| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adopce - díl 8. - Zamítnutí

 Příspěvky 110 z 112 [Dalších 102 >>]
Edita
  • 
14.3.2006 23:50:27
ahoj Heleno i já s manželem se nyní pokoušíme o adopci dalšího člena rodiny jsme na začátku a chystáme se odnést veškerou dokumentaci na Mú a není toho málo to sama znáš. I mě řekli,že budeme čekat 5 let. Máme vlastní 1 dítě a další děti již mít nemůžu. Má dcera které je 11 let velice touží po sourozenci a my po dalším dítěti. Měj se hezky a snad už dlouho nebudeš muset na další děťátko čekat.
Meduska, 3 děti
  • 
28.3.2005 14:17:12
Knížky jsem od nich četla, všechny, co jsem sehnala. Jsou to úžasní lidé, kteří jsou schopni vychovávat, pokud se nepletu 6 svých a 7 osvojených dětí. On je pokud jsem to dobře pochopila činný v evangelické církvi, ona byla doma s dětmi a jen tak mimochodem zorganizovala minimateřské centrum u nich doma. Jejich knížky jsou úžasné, samozřejmě jsou tam i věci, které člověk musí převést na své možnosti a schopnosti, ale čerpat se z nich dá mnoho moudrosti. Všem moc doporučuju.
Mimochodem, když čtu ty články divím se co je v některých lidech zloby a netolerance k ostatním.
Já moc držím palce, ať vám to dopadne
Psychouš
  • 
28.10.2004 12:25:47
Bez diskuse a to šupem!
21.9.2004 9:27:20
Sosane,
co se s nimi delo za 10 let od prijeti deti, tak to presne nevim. "Zivotopis" autorky je v knize zminovan jen tak mimochodem - kniha se zabyva predevsim vychovou deti, ne autorcinym zivotem.
Nicmene - zda se, ze 18 let po prijeti tech prvnich deti ziji vsech ted uz 14 clenu rodiny spokojene a vyrovnane. Tatinek vydelava (kde to netusim) a maminka je doma s detmi a angazuje se navstevami a vyukou v ruznych klubech, vecernich kurzech, v necem jako materskem centru a tak.
Jednoduse - happyend.
Uznavam, ze vzdy to tak byt nemusi.
K.
Sosan
  • 
20.9.2004 19:21:00
Dost zajímavý příklad. Zajímalo by mě, jak to s nimi bylo dál. Tak za 10 let...
JaninaH
20.9.2004 18:18:29
Konstanto, :-))))
Takovou Claudii by "Janin" psycholog spolu se Sosanem poslali rovnou do blázince ;-).
J.
20.9.2004 17:18:17
Nekolikrat tu zaznelo, ze Jana je prilis mlada, prilis (a hlavne spatnym zpusobem) cestuje, nema stabilizovanou rodinou situaci, dum vlastne neni jejich a co by kdyby...
Pujcila jsem si z knihovny knizecku, kterou vydal Advent-Orion s.r.o. v roce 1995. Knizka se jmenuje Jen klid, maminko!, podtitul: Podnety pro vychovu deti do 3 let, autorkou je Claudia Muhlanova, matka 12 deti, 6 je jich osvojenych. Pri cetbe teto knizecky jsem si nemohla nevzpomenout na Janu, ktera ma mnohem lepsi podminky a predpoklady pro prijeti ditete (navic chteji jen jedno, max dve) nez autorka. Posudte sami:
V jejich 21 letech se jim narodilo prvni dite. Byla ponekud nestastna, ze kvuli jednomu diteti se musi vzdat svobody, cestovani - "Budu ted porad sedet doma - a to jen kvuli jednomu diteti? To se prece vubec nevyplati!" ... "Hned prvni den me materske dovolene jsme si osvojili dve male holcicky, ktere byly odlozeny v rehabilitacnim centru." ... "Nejsem ani ucitelka ani vychovatelka, mym pracovistem byla kancelar a o techto vecech jsem nemela ani paru. Nevedela jsem, co dvoulete deti jedi, kdy maji spat a jak si hraji." ... "Obrovskym darem naseho nebeskeho Otce bylo, ze jsme se jako peticlenna rodina mohli restehovat do stareho venkovskeho staveni na okraji mesta a jeste jsme tam smeli rok bydlet zadarmo. Jak bychom jinak vysli, nevim, protoze Eberhard (pozn. to je manzel) studoval poslednim rokem pedagogiku." ... "Mezitim si nas vsiml urad pro peci o mladez. Vzdycky jednou za par mesicu nam zavolala jedna starsi dama a ptala se, jestli bychom jeste meli misto pro dalsi "nalehavy pripad". ... a tak jsme si behem jednoho roku poridili sest malych deti, z nichz nejstarsimu byly ctyri roky, nejmladsimu nekolik mesicu."
Pro uplnost jeste dodavam, ze od te doby do napsani teto knizecky uplynulo 18 let.
Tara zelená
20.9.2004 13:01:48
V žádném případě! Vše jsem konzultovala s lékařem - specialistou a ten říkal, že do konce 7. měsíce můžu hrát šachy a potom taky, akorát bez těch koní! A na doktory já dám.
18.9.2004 20:48:18
Hele, a Ty bys taky měla přestat hrát ty šachy... co kdyby Tě teď v těhotenství ještě kopnul kůň!!! :-)
Tara zelená
18.9.2004 20:31:05
No jasně! jak si vůbec dovoluješ stopovat?! Nevíš, že správná máma od dětí má sedět doma na zadku, štrikovat fusekle a sledovat telenovely? :)

 Příspěvky 110 z 112 [Dalších 102 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.