| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Varování před „hlídacími tetami“.

 Příspěvky 110 z 72 [Dalších 62 >>]
Helča
  • 
4.4.2011 21:21:25
ne všechny ženy a děvčata jsou takto vykutálené. Dcera měla hlídání jako OSVČ a ve všech rodinách, kde byla, neměla sebemenší problém. Hlídala i pomohla při úklidu, většinou to byly anglicky hovořící klientky a skutečně vše bylo v naprostém pořádku a se všemi klientkami vycházela velmi dobře. Je samozřejmě v pořádku, že se takováto slečna nebo paní musí co nejlépe prověřit, svěřujete jí to nejdražší co máte, to chápu. Ale kvůli pár neschopným či jinak vadným osobám, nelze všechny ženy zabývající se touto činností odsoudit jako špatné. Já také hlídám, už jsem babička a baví mně to, mám klientku, se kterou vycházím tak dobře, že ji beru jako svoji dceru a její dcera mi říká babičko. Už má druhou a těším se na to, až mi taky řekne babičko. Pro mně to je relaxace, i když jezdíme na výlety, malujeme, čteme, občas jim uvařím-celé rodině. Mně to totiž baví.
18.10.2008 23:13:43
Dobrý den...
bohužel bych se chtěla podělit o podobné zážitky.¨

V 5. měsíci těhotenství obvinila mého manžela sousedovic dcera (tehdy jí bylo 15), že ji manžel znásilnil.
Holčina byla svěřena do péče babičky a tak babička naklusala a všechno to na nás vyhrkla.
Je fakt, že jsem v té době s onou dívkou kamarádila a i manžel si s ní občas popovídal.
¨Bohužel se jednou stala ta osudná chyba, kdy zůstali sami u nás doma. Chtěla si ode mě půjčit nějaké DVD a já ji po telefonu sdělila, ať si zajde k nám domů, že jí to manžel předá.¨

Dodnes nevím, zda se mezi nimi něco stalo nebo nestalo a vlastně mě to ani netíží - jsem ráda, že nevím.

Každopádně babička nám hrozila trestním oznámením, soudem atp.
Když jsme ji navrhli ať vnučku vezme na gynekologickou prohlídku a pak se uvidí, tak ještě slibovala, nadávala ...

...konec dobrý, všechno dobré.

Jelikož reakce byla nulová - předvolání nepřišlo, policie nás nenavštívila a ani ona babička už nikdy nepřišla, tak se potvrdila jen ta pravda, že znudění puberťáci někdy dokážou ze života udělat peklo!!!!
  • 
17.7.2008 14:29:07
Vas pribeh je bohuzel presna kopie toho,co se deje na zapade.A bohuzel nejste jedina,kterou manzel podvedl.Nic si z toho nedelejte.
Ondřej
  • 
15.10.2007 15:32:13
Dobrý den,
chtěl bych se přiklonit k většinovému názoru, že je nutné vše ohlásit policii. Velmi se kloním k názoru Petra uvedeného níže. Za prvé platí presumpce nevinny. Takže pouhé obvinění někoho nestačí. Je potřeba předložit důkazy. V tomto případě důkaz přímý a to je gynekologické vyšetření, který jasně potvrdí nebo vyvrátí tvrzení té slečny. Pokud ho potvrdí, máte problém (i ten by se však dal řešit). Pokud ho vyvrátí - což je jisté, podle toho co tvrdíte - mají problém oni, neboť by na ně žalobu v tomto případě za křivé obvinění podal stát. Tedy jen v případě, že by vašeho manžela skutečně udali na policii. Pokud to jen zkouší, je přímo vaší povinností vyplývající opět ze zákona je na policii "udat". Protože pakliže víte o spáchaném trestném činnu nebo o skutečnostech k němu vedoucích, musíte to neprodleně ohlásit. O děti se nebojte, policie je ochrání. Toto nevypadá na žádný organizovaný gang, ale pouze na 2 vykutálené filuty.
Navíc si myslím, že je to vaše morální povinnost takové osoby "nechránit" a naopak "ochránit" ostatní rodiny před takovým to párem. Klidně napište jména (alespoň ta pravá křestní) ať si na ně můžeme dát všichni pozor!
  • 
13.7.2007 20:03:10
Myslím si že to není nic jednoduchého a já sama jsem přesvědčená, že "hlídací tety" by měly být alespoň trochu známé,nebo by je měl doporučit. Já sama jsem hlídačka dětí a tohle je opravdu důležité!
Andrea
  • 
6.2.2007 21:22:05
Dobrý den,
zaujal mě Váš názor a přístup. Ráda bych se zeptala, zda při předávání dětí podepisujete nějaký papír, ve kterém potrvzujete, že přebíráte zpodpovědnost za dítě na dohodnutou dobu. Je zvykem něco takového mezi, vlastně cizími, i když si paní předem "okouknu" ?
Děkuji
4.2.2007 17:13:24
Mila maminko,
preji Vam pevne nervy, asi bude nejlepsi poradit se s pravnikem /Aperio/ jak postupovat. Ja mela opacny zazitek. V dobe, kdy jsem studovala, hledala jsem si brigadu. Nasla jsem uklizeni vily jednoho diplomata z Peru. Take jsem prala a zehlila. Musela jsem hovorit plynule anglicky.Zanedlouho mu prijela manzelka, ktera me zavalila trikrat tolik praci, ale za stejne penize...a k tomu jsem mela hlidat jejich sedmileteho syna, ktery nebyl zvykly poslouchat /jeste ve 22h hodin skakal po posteli v kozackach...nakonec se mi podarilo dostat ho do postele, ale druhy sen si stezoval, ze musel jit do postele driv, v 21h/. No, a ke vsemu se jeho tatinek snazil si ze me udelat metresu. Tak jsem tam priste prisla v doprovodu sveho pritele. Pohovorili spolu kratce, a ja nabyla pocitu, ze bude vse v poradku. Pote, co muj pritel odesel, se manzel opet snazil me polibit a rucicku polozit na muj zadek...kdyz jsem mela v ruce horkou zehlicku. Praci toho dne jsem dodelala a uz nikdy vic jsem tam neprisla.On mi pak volal a omlouval se ale ja si pak nasla praci jinde.
judr lojza
  • 
21.9.2006 22:53:22
a pekna kravina nikdo nepujde za katr kdyz se vyspi s 22letou slecnou naopak staci si to natocit toho richarda a pujde tam on ale to nema cenu rozebirat to je smesny nebo priste vas bude vydirat postacka uklizecka sousedka kolegyne anebo instalater at jdeme s dobou......?
Eliska,dvouleta dcerka
  • 
28.12.2004 15:23:13
Uz je to prilis dlouhe obdobi,od chvile,kdy jste clanek psala a ja jej nyni cetla,a tak chci doufat,ze se vse vyresilo nakonec k Vasi spokojenosti-spravedlive.Alespon bych Vam to moc prala...
Káťa a Dominik
  • 
30.8.2004 18:13:31
Vážená paní,
trestní oznámení Magda s Richardem sice samozřejmě podat mohou, neboť jej může podat kdokoli na kohokoli. Vaše hlavní obava, tj. že manžel by byl do doby rozhodnutí soudu "zadržen" (zadržet v našem státě může policie člověka pouze na dobu 48 hodin) a že by na něj byla případně rozhodnutím soudu uvalena vazba rozhodně není na místě. Znásilnění navíc s odstupem času prakticky nelze prokázat - gynekologická prohlídka či prozkoumání místa činu by musela proběhnout ihned, ne např. až za týden.) Naopak by bylo velmi vhodné opatřit si nějaké důkazy o počínání Richardově - např. zinscenovat předání "výpalného" a nahrát na diktafon jeho požadavky. Přejeme hodně štěstí a pevných nervů.
PS. Myslíme si, že ti dva nic nepodají a že to na vás manželem jenom hrajou a zkoušejí, jestli z vás něco přece jen "nekápne".
 Příspěvky 110 z 72 [Dalších 62 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.