím palce,ať všechno dobře dopadne,ať je prcek v pořádku!!!Nejsem sice právník,ale nestálo by za to,když už jste jednou chtěli investovat do "dobré věci",zkusit to podruhé a najmout si špičkového právníka a podat na ně žalobu?Nečetla jsem příspěvky,možná se na to chystáte,možná ne,máte určitě jiné starosti.Ale stálo by to za to,aby v téhle zemi přestali být doktoři Pánibozi a dostali pořádně za vyučenou.Dnes a denně z nás dělají debily,nemožné a hysterické matky a chovají se tak,jak popisuješ.Nehážu je všechny do jednoho pytle,to ne,ale Ti špatní by si to zasloužili.Dej vedět,zda to nějak řešíte.
Monika
D.
  • 
13.7.2005 1:28:41
Mám zprostředkované informace, ale zmíněný p. doktor nabídl mé známé vyvolávaný porod ( bez medicínské indikace) ve vhodném temínu. Nabídku přijala, ale prý by to už nikdy více neudělala. Zdá se mi, že v tomto případě peníze zastiňují jakoukoliv profesionalitu.
 Příspěvky 110 z 380 [Dalších 370 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.