| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Reakce lidí na dvojčata

 Příspěvky 110 z 109 [Dalších 99 >>]
lenka
  • 
8.3.2009 23:05:51
zajimave :-)
ja mam deti po roce, kluka (3 roky) a holcicku (2 roky). jsou skoro stejne velci (holcicka nepatrne mensi) a vzhledem k tomu, ze syn je vyvojove opozdeny, tak jsou momentalne i na stejne mentalni urovni. takze ja na uplne stejny dotaz: je, to jsou dvojcatka? pokazde odpovidam: ne, nejsou, oni jsou po roce. dalsi reakce jsou ovsem naprosto stejne jako u dvojcat: to ale musi byt prace! jak to zvladate?
a take stejne reakce na kocarek (mame ten, ve kterem sedi deti za sebou): je, mami, ta pani veze dve miminka! nebo vtipne: pozor, autobus! nebo: hele, double-decker.
v laznich jsme taky byli vickrat a musim te mamince, co to tu zminovala, dat za pravdu. v laznich je opravdu frekvence tech dotazu o mnoho vyssi :-)
Lada
  • 
30.10.2008 16:37:28
Po přečtení tohoto článku tam není jediný kousek,který by nebyl pravdivý.Je to opravdu přesně na chlup,přesně takový otázky dávají mě
jana
  • 
29.10.2008 10:06:12
Mám doma 7 letá dvojčata a to, že Vás lidé okukují, když jdete s dvojčaty je věc kterou člověk postupem času přestane vnímat. A co se týče otázek, které lidé pokládají....no na ty začnou odpovídat postupem času samy dvojčata. Tohle já zas tak moc neřešim, spíš mě vadí, že všude jak jen to jdeje berou ty děti jako jedno. Na úřadech,u lékaře jim píšou jedny léky pro obě dvě nemocné děti, dokonce i zprávu od lékařú čtou pouze u jednoho dítete.
3.6.2005 17:00:04
ja mam podobnou zkusenost jako pisatelka i kdyz vic by vam rekla asi moje mama, kdyz clovek vidi na ulici kocarek s dvojcatky tak kouka, ale predstavte si ze kolem vas projede kocarek ve kterem dve cerstva miminka spi a treti rocni sedi mezi nima. To pak byla legrace. Moje mamka ma spousty historek z dob kdy jsme byli mali, byli jsme tri do roka a pred temi lety to nebylo az tak obvykle jako dnes.
Edulla
  • 
1.3.2005 13:04:09
No docela mě ten článek poděsil:) Jsme v sedmém týdnu a čekáme taky dvojčátka, jestli se nám podaří je v pořádku porodit, už vidím, jak okolí reaguje. Díky za článek, jsem varována dopředu. Abych si obrnila nervy:) Jinak moc gratuluju, taky zatím netuším jak to všechno zvládneme
Maj
  • 
21.2.2005 0:31:57
Ahoj mamky,
ne že bych sem patřila - dvojčata nemám. Ale ty reakce si ještě pamatuju. Když se mi po 4 letech po dcerce plánovaně podařil kluk, byla jsem s oběma na pískovišti. Přitočila se ke mně neznámá žena a hned s dotazem: Vy máte holčičku? A cože jste si pořídila ještě druhý? To se vám chtělo?......
Myslím,že jsem té inteligentní osobě řekla něco jako, že ano.
Ale víc se mi líbí zprostředkovaná zkušenost. Moje přítelkyně, která má dnes 11 letou dceru, mne kdysi inspirovala k založení mateřského centra (funguje už 7. rok!) a pak popisovala v časopise své pocity: Měla samozřejmě velkou radost z miminka, ale když jí v poradně nebo kdekoli oslovili "Maminko, pojdte si...", tak odpovídala : Já nejsem vaše maminka.
Chtěla tím prostě dát najevo, že nehodlá být vyřazena z této společnosti jen proto, že si dovolila pořídit dítě.
A to je něco, co je, myslím, společné nám všem a co někteří nemohou skousnout (a píší i sem): prostě máme radost ze svých dětí, ale zřejmě tuto naši radost nesdílejí slušní spoluobčané, kterým překážíte vy nejprve s bříškem (nepustí sednout), pak s kočárkem (co se, matko, cpeš do MHD, zůstaň doma nebo si pořiď auto..), posléze s batoletem (vlajte si klidně na tyči..) a vůbec kdekoli.
Zdravím všechny statečné a nakonec i spokojené mamky!
  • 
8.2.2005 21:52:22
Tak konečně něco pro nás.Jsme jak se říká vícečetná rodinka holky mají už 30měsícůa teď jsme se rozhodly že si pořídíme ještě jedno mimčo.Myslím že s trochou pomoci se to zvládnout dá a je to i někdy krása.
  • 
8.2.2005 21:51:35
Tak konečně něco pro nás.Jsme jak se říká vícečetná rodinka holky mají už 30měsícůa teď jsme se rozhodly že si pořídíme ještě jedno mimčo.Myslím že s trochou pomoci se to zvládnout dá a je to i někdy krása.
Dáša + 2 holčičky
  • 
8.2.2005 21:21:05
Ahoj, naše holky nejsou dvojčata, i když se narodily ve stejný den (2 roky po sobě). Malá Barunka je snědá a má velké, hodně tmavé oči. Docela často se na ni na ulici obracejí lidé s komentářem "Ty si ty oči nemyješ !" V 16 měsících tomu asi moc nerozumí, ale nakolik jí to bude příjemné za pár měsíců, to nevím. Pavlu plně chápu. Článek se mi moc líbí.
Hana, tři kluci, 7,6,5
  • 
7.2.2005 17:39:14
Ahoj všichni, kterým bylo dáno.
Asi nejsem normální, ale i přes to(nebo právě proto), že už tři děti mám, velmi si přeji další. Od posledního gynekol. onemocnění se mi stále zdají sny o dětech - rodím, kojím, ale děti nikdy nevidím. přesto však vím, že jsou to dvojčata. Někdy se ráno probudím a přemýšlím, které dřív nakrmím, pak si uvědomím, že je to jen sen, který se asi nikdy nesplní. Jak řekli v nemocnici: Vždyť už děti máte, tak to mi do vás nepudeme. No snažíme se teprve rok. necháme to přírodě. Přesto všem, kteří dvojčátka mají, přeji, aby ráno nemuseli přemýšlet, které dříve nakrmí, protože, jak znám děti, určitě na to nemají čas.
ahoj
 Příspěvky 110 z 109 [Dalších 99 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.