| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Manžel Jekyll, manžel Hyde aneb Dva v jednom

 Příspěvky 110 z 246 [Dalších 236 >>]
Petra, 2 děti
  • 
18.3.2006 14:31:55
Skoro jako bych slyšela svého muže, Jerry.Trochu málo argumentů na vyvážení misek vah, nemyslíš. Vydělávání a milování je fakt v poměru k tomu druhému málo.Trochu mi to připomíná to pořekadlo:"Živí tě, nebije tě, tak co bys ještě chtěla...?"Petra
  • 
2.12.2005 15:36:07
Vážené, to všecko - co je v tom článku - něco na tom je, ale taky je pravdou, že musíte chtít vidět - to, jak se vám manžel věnuje - co pro vás dělá, že pro vás vydělává a že vás třeba i miluje. Ale má taky s vámi pocit, že je vše v pohodě, nebo ho pořád a do nekonečna obviňujete ? Jerry
24.9.2004 22:32:59
No,koukám ,že je to stěma mužskýma i v jiných rodinách dost podobný.Píšu do diskuse poprvé.Můj muž na okolí působí taky velice pozitivně a kdyby ho někdo z práce nebo z klientů ,keré má -viděli unás doma...nevím jestli by i
potom budil takovou autoritu.
Totiž,já si nijak nestěžuju,ale myslím si že i my manželky doma máme právo na vybrané chování tím dobrým směrem,a né tím špatným.
23.9.2004 17:15:27
Hm, to je fakt zajímavý názor. Sice si neumím dost dobře představit, jak takový emocionální upír vysává z lidí emoce - že brčkem? - ale dejme tomu.
Potíž je v tom, že na nějaký "obdiv" kašlu, ať už ze strany manžela nebo kohokoli jinýho. Stejně tak nemám potřebu někomu (komukoli) předstírat, že potřebuju něco jinýho než to, co OPRAVDU potřebuju. Přesněji řečeno CHCI, ono potřebuju asi není to správný slovo.
A to, co CHCI, jsem manželovi řekla poměrně dost jasně. Potíž je v tom, že on nechce a já neumím a ani nechci nikoho k ničemu nutit. Takže se musím smířit s tím, že to mít nebudu, rozhodně tedy ne od něj.
Mimochodem, pár lidí už mi říkalo, že je to moje chyba, protože neumím dát chlapovi najevo, že ho potřebuju. :o) Jenže já nejsem moc emocionální člověk a na to, co ženské chlapy obvykle chlapy potřebujou, ho skutečně nepotřebuju. Přišlo by mi dost hloupý předstírat něco jinýho jen proto, aby byl spokojenej. Ostatně on taky nic nepředstírá a je takový, jaký je.
Není mi jasný, jak si to představuješ. Mám přestat pracovat, aby nás mohl živit? To by mi bylo vrcholně nepříjemný. Mám před ním začít fňukat a stěžovat si, aby mi mohl nabídnout rameno na vyplakání? A myslíš, že by mi to věřil?
Mám prostě úplně jinou představu o vztahu a o tom, jak by měl IDEÁLNÍ VZTAH fungovat. Jenže IDEÁLNÍ VZTAH neexistuje. Tudíž si můžu maximálně občas zanadávat na Rodině nebo někde jinde, ale to je asi tak všechno. :o)
Lída
  • 
23.9.2004 10:18:06
Ahoj Monty, už je mi jasné, v čem je problém! Tvůj vztah s manželem rozhodně není normální! Chudák vaše dítě! A rozhodně se nevyplácí hrát na frajerku. Každý někoho potřebuje a kdo tvrdí, že ne, tak lže. Zaděláváš si na problémy, které budeš dusit v sobě a nakonec ti zničí všechny vztahy z pocitu, že ty přece dáváš tomu druhému víc než on tobě. Neváhala bych tě nazvat emocionálním upírem. Ty prostě potřebuješ obdiv, jak jsi skvělá, jak všechno zvládáš a lidi přitom jenom využíváš. Tvůj manžel je opravdu hovado, sebevědomí má nejspíš na nule, v tom se k sobě hodíte, ale nedivím se mu. Když ty nikoho nepotřebuješ (jen k obdivu jako on ty svoje intelektuální kamarádky), proč by se namáhal? Zamysli se nad sebou, možná by stálo za to navštívit i odborníka. Vaše manželství jinak dopadne špatně.
9.9.2004 8:24:48
Na mna to zase neposobí ako "elegantní a efektní řečnické cvičení"... Na mna Monty posobí ako rozdvojená osobnost (ako to tu už bolo spomínané) a k tomu mi to všetko pripomína maniodepresívnu psychózu - že má dni, ked je všetko nanič, všetko jej lezie na nervy vrátane manžela a potom sa druhé ráno zobudí, je plná "energie", veci už nevidí tak čierne a tak má potrebu vyvracat svoje predošlé názory a obhajovat. A hlavne NEVIE, CO CHCE!!!!
7.9.2004 13:30:57
Súhlasím so všetkým až na odsek "chyba 1"... ved v druhom sama píšeš, že netreba všetkých hádzat do jednoho pytle. Ano, v mnohých prípadoch príliš skoré manželstvo nedopadne dobre, ale takisto nemusia (a nedopadajú) dobre ani manželstvá po dlhodobom chodení. Viem, čo hovorím, mala som vztah 7 rokov a tri mesiace pred svadbou (už sme mali aj prstienky) som mu povedala, že sa radšej rozídem, ako rozvediem. Doteraz nelutujem, ešteže som mala dost rozumu pozriet sa na veci reálne...a na druhej strane s mojím manželom som sa poznala - svete div sa - na www.rande.cz (a to nie je reklama), hned sme spolu začali žit v jednej domácnosti a po 8-mich mesiacoch sme sa z lásky vzali. Teraz sme manželia 2 roky a nemožem si stažovat. Je to moje zlatíčko (samozrejme chybičky máme každý, ale to je zanedbatelné). Dokonca aj naše problémy s počatím potomka spoločne zvládame (čo je vec, ktorá tiež dokáže narušit vela vztahov - kto zažil, vie o čom hovorím). Myslím, že Monty nebola s manželom zrelá na manželstvo ani na dieta a práve preto majú tie problémy, ktoré opisuje...A to nemá priamy súvis s vekom, niekto je zrelý v dvadsiatich, niekto v tridsiatich a niekto nikdy.... To je moj názor.
Irena, báječný manžel a hodný synek
  • 
30.8.2004 16:26:33
Milá Monty,
velice často čtu různé články na Rodině a nikdy jsem na žádný neodpověděla. Tvůj článek mě ovšem vyburcoval k reakci. Mám doma pravý opak všeho, co jsi popsala. S manželem se známe 10 let, 7 let jsme svoji, máme 4 letého zdravého a hodného synka a brzy chceme mít druhé dítě. Manžel je o 17 let starší než já (je mu 48 let) a nepoznala jsem lepšího a hlavně férovějšího muže. Strašně mi doma pomáhá, sám vlastníma rukama bez jakékoliv pomoci dělá nádstavbu na našem domku. Já se starám o veškerou domácnost a dělám to s velikou láskou a radostí, protože večer, až manžel přijde dolů (pracuje na půdě), tak se milujeme něžně, vášnivě, romanticky a jsme šťastní, že jsme spolu. Můj recept na manželství ale je tento: je potřeba mít stále nějakou práci, která odvede škaredé myšlenky hodně daleko. I když veškerá práce (myslím domácnost - uklízení, vaření atd.) je na mě, tak manžel bez problémů vstával k miminku, pomáhal koupat a přebalovat. Když se setkáme, vítáme se s úsměvem na rtech, a s úsměvem na rtech se loučíme.... Možná že to bude hodně lidem připadat naivní, ale já doopravdy mám takový život a jsem šťastná.

S přáním hezkého dne všem

čtenářka Irena


Ploutev
  • 
28.8.2004 11:06:14
To je dost dobrý a dost vtipný - kde publikuješ? Jakou knížku si od tebe mohu přečíst.
Pravdou je, že muž touží mít za manželku milenku, hospodyni, komornou, ošetřovatelku, bankéře, rádce a pomocníka, někdy služku, ale vlastně skoro vždy ještě mamimnku. Po čase to přestane zastírat a nám nezbývá než se s tím smířit. Protože s jiný chlapem by to bylo skoro stejné. Takže oceňujme na nich i ty další jiné vlastnosti, kterými se od sebe teprve odlišují.
  • 
27.8.2004 13:26:05
Každý strůjcem svého štěstí, milé děvče. A kde je psáno, že s tím "hovadem" musíš dál žít? Dokud budou takové jako Ty (přizpůsobivé, neprůbojné a laxní), pak "hovada" nemají důvod něco na svém chování měnit. Až je někdo kopne do prdele podruhé potřetí, možná se zamyslí a když ne, tak aspoň zaznamenají, že takové, kterým by se toto líbilo, jaksi nejsou. Zatím mu dokazuješ opak.
 Příspěvky 110 z 246 [Dalších 236 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.