| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dudlíkové hororstory :o)

 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]
20.2.2011 23:01:31
Ahoj,tak mě obě děti dudlík nechtěli..pokaždé,když jsem ho zkusila synovi i dceři dát,tak se div nepozvraceli. Myslim,že se to dá krásně bez dudlíku zvládnout,když teda nejsou miminka hodně plačtivé a potřebují se často uklidnit. Dlouho jsem se u článku takhle nepobavila ~t~ ~p~
Lucka Hamplová, 6 měsíc
  • 
18.8.2010 7:16:00
Ahoj Sylvie, to není horor, ale brilantní komedie, smála jsem se od začátku až do konce Tvého textu. Soucítím s Tebou za prožité "utrpení", ale vtipné to rozhodně je moc. Jsem v 6 měsíci a včera mě popadla touha něco miminku koupit, tak jsem vyrazila na dudlíky bez vyšší maminkovské: 3 telefonáty (přítel - kamarádka- přítel. Ten poslední proto, že jsem nevěděla, že kaučuk je latex), 4 obchody. Přinesla jsem si domů vítězoslavně 2 dudlíky, ale když to tak sleduju asi to byli vyhozené peníze. Pravda 80 Kč náš rozpočet nezrujnuje (ovšem kdybych za dva ks dala 150 jako v jednom babycentru, asi by mě to naštvalo), ale mohla jsem si ušetřit to plýtvání časem a energií. No což, v Pardubicích máme krásný klokánek, třeba se tam některému mimiku budou hodit (ještě, že jsem je nerozbalila). Rozhodně ale zkusím bez dudlíku.
Pohodové rodičovství přeje Lucka
10.5.2010 21:41:47
My používali dudu od narození, vrzla jsem ho synkovi hned v porodnici, když v noci špatně spal. Sice ho nejdřív moc nechtěl, přesto mu rychle přivyknul.
V roce a půl věku jsme začali řešit, kdy ho dudlíku zbavíme, protože jsme byli po vánocích všichni nemocní, takže jsme strašně málo chodili ven, syn byl děsně znuděný a dudlík začal vyžadovat i jindy než na spaní.
Vše se vyřešilo před pár dny, ani ne v roce a 3/4 jeho věku. Podotýkám, že jsme měli dudlíky jen dva. První jsme v roce a půl ustřihli s tím, že ho ukousnul (po vzoru jiné maminky :-) ), beztak ho měl prokousnutý, a zbyl nám jen jeden.
No a právě před pár dny ho syn pohodil nebo upustil (nevím) v chodbě. Manžel šel na záchod a najednou na mě volá, že máme problém. Jdu se podívat a on - jdu na záchod, něco mi tu zadrhlo pode dveřma a koukej, on to dudlík!
No, a dudlík byl ufiknutej, jako když ho střihnete nůžkami. Tak jsme ho dali na stůl a trochu zalhali - koukej, Štěpánku, tys ukousnul i ten druhej dudlík. Co budeme dělat?
No a Štěpánek ho vzal, hodil do koše a bylo. V poledne usíná bez problémů, věčer si trochu pokňourá, ale je to v poho. V noci se nebudí tím, že mu vypadnul dudlík, my věčně nelezeme po čtyřech a nehledáme ho. Chtěli jsme mu ho uzmout nejpozději ve dvou letech a nakonec se to vyřešilo takhle samo.
Myslím ale, že druhýmu dítku dáme dudlík taky. Je to s ním tak nějak snazší, aspoň mně to tak připadá.

10.5.2010 13:18:44
Já nevím, ale možná Laděnka dostala dudlíka trochu pozdě. Já jsem tedy před porodem dodlíky nijak neřešila, jeden jsem dostala v jakési sadičce pro mimi od kamarádky a jinak jsem neplánovala nic. Když jsem ale ještě v porodnici, třetí noc po porodu chodila s malou v náručí celou noc po chodbě, protožě jinak řvala tak že vzbudila celé oddělení, brala jsem jako naprostou spásu, když asi ve čtyři ráno vylezla sestra a co prý mám za problém Řekla jsem že netuším, že je napapaná, přebalená ale nespá ani vteřinu. Sestra zmizela v sesterně a za chviličku se objevila s vyvařeným dudlem at prý ho zkusím. Malá se zakousla a ve vteřině byl naprostý klid. Po příchodu domů jsem taky pořídila nějaké do zásoby. Jenže náš drobeček si vybíral - naštěstí to vypadalo že podle ceny. Odmítala totiž jakkoliv tvarované i silikonové. Přijala jen klasický latexový zvoneček. No a od té doby byl prostě s námi stále nějaký. Jelikož existují řetízky nebo jiné způsoby uchycení k oblečení, nijak jsem se nestresovala věčným ztrácením. V noci si ho držela, jakmile vypadl už ho jaksi nepotřebovala a spala bez něj, pouze když se probudila a nebyl, tak začala plakat, ale kvůli dudlu si vstávání nepamatuju. Ted je nám rok a půl a už pomalu přemýšlím jak se ho zbavit, máme ho tedy jen na noc nebo při nějakém velkém trápení, jako je prokousnutá pusa, odřenej nos nebo tak. Ale scény ani takovéhle trable fakt nepamatuju. Fakt jsem to příliš neřešila ~p~
  • 
27.4.2006 14:10:51
Já jsem bzla naučená z domova bez dudlíku ani ránu . Proto když se mělo narodi moje první dítě měla jsem pro něj nakoupený dudlíky 2aještě jsem dostala asi 4. Jaké překvapení v porodnici ,kdž můj filípek nechtěl dudlík ,ale moje prso .Moje mámá také mu nutila dudlík ,ale bez úspěch u spíš řval ještě víc /mzslel si co mi to davá za gumu do pusi/.Celou dobu jsme byli bez dudlíku.Jednou našl dudlík ve 2 letech a psatl se maminko co to je. Tak jsem mu vysvětlila co to je. Prstíky si nikdy nežulal a to měl od 5měsíců zuby radši si vzal prso nebo vychlazené kousátko.Všichni de divili coje to za dítě bez dudlíka.
  • 
27.4.2006 14:10:50
Já jsem bzla naučená z domova bez dudlíku ani ránu . Proto když se mělo narodi moje první dítě měla jsem pro něj nakoupený dudlíky 2aještě jsem dostala asi 4. Jaké překvapení v porodnici ,kdž můj filípek nechtěl dudlík ,ale moje prso .Moje mámá také mu nutila dudlík ,ale bez úspěch u spíš řval ještě víc /mzslel si co mi to davá za gumu do pusi/.Celou dobu jsme byli bez dudlíku.Jednou našl dudlík ve 2 letech a psatl se maminko co to je. Tak jsem mu vysvětlila co to je. Prstíky si nikdy nežulal a to měl od 5měsíců zuby radši si vzal prso nebo vychlazené kousátko.Všichni de divili coje to za dítě bez dudlíka.
17.9.2005 22:59:10
Nám zabral dudlan hned v porodnici, když jsme se chystaly na příchod vizity a malá se probudila a plakala hlady. Malá bez dudlíku večer neusne, párkrát jí ho musím dát,než usne a po chvilce ho vyplivne a spokojeně spinká bez dudlina celou noc. Myslím si, že je lepší dát dudlík, než mimčo učit na večerní chování...
Míša, syn
  • 
30.6.2005 22:15:43
Můj synáček odmítal dudlík od svého narození. Nijak mi to nevadilo a ještě vzhledem k "protidudlíkové politice" jsem na to byla i pyšná. Kolem 3tího měsíce se ale synátor začal v noci budit 4-6x a po poradě s lékařkou jsem si řekla, že budeme večer přikrmovat umělým mlékem, které je prý sytější a dítě vydrží déle spát bez přerušení. Taky ještě studuji a ono se něco učit po přeruševaném spánku není úplně to pravé ořechové. Tak jsem zkusila lahvičku. A ejhle. Synáček vůbec nevěděl, jak se z lahvičky pije, vždy se strašně rozeřval a mě došlo, že kdyby byl býval uměl cucat dudlík, neměl by takové problémy s lahvičkou. Pak jsem si představila, jak bude stále vyžadovat prs až do nevím kdy a tak jsem ho začala učit. Na lahvičku i na dudlík. Po měsíci pořádné dřiny, se dnes konečně dostavil úspěch a synáček začal ten dudlík cucat! Připadalo mi to jako zázrak, tak doufám, že to nepřejde. S lahvičkou zatím nevím, ale myslím si, že když teď ví, že ta umělá hmota v pusince není úhlavní nepřítel, tak doufám, že to půjde. Bude mu záhy 5 měsíců, tak v nejhorším i kdybychom i o to kojení přišli, svět se nezboří. Snad nejsem krkavčí matka, ale mě za to ta dostudovaná škola stojí. Tak hodně zdaru, chce to trpělivost.
Petra, 4 měsíční syn
  • 
25.6.2005 14:00:49
Ahoj Míšo, máme stejný problém, dudlík anatomický, obyčejný, kaučukový, silikonový, takový i makový, ale synátor je všechny odmítá. Objevil paleček u ruky a cucá si jej - jen když usíná a ne vždy při každém usínání - což mi vadí, protože moje sestra si cucala palec dlouho a dlouho, vzpomínám si, že snad i ve školním věku, to ale už nevědomky, ve spaní, a má z toho tzv. vadu skusu. Proto bych ráda toho našeho broučka na dudlíka naučila, přestože jsem v úvodu zastáncem dudlíků nebyla. Jenže nic nepomáhá, rovněž, tak jako tvá ratolest, i naše mimi dokonce někdy řve, když dostane do pusy dudlík, jindy se jenom ksychtí, ale vždy jej vytlačuje z pusinky ven. Je neúnosné u něj stát a držet mu dudlík u pusy (v tom lepším případě, v tom horším, jak už jsem napsala, ho rozpláču). Takže doufám, že nám oběma někdo poradí, jak naučit malého tvorečka na dudlík, pokud není pozdě....Petra
MarkétaP + 4 dcerky
24.6.2005 11:55:10
Michalo, ono ho to přejde. To je teď takové období, hračku si ještě pořádně nepodá, tak žužle, co má "po puse". Hanka taky dudlíky odmítla, chvíli žužlala ruce (měla i cucfleky), pak všechno, co našla, a teď už jen jídlo, papír a kamínky :)
 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.