| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ako sa narodilo moje bábätko...

 Příspěvky 110 z 14 [Dalších 4 >>]
  • 
27.5.2008 22:21:08
Naozaj pekne si to napisala, tak milo a prirodzene aj ked pristup toho lekara bol tak flegmaticky a znechuteny. Ja som rodila v Anglicku, trochu som sa bala lebo som vela pocula o tom zleho - ako sa tu rodi, ale nakoniec dopadlo to fajn, mala som komplikacie, porod trval 40 hodin, malej sa nechcelo na svet, neviem preco sa rozhodli pre cisarsky az tak neskoro, ale vsetci boli dokonale zohrati a starostlivost po operacii bola dobra, personal bol velmi mili az na jednu sestru, ale ta tam bola iba jednu noc, nictozato, ale nasa Natalka bola a je zdrava a silna.
DDDALEJKA
  • 
19.9.2006 18:13:25
HM..... MOJEJ MAME ZASE PLACENTU TAHALI A TAHALI A BOLI AZ NATOLKO INTELIGENTNI, ZE NEZISTILI, ZE JU MA VLASTNE PRIRASTENU K MATERNICI A ZE JU NEMALI TAHAT VON AJ S PUPOCNOU SNUROU. NAKONIEC JEJ SPOSOBILI TO, ZE JEJ ROZTRHLI CELU MATERNICU A ZACALA STRASNE KRVACAT. POTOM JU MUSELI OKAMZITE OPEROVAT A ZACHRANIT JEJ ZIVOT. PO OPERACII DOSTALA SKORO LITER KRVY - TRANSFUZIU. AKO CITAM, VACSINA DOKTOROV PRISTUPUJE AKO KEBY ISLO O BEZNY POSTUP PRI PORODE A VOBEC AKO KEBY ISLO O NEJAKE PREDMETY A NIE LUDSKE BYTOSTI. JE MI ZLE ZO VSETKYCH CLANKOCH NA INTERNETE, V KTORYCH ZENY POPISUJU, AKO MUSELI A MUSIA DOKTOROV PODPLACAT, KONTAKTOVAT SA S NIMI, JEDNODUCHO TLACIT SA IM DO RITI. POTOM TAK ISTO SA TLACIT DO RITI SESTRICKAM, ABY SA VIACEJ SNAZILI A MALI ZAUJEM.
JE MI NA GRC Z CELEHO SLOVENSKEHO ZDRAVOTNICTVA. A KAZDY DOKTOR MA NA KONTE AJ SO SESTRICKAMI SVOJE NECHUTNE SPRAVANIE. ANI JEDEN DOKTOR AJ S CELOU PLEJADOU SESTRICIEK SA URCITE ZA SVOJU PRAX NESPRAVAL VZDY DOSTOJNE, S UCTOU. ALE CO MOZE CLOVEK CAKAT OD STARYCH DEDOV, KTORY MAJU PRIEMERNE 50 A VIAC ROKOV, SU ATEISTI A NARODENIE NOVEHO CLOVEKA POVAZUJU ZA PRANIE SPINAVEHO PRADLA, CIZE ZIADNE CITY, NIC, LEN TVRDE NECHUTNE SPRAVANIE SA K ZENE A UBOHEMU PRAVE SA RODIACEMU DIETATU.

ZDAR CELEMU ZDRAVOTNEMU PERSONALU V SLOVENSKEJ REPUBLIKE.

Aneta a 10.měs.Davídek
  • 
20.11.2003 0:20:13
I mě se stalo to samé co Vám.Taky mě teď už 10.měsíčního Davídka vzaly císařem a poprvé jsem ho uviděla až skoro po 12.hod.Narodil se v pátek ve 13.20 hod a já ho uviděla až v sobotu ve 14,hod.Celou tu dobu co jsem ležela na JIP,jsem na něj pořád myslela a říkala si jak asi vypadá.A strašně moc jsem se těšila až ho poprvý uvidim.Ten den po narození ho ukázali manželovi a dali mu ho i pochovat,takže mi potom manžel o Davídkovi vyprávěl.Při narození měl-3,70 KG a 50cm.Já jsem pořád těm sestřičkám co měly službu říkala aby mi ho přinesly ukázat a oni že to nejde,že je na Novorozeneckým oddělení a oni tam prý nemají přístup.Tak jsem se strašně moc těšila na druhý den na tu 14.hod,až mi manžel na vozíčku odveze za Davídkem.Když jsem ho poprvý uviděla,byla jsem strašně moc šťastná a nemohla jsem uvěřit tomu,že ten krásný baculatý chlapeček je můj.Strávila jsem s ním celkem tak půl hodiny,což stejně prospal a pak jsem musela zpátky na JIP.Až v neděli mě převezly na pokoje s maminkama a miminkama.A tam mi poprvé Davídka konečně nechaly vedle mí postele v postýlce už nastálo.A taky jsme hned zkoušely přisátí k prsu,no vůbec nechtěl,byl to boj ale nakonec se nechal přemluvit.Ještě ten den, si ho odvezli na novorozenecký, abych se mohla vyspat a načerpat sílu na další den.Po týdnu nás
pustili domů což bylo super,ale na druhou stranu jsem byla zaskočená tím, že na to všechno jsme teď s manželem sami.A něvěděla jsem jestly to všechno zvládnu.Všechno na mě bylo noví a jiný.Ale s Davídkem jsme se skamáradily poměrně brzy a teď už jsme super trojka.Jenom doufám že příští porod bude lepší a že mi moje miminko aspoň ukážou (teda pokud by to byl opět císař) ale doufám že ne,chci si prožít i normální porod.S pozdravem Aneta!!!
3.11.2003 21:03:09
Svého syna Danečka jsem porodila letos v květnu.Vlastně nedá se říct že porodila ,protože se narodil císařským řezem.Celé pohodové těhotenství jsem se těšila na ten nádherný okamžik až syn vykoukne na svět a oni mě ho dají na břísko a já budu ta nejšťastnější maminka na světě.Syna jsem poprvé viděla až 9 hodin po porodu.Pořád mě to tak nějak trápí , že jsem ho neviděla hned a že jsem nebyla připravena na to že by semnou v protodnici zacházeli jako s někým kdo nemá právo nic vědět co se sním a s jeho dítětem děje.Po zkušenosti z prvního porodu se obávám dalšího porodu ale už teď se snažím zjišťovat informace abych u dalšího porodu nebyla zaskočena přístupem a postupem personálu.
Proto mě pomohl i váš příběh a já vám za něj děkuji.Takových uveřejněných příběhů by mělo být víc aby nastávající maminky nebyly také tak překvapené jako my.
Přeji vám aby jste si vaše děti užívala v radosti a v pohodě.
Helena
  • 
3.11.2003 13:43:00
Když jsem četla tyto řádky porodu,tak jsem si přitom vybavovala svůj druhý porod,který jsem měla v červenci.Chtěla jsem jen napsat,že deti které se narodí před 37.týdnem se musí udělat nástřih,protože mají menší a křehčí hlavičku,takhle mi to aspoň řekli v porodnici.Takže vše je OK:-)
3.11.2003 12:53:11
Ahoj Dolynko,
moc hezký příběh. Jenom bych se rád trošku zastal lékaře - nástřih hráze u předčasných porodů se provádí častěji. Sice je to trošku nelogické, ale čím se dítě rodí dřív, tím se méně otevírají porodní cesty a hlavička dítěte je více měká, než by měla být.
Ale jinak ti gratuluji k narození dítěte.
Vladan
nekázanka
1.11.2003 14:19:49
řekla bych, že se velmi mýlíte. To, že se lékař snaží o rychlé vybavení placenty, je běžný krok. Ne všichni doktoři se na sále usmívají atd. a fakt je, že na porodním sále většinou nejsou schopni vysvětlit, proč zvolili ten a ten postup. Osobně si myslím, že byl ten doktor netrpělivý proto, že Vám lůžko nevycházelo a on musel zvážit případnou revizi dělohy. Mimochodem, víte, co se stane, když lůžko asi do půl hodiny nevyjde? Můžete dostat sepsi, protže se po této době začne rozkládat. Mně se to stalo a musím říci, že mne mrzí, že můj porodník nepostupoval jako ten Váš.
1.11.2003 10:46:37
Ďakujem za názor. Inak na toho lekára som nakoniec napísala šťažnosť. Som zvedavá, či mi aspoň odpíšu.
Evka, dcerka 7/02
  • 
31.10.2003 21:39:11
Větąinou mě čtení příběhů tady spíąe zdeptá. Ale ten Tvůj pohladil duąičku. Jak to celé vyznělo optimisticky, bez nářků a stíľnosti na chování personálu, které by samozřejmě byly oprávněné, jen ta radost . . .moc krásné, kdyľ člověk bere ľivot z té hezčí stránky a taky ho tak podává ... inspiruju se :)).
Hodně, hodně ątěstí!!!
30.10.2003 13:56:06
Timotej, to je jako šampon Timotei.Tak at pěkně roste drobek.
 Příspěvky 110 z 14 [Dalších 4 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.