| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Spaní v mámině a tátově posteli může být pro děti osudné

 Příspěvky 110 z 81 [Dalších 71 >>]
Patricie
  • 
9.1.2009 21:15:49
Vydrželo to 1,5 roku, pak jsme přešli na převařenou vodu. Ale maminku chce ještě teď. Jinak už má sestru 1 roční a ta spí jedině v postýlce - do postele nechce. Takže je to individuální.
Lenka, dcera Nelinka
  • 
4.11.2006 21:35:24
Ahojky, mám dceru, které budou v únoru 3 roky, byla kojená 14 měsíců, ale nikdy se mnou v posteli nespala (vyjímkou byla a je nemoc), tedy kromě ranního kojení, kdy jsme si ještě pochrupávaly :o)) máme malou ložnici a nevešla se nám tam postýlka, tak jsem spala u ní v pokojíku, ale každá ve své posteli, jak některé maminky píší, že pak musí vstávat a přenášet miminko k sobě, tak nevím, ale já jsem malou před každým nočním kojením ještě přebalovala, takže jsem stejně musela vstát. Malá spala od narození docela dobře, chodila po 19té hodině spinkat a chodí do teď, zavedli jsme jí režim a myslím, že se nám to vyplatilo, když byla miminko a my nebyli v 18h doma, tak pořád plakala, takže jsme se tomu vyhýbali. Sice jsem se bála jí nechávat v pokojíku samotnou, protože máme ložnici docela daleko, tak jsem tam s ní spala skoro do dvou let, ale pak jsem si řekla dost, složili jsme malou postýlku a začala spát ve velké, a já se přestěhovala do ložnice, neměli a nemáme problémy s usínáním, řekneme pohádku, a já nebo táta odcházíme z dětského pokojíčku, malá si tam třeba ještě brouká a za chvilku spinká.Myslím si, že zavést dítěti od malinka nějaký režim je ro něj i pro rodiče k nezaplacení :o))
sylva
  • 
11.3.2006 14:50:03
.... aha, a jak uspáváme místo kojení ?
no, desetikilové dítko nosím na rukou, musím tancovat a dokolečka zpívat a zpívat .... Jako první fázi při odstavování to beru, nechtěla jsem ho moc stresovat. Teď už začínáme nácvik samostatného usínání v postýlce - metoda lehnout si vedle něj a dělat, že taky spím - funguje snad každému kromě nás. No teda - povedlo se mi to jednou. A když už se tím tancováním a pohupováním a písničkami zklidní, sám se začne jakoby vystírat do lehu v mém náručí (možná je mu už nepohodlně) - pak ho dám do postýlky a obvykle už zabere. Když ne, zase ven, zase opakovat to samé.
A osvědčilo se mi dát mu večerní kaši tesně před očekávaným spaním - to teplé jídlo ho pěkně zklidní a pak dle možností už neběhat a nebláznit se :)
Taky držím palce a třeba dej vědět, jak pokračujete.
sylva.
sylva
  • 
11.3.2006 14:44:37
Ahoj Zdenko,
moc děkuji za radu, možná mu dám ještě šanci a pak to asi zkusíme - pokud už nebudu šedivá :))
Toho odstavování jsem se moc bála, Ríša byl totiž závislák a doktorka mi taky řekla, že by to mohlo pomoct - ale pak prý odstavit úplně - denní i noční kojení - my jsme kojili vždy před spaním, jednou přes den - aby vůbec usnul, pak večer před spaním a pak celou noc :))) Zkusili jsme dle zkušeností jiných maminek - když se v noci vzbudí, má přijít manžel nebo zkrátka někdo jiný, ne já, aby necítil mlíko. Takže scénár první noci: večer nakojit, pak přijde manžel. Ale kdeže, dítě řvalo jako o život, takže jsem ho stejně utišila já a pomohlo to. Sice nám trvalo hodinu, než zase usnul, ale kojila jsem až ráno. Druhý den to samé. Až na třetí den jsem to zkusila bez denního kojení (usínal asi hodinu), to samé i večer - usínání trvalo 45 -60 minut, samozřejmě jsem ho musela mít v náručí, protože sám v postýlce neusne. Takže celé odstavování trvalo asi 3-4 dny, vlastně nic postupného, žádné zvykání si. Asi dva týdny docela dlouho trvalo usínání, teď je to už lepší (dnes jsou to 4 týdny). Ale je fakt, že jsem mu v noci začala dávat pít - teď si někdy cucne, někdy ne, ale myslím, že to není důvod jeho buzení, on se zkrátka fakt budí stejně, jedno zda se kojí nebo nekojí, má čaj nebo nemá čaj. Pití na začátku odmítal, nechtěl vůbec nic vzít do pusinky, stále asi čekal na to moje mlíčko :)) No a další ne moc příjemné zjištění bylo, že jakmile jsme odstavili, odmítá jakékoliv mléko - zkoušela jsem Nutrilon, Hipp i Nestlé junior mléko - zkrátka nic. Má rád sýry, jogurty, mléčné kaše - všechno ano, ale pít mléko ne.
Takže asi tolik. Ale abych to shrnula - toho odstavování jsem se bála daleko víc, než to ve skutečnosti bylo. Myslela jsem, že nám to bude trvat měsíce, ale nakonec to vůbec nebylo tak hrozné. Jen škoda, že se nezlepšilo to spinkání.....


zdeňka
  • 
10.3.2006 18:14:56
....ještě jsem chtěla dodat, že homeopatika jsou bez předpisu v lékárně, stojí většinou kolem padesáti korun, ale aby pomohly, tak s tím musí někdo poradit. jak se vám podařilo odstavit? a jak uspáváte místo kojení? slyšela jsem, že se nemá dávat při odstavování nic pít, protože si dítě pak zvykne místo mlíka na čaj nebo tak. no, nevím jestli to dokážu. přeji už konečně prospané noci. zdena
zdenka a roční holčička
  • 
10.3.2006 17:42:47
ahoj sylvy, my máme úplně ten samý problém. malá se budí co hodinu. už sem po roce celkem na dně. byly jsme u homeopatky, léky pro dítě se vybírají podle typu - malá je prý typ calcarea carbonica, tak tyhle homeopatika užíváme už skoro měsíc a půl a vůbec nic se nezlepšilo ani trochu. moje kamarádka byla s dcerkou taky u homeopata, dostaly homeopatikum ignatia amara a prý se to trošku zlepšilo. ještě jedno homeopatikum, které by mělo zlepšit spaní je prý stramonium, ale zase to závisí na typu dítěte. Je to vždycky třeba konzultovat, ale nám to zatím nepomohlo. Lékařka mě nutí k odstavení, že pak bude malá spát výborně, ale tvoje zkušenost tomu asi neodpovídá. zdeňka
zdenka a roční holčička
  • 
10.3.2006 17:42:46
ahoj sylvy, my máme úplně ten samý problém. malá se budí co hodinu. už sem po roce celkem na dně. byly jsme u homeopatky, léky pro dítě se vybírají podle typu - malá je prý typ calcarea carbonica, tak tyhle homeopatika užíváme už skoro měsíc a půl a vůbec nic se nezlepšilo ani trochu. moje kamarádka byla s dcerkou taky u homeopata, dostaly homeopatikum ignatia amara a prý se to trošku zlepšilo. ještě jedno homeopatikum, které by mělo zlepšit spaní je prý stramonium, ale zase to závisí na typu dítěte. Je to vždycky třeba konzultovat, ale nám to zatím nepomohlo. Lékařka mě nutí k odstavení, že pak bude malá spát výborně, ale tvoje zkušenost tomu asi neodpovídá. zdeňka
Jana
  • 
10.3.2006 9:44:28
Ahoj Jitko, malého máme v pokojíčku hned vedle ložnice. Postýlku má u zdi, kde my máme hlavu, takže ho slyším přes zeď, máme i otevřené dveře a mám i vysílačku, takže mě to budí spolehlivě :-).
Ale teď nějak zase zlobí, zase se budí každou hodinu a ve 3 ráno ho vždycky najdu na bříšku jak péruje na 4 a huláká :-). Jsem ho přechválila.
Nevím, kdy se má dát dítě do svého pokojíku, asi jak to komu vyhovuje. Dost lidí se divilo že už tak brzo, že většinou dávají v roce, ale to znám ze svého okolí lidi, kteří pak říkali, že to dítě víc vnímá kde spí a to přestěhování pro ně bylo horší. Hůř se svém pokojíku sami později spinkali.
TOK(Kristýnka 02/04)
9.3.2006 12:57:13
Sylvi bud v klidu máme 2 roky a pořád se v noci budíme...2x-3x
pořád se utěšuji že bude líp tak uvidíme
sylva
  • 
8.3.2006 13:40:28
ahoj holky,
tak ten náš 16-mes. prcek se taky pořád budí - nejdřív usne tak na 3 hoďky, pak už jede po hodině - ještě jsem se po porodu nevyspala, je to děs. Z tohoto důvodu jsem se rozhodla jej odstavit a doufala jsem, že to bude lepší - už to budou 4 týdny a zatím se to noční buzení nelepší, je to pořád stejný, někdy i horší - usínání trvá o to dýl, než když to bylo u prsa. Dr. nám řekla, že to není nemoc, je to psychické - já jsem však slyšela taky něco o homeopatikách, které by mohly pomoct. Poradíte, jak se to jmenuje a co přesně se má řešit ? ("spinkání" je trochu obecný pojem:))), tak abych to správně aplikovala ... Je to i bez předpisu ?
díky moc předem za rady, sylva.
 Příspěvky 110 z 81 [Dalších 71 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.