| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Spánek dětí se zkracuje

 Příspěvky 17 z 7 
Jířa, 2 kluci
  • 
23.6.2003 14:06:32
S oběma kluky jsem měla se spaním kříž, ale je to lepší a lepší (Honzík už se v roce budí jen tak 2 až 3 X za noc, donedávna spal od 8 do 11 a pak se budil a budil).Četla jsem toho hodně, teoreticky to je jasné. Chudák dítě, které v předškolním věku ošklivá matka nedává z pohodlnosti po obědě spát, aby si mohla odpočinout jeho nervová soustava...(jednou v Betynce) Umím donutit dítě, aby leželo, ale aby usnulo ne. Ondra od dvou let přes den nespí, v noci zhruba od půl 8 do půl 7. Od malinkata se oba spánku úporně bránili a uspat je byla věda. Občas jsem si říkala, jestli opravdu není chyba ve mně. Zajímalo by mě, kdybych je poslala na vychování ke kamarádce, která má dva spáče, jestli by mi je vrátila proměněné k nepoznání. Po přečtení vašich příspěvků jsem zjistila, že to u nás ještě není tak hrozné. Pevné nervy všem nevyspalým maminkám, za pár let bude všechno jinak...
6.5.2003 15:31:02
Ona je možná trochu chyba v tom unaveném dítěti. Mně se osvědčilo u dcery (dva roky), ji nenechat přetáhnout. Když je hodně unavená a jde spát, tak se budí. Ale když se mi to podaří odhadnou, tak krásně spí celou noc. Jen mám u ní problém s buzením po odpoledním spánku. Ráno vstává kolem šesté a po obědě jde spát mezi jednou a druhou a po třetí hodině ji těžko a složitě budí (večinou je ukňouraná). Kdybych ji nebudila, večer by šla spát místo v devět až po jedenácté a ráno stejně nevstává později spíš naopak ještě dřív. Ale každé dítě je jiné máme doma skoro tříměsíční a ta vstává už mezi čtvrtou a pátou.
Martina, Martínek 15 měsíců
  • 
19.4.2003 15:34:33
Tak to bych si teda dovolila nesouhlasit. Náš Martin patří k dětem, které mohou být unavené úplně příšerně a stejně se furt budí. Ano, usne krásně, ale za hodinu sedí na posteli a brečí. A tak to jde celou noc. Proč? To opravdu netuším. Přitom přes den je hrozně činorodý, běhá venku jako drak, v sedm večer už chce spát, mne si očička a pak se stejně budí.
Taky si myslím, že spánek u něj není možno regulovat. Rozumím mamince, která sem psala, že dítě spí po 15 minutách. Když byl Marťa malý, spával tak po 30. A prostě nešlo ho nedat spát. Brečel, brečel, brečel, prostě musel jít a hotovo. S tím, že je něco vyzkoušené, bych byla opatrná. co u jednoho platí, u druhého nemusí :)))
LaD 2002
14.4.2003 10:58:27
Je mi celkem jasné,že každé dítě má svou individualní potřebu spánku. Mám to štěstí,že u mého prcka se pohybuje od tří měsíců až dosud kolem 14-ti hodin,změnilo se jen rozložení spánku během dne a noci a proto mi v hlavě neustále vrtá jedna věc. Myslím,že nelze donutit dítě spát,když nechce,ale naopak lze nenechávat dítě podřimovat kdykoli se mu zachce ve dne po 15 minutách,aby nebyl velký rozdíl mezi aktivitou a odpočinkem a dítě pak nebylo hodně unavené. Malé krize se dají překonat a spánek trochu regulovat,to mám vyzkoušeno. Větší aktivita (časté hopsání,lezení,chození-hlavně venku) dítěte ho pořádně unaví a lépe spí.


Renatao
11.4.2003 22:16:27
Peklem nespavosti jsme taky prosli. Michal od narozeni usinal kolem 3-4 hodiny rano, v 9 byl vyspany a pres den po chvilkach, sileli jsme. Na krtiny usnul o pul pate rano a pak krteni cele prospal. Unavou jsem padala, ve tri v noci harcovala po vsi s kocarem, psi stekali, lide rozsveceli a cuceli, kdopak se tam plizi. Ted je to lepsi, syn ma v srpnu konecne tri a spava od 21 hodiny do 6, i kdyz v noci asi 3 krat vstavam, ale asi to je udel matek. Jestli druhe (zari 2003) bude stejne, tak se zblaznim.
alka, 3 děti
10.4.2003 22:16:12
Ahoj Ivano,
nedonutíš syna spát, pokud nemá sám potřebu spát. Můj nejstarší syn (dnes 16 let) jako novorozenec spal místo 16 -18 hodin ze 24 jen 8 - 9. Protože jinak ale prospíval říkala p. dr., že má prostě malou potřebu spánku. Usínal sice kolem 21 hodiny ale cca po 1,5 až 2 hod. se budil a pak dál po půlhodinách střídavě spal a nespal do půl čtvrté, čtvrté do rána a pak vstával. Dopoledne si zdřímnul cca půl hodiny po deváté a pak po obědě, ale to bylo vše. trochu se spaní upravilo než šel do školy a od nástupu puberty mám problém ho vzbudit. Další syn i sedmiměsíční dcerka spí normálně. Pevné nervy přeje Alka
Ivana, syn 16 měsíců
  • 
10.4.2003 16:32:50
Ahoj,
článek je sice krásný, ale jak donutit dítě spát, to už člověku nikdo neporadí. Kluk usíná ve 24 h a probouzí se v 8 hodin (asi 2x se probudí, ale víceméně rychle opět usne). Přes den spí jednou asi hodinu. Tento režim má už více méně od narození. Bylo to hrozně zvláštní miminko, doktorka mi říkala, že to ještě od žádné jiné maminy nešlyšela. Přes noc spal 6 hodin, od 24 h do 6 h (ani jednou se nevzbudil) a přes den sice další 4 hodiny, ale po čtvrt hodinách (takto hrozné to bylo asi 5 měsíců). Postupně se to upravovalo do dnešní "zlaté" podoby. Píšu "zlaté", protože se vždycky usmívám, když zde čtu, jak si některé maminky zde stěžují, že jim dítě usíná "až" v 21 hodin a budí se v osm. Kluka k spánku nedonutím a jsem moc ráda, že se nebudí každou hodinu nebo že nespí jako po narození.
Přirozené spavce vám přeje Ivana
 Příspěvky 17 z 7 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.