| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jaké je to být maminou v Austrálii 2

 Příspěvky 110 z 16 [Dalších 6 >>]
kamila 4.mesic
  • 
1.3.2014 16:36:10
Ahoj, chci se zeptat, jak ziskat v australii obcanstvi a jestli je mozny tam prijet v jinym stavu a u z tam zustat zit...mas fb? Ja jsem tam nicolas wlkm tak me kdyztak pridej,dekuju
  • 
3.11.2004 3:56:13
Ahojte,jmenuji se Marketa a bydlim uz 6 let ve meste[FRANKSTON]coz je zhruba hodinu od Melbourne.Kdyz jsem prisla do jineho stavu tak jsem zacla kolem 7 tydne tehotenstvi mit ruzovohnede vytoky a nejake to krvaceni[coz jsem mela v predeslych tehotenstvich ktere skoncily potratem].Objednala sem se u Gynekologa- specialisty ktery hned objednal ultrazvuk ktery sem mela aspon 4krat v prubehu tehotenstvi aby se sledovalo jestli je vse v poradku.Nastesti vsechno probehlo dobre a tehotenstvi pokracovalo bez problemu do konce.Byla sem presne v 38tydnu kdyz sem sla okolo 3ti rano na zachod a kdyz sem se vracela zpatky tak praskla voda.Par minut na to jsem musela behat aspon 5krat na zachod protoze sem dostala prujem[rikaji ze takto se telo pripravuje na porod].Asi v 5 rano sem zavolala do nemocnice a ti me rekli ze muzu prijit ikdyz sem nemela ani moc velke kontrakce.Vzbudila sem manzela,nasedli jsme do auta a za 10 minut jsme tam byli.Tam me dali na monitor aby vedeli jak velike mam kontrakce a taky srdicko mimca.Za chili jsem mohla jit do porodniho pokoje,ale protoze kontrakce ted zacaly jit strasne silne a za sebou ze se me udelalo spatne a tak sem se jim tam pozvracela.No a pokoj byl velice hezky s koupelnou a se skrini ve ktere se nachazel plyn a lednici.Sestra[midwife]me napustila velkou vanu aby se me trochu ulevilo,ale nejak me to nepomohlo tak sem sla zpatky do pokoje,ale to uz sem nevedela co ze sebou[9hodin rano] tak me midwifw delala masaze zad a davala plyn{mimichodem manzel sedel jenom v kresle a nevedel co delat tak si sal za tu dobu dvakrat zapalit,protoze byl vic nervozni nez ja} ktery me nakonec udelal zase spatne,tak me zkontrolovali a byla sem 9cm otevrena ,ale zjistili ze mala byla breech"zadeckem dole tak me rychle objednali na cisare a odvezli dolu do salu kde byli vsichni pripraveni a pichli me"spinal block"do zad coz me umrtvilo od bricha dolu a manzel vedle me obleceny jako kosmonaut.No a v 9:53 rano Christina Kolek prisla na svet cela modra s nohama na ramenech{to si nedovedu predstavit jak bych ji rodila}a vazila 294o a 47cm.Potom me zasili a prevezli na poporodni pokoj.Pece po cisari byla velice dobra.Protoze sem nemohla moc chodit a hybat se po porodu tak me ji po dva dny vzdycky prisli prendat s jeji postylky ke me na kojeni coz byl jenom pul metru.Jidlo dovazi primo na pokoj a v pokoji jsou jenom 2 postele+koupelna se sprchou,zachodem.V pokoji je i lednicka na piti atd.Na druhe strane pres chodbu byla kuchyne kde si hosti a rodina mohli udelat kafe nebo caj a nejake susenky.Nemyslim ze je to tak hrozne mit dite v australii a taky nemuzu posoudit jake je to mit v teto dobe porod v cesku.
Jinak se mejte hezky a kdo chce tak at odepise uvitam vsechny.
  • 
7.4.2004 8:53:48
Ahoj,
predem chci poprat k peknymu chlapeckovi a hezky napsanemu clanku.
Ja jsem taky Gabriela a momentalne v Sydney. I presto, ze jsem "permanent resident", rozhodli jsme se vratit s manzelem do Cech a to natrvalo. Jsem momentalne ve 4mesici tehotenstvi a volba byla vicemene jasna. /Chci sve dite vychovavat v Evrope a ne v Australii/
Co jsem slysela od kamaradek, ktere tady v Sydney rodily ve verejnych nemocnicich, tak nic moc. Ja jse si vybrala nemocnici ve Vrchlabi a dle vypraveni ceskych kamaradek si myslim, ze budu vice nez spokojena.
Kazdopadne drzim palce v dalsim zivote a jenom pekne zkusenosti s australskym zdravotnictvim,..
Gabina.
teta Jitak
  • 
14.4.2003 14:21:56
Zase jsem si zaslzela... Tak krásně se Tvé zážitky čtou, natož skutečná realita, když se Daníček usměje! Díky za milý článek. A piš dál!
teta Jitak
  • 
14.4.2003 14:21:46
Zase jsem si zaslzela... Tak krásně se Tvé zážitky čtou, natož skutečná realita, když se Daníček usměje! Díky za milý článek. A piš dál!
Petra, dcerka 3 roky
  • 
1.4.2003 11:35:22
Ahoj Gabrielo,
nejdříve Tobě a Tvé rodině přeji hodně štěstíčka i zdravíčka, to budete teď hodně potřebovat. Jak se už psalo v jiném příspěvku, Tvůj článek mi připomněl můj porod a dokonce jsem i trošičku zaslzela. Rodila jsem v Čechách, v Kadani, a mohu jen s radostí vzpomínat, jak náherné to bylo. Je pravda, že jsem měla porod trochu rychlý, do nemocnice jsem dorazila v osm hodin večer s pocitem, že budu rodit celou noc,a o dvacet minut později se nám dcerka narodila, ale přítomnost manžela a vlídnost zdravotního personálu mi z této události udělaly nejkrásnější chvíle mého života.
Hezky si užívej a vychutnávej "mateřské povinnosti", je to to nejkrásnější na světě.
Ahoj Petra
  • 
22.3.2003 16:07:56
Ahojki! Zdravím dalekou Austrálii. Děkuji za nádherný článeček. Čte se jako pohádka. Ať se vám daří! S pozdravem Táňa
19.3.2003 23:55:55
Milá Ivano,

chtěla jsem tím říct, že v Austrálii se přirozený porod preferuje, ale to neznamená, že když je děťátko v ohrožení (v mém případě málo fluida), se nezasáhne v případě vyvolání. Na druhé straně, má kamarádka, když dlouho přenášela a bylo vše v naprostém pořádku, vyvolání nedovolili.

A plyn? Nejsem odborník, takže všechny informace jsou na základě toho, co jsem si kde přečetla nebo slyšela. Bylo nám ale řečeno, že plyn neublíží ani matce ani dítěti a je spíš slabým pomocníkem na překlenutí té největší bolesti.

Asi to není zcela přirozené, ale nejde o žádné léky či epidural, který se zde používá skutečně v nejnevyhnutelnějších případech a rozhodně ho nedostaneš na požádání. Ale beru Tvou poznámku, že plyn třebas není přirozený. Ovšem přirozeností jsem chtěla poukázat spíše na to, že porod tady neberou jako nemoc jako kdysi v Čechách (nevím opravdu, jak to teď chodí v Čechách a podle článků mohu soudit jen, že v každé nemocnici je to jiné, ale z vyprávění mé maminky vím, jak rodila ona) a podle toho vypadá místo, kde člověk rodí, přístup zdravotníků, možnosti, jakým způsobem rodit a jak si ulevit.

Děkuji za připomínku.

Gábina
Ivana, syn 15 měsíců
  • 
19.3.2003 21:53:09
Ahoj,
nechci být nějaká jedovatá, ale píšeš o tom, že v Austrálii se preferuje přirozený porod. Myslíš, že je přirozené porod vyvolávat a při porodu používat plyn?
Jinak Ti Tvůj zážitek z porodnice moc závidím, já mám přesně opačný, i když více "přirozený" :-)
Ahoj Ivana
MH
19.3.2003 6:49:07
Zdravim te a samozrejme celou tvoji rodinku.Mam take v Australii shodou okolnosti sestrenici Gabinu,s kterou jsem vyrustala od malicka.takze je to spis sestra.Zije v Sydney s pritelem a kdyz jsem ji napsala,ze cekame miminko,mimochodem take kluka,tak byla mou zpavou nadsena a jeji jedina slova po internetu byla vydrz ja prijedu!!
Moc si mi ji svym clankem pripomela a proto jsem neodolala a musela jsem Ti to napsat.
Preji mnoho toho krasneho,ktere se muze ze snu uskutecnit.
Martina
 Příspěvky 110 z 16 [Dalších 6 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.