| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porodnice ve Vrchlabí prosí o pomoc

 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]
  • 
17.3.2003 10:07:47
Ahoj,
som zo Slovenska a tak trošku sa zaujímam o problematiku pôrodníctva (u nás i u vás)...Objektívne musím uznať, že ste o niečo ďalej ako my tu na Slovensku, čo ma kvôli slovenským maminám veľmi mrzí (Vám to samozrejme z celého srdca úprimne prajem).
Myslím si, že pôrodnica vo Vrchlabí na čele s pánom doktorom Kavanom ako jedna z mála POCHOPILA a preto som presvedčená, že ich treba podporiť a pomôcť im. Treba hodiť za hlavu všetky tak trochu sebecké myšlienky typu, že "keď ja sa tam nemôžem alebo neviem dostať, tak nech tie výhody nemajú ani ostatné ženy, ktoré to majú blízko".
Veď začať sa dá vždy najprv len na jednom mieste a potom síce pomaly, ale predsa sa to rozširuje aj ďalej. Ak to však zahubíme už v zárodku, nebude sa mať čo šíriť - myslím tie správne myšlienky, názory a postupy, ktoré sa snažia vo Vrchlabí uplatňovať.
Ženy, nebuďte malicherné a sebecké ! Veď ak nie Vy, možno aspoň Vaše dcéry si raz možno budú môcť vybrať takého lekára a takú pôrodnicu, kde sa k nim budú správať úctivo, s porozumením ako sa k človeku treba správať. A možno práve vďaka Vašej podpore pôrodnice vo Vrchlabí sa aj v iných pôrodniciach prebudia a POCHOPIA.
PS. Je možné prispieť aj zo Slovenska ?
Ája, 35. týden
  • 
16.3.2003 22:31:16
PŘIHLÁŠKA KE ČLENSTVÍ v o.s. ZNOVUZROZENÝ POROD
Jméno a příjmení: .................................................................. e-mail: ....................................
Bydliště: .................................................................................................................................
telefon domů/do práce/mobil: ................................/................................/...............................
Podpis: ....................................................
  • 
16.3.2003 21:31:18
Kde se najde přihláška, o které se ve článku píše?

Díky Radka
Petra Halámková
  • 
13.3.2003 7:32:09
Přirozená filozofie porodů, kterou mají ve Vrchlabí, přece neznamená, že nikdy žádná z jejich rodiček nepotřebuje zvýšenou péči ev. lékařský zásah, že se jim "rizikové" rodičky vyhýbají. Na vrchlabské porodnici si cením to, že "kdyby to ženě nešlo, tak jí pomohou, ale až když to fakt nejde samo".
13.3.2003 6:57:13
Taky se přidávám k podpoře porodnice ve Vrchlabí. Rodila jsem tam na pozim 1997 a byla jsem velice spokojená (když pominu pár zanedbatelných drobností). Proto se tam chystám rodit znovu letos v září. Je to výborná porodnice a i když jiné porodnice se taky postupně lepší, Vrchlabí je pořád o několik kroků vpředu.
Terreza
12.3.2003 21:59:40
Ty aby sis nerejp´,co ?!!!!! Tak se jich zeptej, ne ?
12.3.2003 21:08:24
Nerozumím tomu, v čem je pro přirozený porod důležitý UZ přístroj, který je ke všemu 2,5x dražší než UZ přístroje běžně užívané v porodnicích typu Vrchlabí. ( UZ přístroj vyšší střední třídy stojí okolo 900 tisíc).
L.
Claudia
  • 
12.3.2003 15:39:08
Jak -nemají možnost jezdit do Vrchlabí? Výběr porodnice je na každém a každý má možnost jet do Vrchlabí. Je to jediná porodnice svého druhu u ná s a tím u mě taky jako jediná stojí za podporu.
Petra
  • 
12.3.2003 13:05:34
Plně souhlasím s příspěvkem Květy. Porodnici ve Vrchlabí mám vyhlídnutou již dávno a doufám, že budu mít brzy příležitost jejich skvělých služeb využít. Připadá mi zcela absurdní, že je může "zahubit" právě jejich podpora přirozeného porodu a co nejmenší zasahovaní do přirozeného průběhu zrození nového člověka. Asi se stala nekdě chyba, když jsou porodnice ohodnocovány za "úkon". Děsí mě představa, že mně někdo bude provádět co největší počet "úkonů", abych se mu vyplatila.
Toto by mělo být zamyšlení pro ministerstvo zdravotnictví, ale jelikož vím, jak to u nás chodí a také proto, že sama chci, ráda porodnici ve Vrchlabí podpořím.
KvětaS
  • 
12.3.2003 11:14:37
Příjemný den všem,

naopak se domnívám, že podpora vrchlabské porodnice je skvělou příležitostí, jak ukázat, že veřejnost má skutečně zájem o takovéto porodnice. Mohl by to být třeba další kamínek na misky vah, který by mohl pohnout odpovědné pracovníky k tomu, aby to také zkusili, nebo aby se na podobná zařízení přestali dívat jako na "exoty" pro pár "podivínek".
Jak jinak sdělit pěkně hlasitě všem odborníkům v ostatních porodnicích a na příslušném ministerstvu, že CHCEME mít možnost rodit přirozeně? A že nás není jako šafránu, kvůli kterému nemá cenu měnit zaběhnuté postupy?
My se chystáme z Prahy do Vrchlabí začátkem srpna, takže upřímně doufáme, že ta podpora (včetně naší) bude dostatečná.....:-)))

Všem vám přeji hodně klidu a pohody a všem spolutěhulkám co nekrásnější zážitky z porodu (i po něm).

PS: Kdybyste některá měla chuť podělit se o své vrchlabské zkušenosti, budu moc ráda na: lammermoore@post.cz
 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.