| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přirozený porod v Jižních Čechách?

 Příspěvky 110 z 72 [Dalších 62 >>]
Amina
  • 
24.5.2006 9:33:10
Myslím, že příspěvky jste skutečně nepochopila.
Zdeňka , dvě dospělé dcery
  • 
20.5.2006 1:56:50
Reaguji na poslední příspěvek ke článku, zvláště o tom, že rodička byla spokojená a kamarádka by se mohla nemocnici omluvit. Asi mi něco uniklo, neboť obsah tohoto příspěvku nechápu. Nebo uniklo něco paní "přispívající".
Stav rodičky při porodu nese svá specifika těhotné a rodící ženy.Doporučuji nejdříve prostudovat a potom tvrdit, že je rodička spokojená.
Pokud se budoucí mamina rozhodne vzít si sebou do porodnice "svého" člověka, pak jistě proto, aby měla oporu. Oporu ve všem, a právě v tom,v čem ještě ani neví, že ji bude potřebovat.
Z Johanky takto podané zprávy o porodu mám za to, že Johanky přístup byl humánní a správný. Zdeňka
Jana
  • 
19.4.2006 18:13:17
Rozumím tomu dobře, když si myslím, že rodička v pohodě a remcá kamarádka?
Jestli je to tak, tak myslím, že by to sneslo omluvu nemocnici, hlavně personálu.
Petra
  • 
10.4.2006 16:58:12
Četla jsem vyjádření rodičky,které se ten porod týkal.Kupodivu to nepopisovala tak hrůzostrašně.Pouze,že byla velice vyčerpaná (což se dá očekávat)a polovinu z toho nevnímala.Na personál krom maličkostí také nic neměla.Tak nevím.
Jana
  • 
16.3.2006 19:55:31
Rodila jsem před půl rokem, v Budějovicích. A nebylo to až tak hrozné, navíc čas zahojí i vzpomínky, které nejsou stoprocentně fajn (např. arogantní sestra na příjmu). Ale přijde mi, že poslední dobou vládne přecitlivělost ohledně porodů - myslím že celkem zbytečná. Kdyby nechali všichni matku dělat to co má a personál (asistentky i lékaře) také, probíhalo by vše snadněji a víc v klidu. Nedivím se lékařům a asistentkám, že nejsou z doprovou (nevím, zda je horší hysterický otec, nebo přecitlivělá a porodůznalá kamarádka) rodiček nadšení, jak by se očekávalo.
Já jsem rodila sama, cokoli jsem potřebovala, to mi bylo splněno, včetně polohy, nástřihu, klyzmatu atd. Jednala jsem v klidu, bez hysterie, personál nemocnice mi oplácel stejně. Porod proběhl v pohodě, a to i přes to, že mi porod 4 dny vyvolávali. dcera měla omotaný pupečník kolem krku, paní doktorka v klidu malou vymotala, žádné plašení z ničí strany... Mám celkem hezké vzpomínky. Navíc po porodu zůstalo mimčo, zdravé, krásné, v pohodě. A za to myslím stojí vydržet i případné nevhodné komentáře a "křivdy" typu: Ne, paní Nováková, opravdu bude lepší, když si necháte ty nohy nahoře....
28.9.2005 17:06:17
Myslím si, že je dobré, když si zde personál nemocnic přečte názor na jejich práci. Já sama jsem rodila 2x v Třebíči a myslím si, že změna, kterou může udělat personál za téměř šest let je pozoruhodná. Proto zcela vážně říkam, nebojte se rodit v Třebíči- lékaři i sestřičky jsou tam velice vstřícní a fajn.
  • 
12.4.2005 14:24:32
Po přečtení tohoto článku se velmi rozhoduji mezi přirozeným porodem a porodem v porodnici. Jsem neuvěřitelně zaskočená přístupem českokrumlovských porodníků a jejoch postup celkem odsuzuji. Nejsem přímá zastánkyně přirozených porodů, já sama velmi špatně snáším jakoukoliv bolest, ale myslím si, že budoucí matka by měly přesně vědět, jak chce svého potomka přivést na svět. Upřímně, já jsem po tomto článku na 99,999 % přesvědčena, že alternativní porod bude pro mě a mé dítě daleko lepší, nežli takovéhle necitlivé chvání lékařů v jakési porodnici. Děkuji a více takových článků.
  • 
12.4.2005 14:23:56
Po přečtení tohoto článku se velmi rozhoduji mezi přirozeným porodem a porodem v porodnici. Jsem neuvěřitelně zaskočená přístupem českokrumlovských porodníků a jejoch postup celkem odsuzuji. Nejsem přímá zastánkyně přirozených porodů, já sama velmi špatně snáším jakoukoliv bolest, ale myslím si, že budoucí matka by měly přesně vědět, jak chce svého potomka přivést na svět. Upřímně, já jsem po tomto článku na 99,999 % přesvědčena, že alternativní orod bude pro mě a mé dítě daleko lepší, nežli takovéhle necitlivé chvání lékařů v jakési porodnici. Děkuji a více takových článků.
IVA,BAJA
  • 
18.3.2005 13:11:14
AHOJ IVI,četla jsem tvů článek o porodu,měla sto rychlé,můj zážitek je také pikantní.Jsem z velké rodiny,mám 4sestry které měli děti,zbývala jsem jen já .mylela jsem si že odětech a těhotenství vím vše,ale opak byl pravdou.MŮJ MUŽ mi zaplatil doktora,když jeto první mimčo,tak atˇje vše v pořádku.rodila jsem v krči a tam se platí ůplně za vše.epidural 4600kč,protože tam musí přijet anesteziolog.myslela jsem že kdyžto člověk platí,takže se kvám budou chovat slušně.Jedinou výhodou bylo,že jsem měla za rezervovaný pokoj a nikdy jsem nemusela na kontrole čekat.po 5hodinách bolestí mi doktor řekl atˇpřijedem .Můj muž tam byl semnou.po 15hodinách čekání šla malá nasvět císařem.bohužel!POPORODU mě odvezli na pokoj,nemohla jsem se hýbat,a malou mi pořád nutili,stresovaly mě že nemám dost mléka,1 sestra byla ůžasná jinak to stálo za starou belu.doktor se pyšnil,žemi jizvu udělal leizrem a žemi zmizí.Dnes jeto přesně 13měsíců a jizva je stále hnusná a obrovská,pokud budete mít možnost volby,nechte sijí udělat s kalpelem
Jitka, dvě dcery
  • 
17.4.2004 0:12:14
V červenci 2002 jsem rodila v Podolí. Na porod vzpomínám jako na krásný zážitek. Kontrakce začaly odpoledne kolem 15 hodiny - byly nepravidelné ještě ve 22 hodin. (Při prvním porodu jsem vyplašená jela do porodnice (Apolinář)ještě večer - bylo dost času, tak manžela poslali domů. Já jsem se v bolestech potácela celou noc mezi koupelnou a pokojem.... Nespala jsem a byla jsem hrozně vyčerpaná a to bylo znát ráno na porodním sále - neměla jsem sílu.) Tentokrát jsme si s manželem řekli, že je potřeba se na to vyspat. Kontrakce ustaly a ozvaly se s ranním probuzením, a to dost razantně. Do porodnice jsme dorazili před 9 hodinou a v 11:10 se Kačenka narodila. V porodním pokojíčku bylo útulno, většinu času jsem strávila pohupováním na míči, porodní asistentka byla milá. Při šití (nástřih byl nutný, jizva po nástřihu při prvním porodu byla dost pevná) jsem měla miminko na hrudi, hladila ho a bylo mi krásně... Pak Kačenku zabalili do peřinek a dali do vozíčku vedle mě. Oba jsme se s manželem společně radovali. Zanedlouho přišla dětská sestřička, zase jí rozbalila, zkontrolovala pupečník a poprvé jí přiložila ... Katuška se chytla takovou silou, že jsem to cítila až v zádech. (Ten tah jí vydržel do dneška. Příští týden jí bude 21 měsíců a svoje "bumby" si nenechá vzít.) Po necelých 2 hodinách nás převezli na oddělení.
Dětské sestřičky se hodně snažily pomáhat s kojením. Já jsem to nepotřebovala, ale maminky , které byly se mnou na pokoji, si toho velmi cenily. Po 3 dnech jsme šly domů.

V tuto chvíli mi napadají jediné dva zápory:
- sprchy byly jen dvě na oddělení, ale přestože je potřeba x krát za den, tak tam nikdy fronta nebyla
- jídlo (nektarinky, čerstvé rohlíky ... nezapomenutelnou je pro mě masitá haše k večeři. Tak jak nám ji rozdali, tak ji našli na odkládacím stolku na nádobí.)
Oboje se dá "vydržet", pokud je to vyvážené vstřícným přístupem personálu v daleko důležitějších věcech.

Od ledna do června 2002 v Podolí rodily 3 mé kamarádky a všechny byly spokojené, proto jsem šla rodit tam. Myslím si, že záleží na tom, jak porod probíhá a na jaký personál se natrefí.

Přeji vám, aby vše dobře vyšlo!
 Příspěvky 110 z 72 [Dalších 62 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.