| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Důchod za obzorem

 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]
Sidonie
  • 
25.1.2004 19:49:52
Drahý Alfonsi, až vychováš tři vlastní děti a dvě nevlastní, z toho třem poskytneš studium vysoké školy a dvěma vyšší odbornou /dvě školy z toho soukromé, které se platily/ tak suď kolik jsem si do svých 57 let stačila nahrabat. Připomínáš mi jistého vůdce jehož jméno začínalo také na A - vše nepohodlné likvidovat. Čas je ovšem spravedlivý soudce, i ty stárneš a třeba se dočkáš - bude-li víc lidí podobného smyšlení jako ty - že v padesáti půjdou ne do důchodu, ale rovnou do plynu....
  • 
13.1.2004 21:04:20
Stařenko, uvědomuješ si že blokuješ pracovní místo mladým lidem, kteří si zakládají rodiny. Nejsi tak náhodou nenažranec? Ještě jsi těch peněz neměla dost?
2.1.2004 13:41:50
Milý Jirko i všichni další přispívající

Skoro v každém příspěvku jsem našla něco, s čím mohu souhlasit:

Ano, jsem taky toho názoru, že je krásné, když může člověk plně pracovat do co nejvyššího věku (a pokud záleží na dědičnosti, mám dobré předpoklady - oba rodiče pracovali přes sedmdesát, děda žil při plné čilosti do 98 a prateta, které je 96, dodnes šije, vaří, cestuje....)
Ano, stejně tak souhlasím, že by měl mít člověk právo jít do důchodu tak, aby si ještě něco užil a neměl pocit, že jen celý život platil a nic z toho nemá. A kdy to bude je hodně individuální.
Ano, souhlasím, že bychom měli žít zdravě (jsem taky militantní nekuřák a to proto, že mi vadí, že MUSÍM pasívně kouřit, když chci jít do restaurace, na ples, ba i na koncert. V předsálí se o přestávce kouří a pokud chci koupit pití či si dojít na WC - prostě tam musím.....).
Nejsme vegetariáni, ale jíme maso kuřecí a rybí a kromě asi tak 5x v roce (např. novoroční vepřové aby prasátko přineslo štěstí :-))) a pod. žádné jiné. Ke každému jídlu zeleninu, na svačiny ovoce, žádné dortíky a barvené limonády..... a přesto jsem silně obézní, tudíž to mému zdraví moc nepřispívá.........

Hlavní si ale myslím, že je psychika. Mám tchýni, která již ve svých 40 letech říkala: "To víš, Simonko, když je člověk starý, tak už moc věcí nemůže a od životq nic nečeká..." a myslela to na sebe a naprosto vážně. Mně bude 40 v květnu a cítím se v plné síle, mladá a šťastná ve své báječné rodině. Letos jsem (ve 39 a se dvěma dětmi a bez babiček v blízkosti - čímž také popírám určitá tvrzení, která tu padla) získala práci, která mne baví a doufám, že mi vydrží hodně dlouho - až do pozdního důchodu :-))))
Lidé, kterí se i ve vyšším věku chovají mladě a vypadají mnohem mlaději, si svůj věk nepřipouští a stáří nepřivolávají věčným hořekováním a řečmi. Také nejsou zatrpklí a protivní.... Jistě, že mají také občas starosti, potíže, zdravotní problémy, ale i to vše se s optimismem zvládá lépe.
Takže (jak tu také již padlo) je nutné se stále snažit učit, cvičit mozek, aby byl mladý a snažit se o kladný přístup k životu......

Zatím ahoj - a omlouvám délku svého příspěvku, ale je to téma, které se mne velmi dotýká

Simča
Jarka
  • 
28.12.2003 16:36:06

Je to jen lenost a nemohoucnost slabých,navyklost z dřívějších dob.Málokdo je ochoten pro sebe sám něco dělat,natož pro druhé.Rodný list s datem narození neznamená jít do ústraní,ale dělat cokoli pro svoji fyz.a duševní údržbu,dle toho jak se cítíme a překonat menší překážky.JAK SI KDO STELE,TAK LEHÁ !Psychika dělá moc!!
Naďule
26.12.2003 11:49:26
Souhlasím s Tebou napsala jsi to dobře,můj sen je ušetřit a cestovat ,ale pracovat dlouho s tím ,taky nesouhlasím ,je ještě hodně věcí co bych chtěla poznat.Přeji ať Ti vše výjde a áť si ten důchod ještě užijeme!!!
23.12.2003 0:10:44
Volam s basnikem: KRALOVSTVI ZA BABICKU)))
Nedovedete si predstavit, jak jsou babicky potrebne, treba kdyz jsem je clovek opravdu potrebuje, kdyz je nemocny,kdyz se mi melo narodit druhe dite...proste mne babicka chybi, bohuzel jsou obe uz mrtve a moje deti namaji uz nikoho krome nas. Chybi mi ze nemam komu napsat a pochlubit se ze treba starsi se uci dobre ve skole, nebo ten mladsi ma rad zviratka a kdo by z toho mel srdecnou a uprimnou radost a hlavne ho to zajimalo...kazdy jejich uspech by bral s nadsenim...babicka..to je poklad nad poklady.....
Jitka
  • 
17.12.2003 18:37:39
Velmi se mi líbí Váš příspěvek. Život není rovnice, do které když dosadíte ty "správné" parametry (zdravá výživa, pohyb, nekouření..), tak Vám vyjde ten "správný" výsledek, tedy šťastný a spokojený život. Každý člověk je jedinečný a jeho životní osud také. Mňágu také ráda poslouchám :-)
17.12.2003 16:14:42
Byl u nas na navsteve jeden znamy..strasne se mu tady libilo....cekal jenom az pujde do duchodu, protoze prece po tech letech toho nenecha tesne pred duchodem, kdyz ma tak skvele benefice (delal na lince u Forda, prace k zesileni....no a duchodu se nikdy nedockal, zemrel a uz nikdy se nepodival znovu ani k nam, na sever, kde si chtel postavit srub.....Takze clovek nikdy nevi co bude zitra...
Agata
  • 
16.12.2003 9:17:23
Všimla jsem si, že důchodci, ( kdysi pracovně vytížení lidé, se cítí méně důležití než dříve...a tak poučují ostatní a někdy nevybíravě.
Je v pořádku, že nekouříte, a žijete zdravě. Nevadí, že se nám s tím svěříte. Ale - napsal jste "Už se nemohu dočkat, až zase při nejbližší příležitosti lehce nadzvednu nějakou dýmající ženu. "
Nezvedejte si sebevědomí navážením se do lidí :-)
16.12.2003 8:21:53
Jak to tak vypadá, tak mě důchod čeká spíš v 80 než 70 (kdo ví, jak to za těch 30 a více let dopadne). Otázka je, zda je to dobře nebo špatně ... Jak se znám, stejně bych někde "otravovala" dobrovolně. Nedávno jsem zlobila kolegu, který nechápal, proč na podnikovém večírku nejím salám ale zeleninu: chci se dožít důchodu" ;-)
O sociální politice našeho "sociálního" státu se nebudu šířit, proč si kazit den.
A nakonec heslo mého muže: "Od počítače rovnou do rakve!" (o to přece jde ne, posunout věkovou hranici tak, aby co nejméně lidí důchod, který si celý život platili, čerpalo) ;-)
 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.