| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Podruhé těhotná - Výběr porodnice

 Příspěvky 110 z 91 [Dalších 81 >>]
Barbora s Hankou
23.1.2011 15:12:09
Máme čtyřměsíční holčičku a doteď lituji, že jsem výběru porodnice nevěnovala větší péči~n~. Příště už báudu líp vybavená informacemi a nechci už ani vidět porodnici, kde jsem rodila teď. Partnera k porodu nechci, ale asi si seženu dulu, protože pak si konečně budeme s lékařem a porodní asistentkou líp rozumět. Táta bude, jako i teď, čekat na narození dítka s radostí, ale k porodu ani on sám nechtěl jít, tak proč ho nutit, když vím, že je skvělý táta i bez toho.Nejvíc mě mrzí, že podle webové prezentace, není ta porodnice tak strašná, ale je to jen chvála vlastní oháňky od pěkně mazané lišky~:(
Amab+3
1.6.2010 10:18:47
Tak jelikož už od posledních reakcí na Podolí uběhl nějaký čas, je potřeba to tu oživit ~;)
Rodila jsem tam loni a letos se chystám opět - pokud se mi podaří zaregistrovat.
Baby-Friendly porodnice je, s dudlíkem vám dítě nepřinesou a naopak prostetují, když ho chcete dítěti dát. Laktační poradkyně tam mají, ale je potřeba je otravovat. Jinak tam je i databanka mateřského mléka a pokud je nutnost přikrmit, dělají to alternativně - buďto jim dávají napít z kádinky (na šestinedělí) a nebo přes injekční stříkačku s dudlíkem, kdy si to dítě musí mlíčko vytáhnout samo (na dětské JIP). Ke kojení přikládají poprvé do půl hodiny po narození. Mají ale tendence nechat matku po porodu několik hodin odpočinout, ale dítě si můžete vybojovat ~t~ Samozřejmě je vše o lidech, takže zatímco někdo je tam příjemný jak osina v zadku, jiný je samý úsměv a ochota pomoci. Takže tak ~:-D
Lemonová Stanislava
  • 
5.3.2009 15:01:28
Omlouvám se toto je opravená verze! :)
Dobrý den maminky i ty budoucí! Chtěla bych vás poprosit o vyplnění mého dotazníku, kterým mi pomůžete při vypracování mé bakalářské práce na téma: Faktory ovlivňující klientku při výběru porodnického zařízení.
Zajímají mne všechny vaše názory a zkušenosti!
Dotazník naleznete na na e-mailové adrese: volba.porodnice@seznam.cz
HESLO: 123456
Velice vám děkuji, studentka oboru porodní asitentka Stanislava Lemonová
Stanislava Lemonová
  • 
5.3.2009 14:44:32
Dobrý den maminky i ty budoucí! Chtěla bych vás poprosit o vyplnění mého dotazníku, kterým mi pomůžete při vypracování mé bakalářské práce na téma: Faktory ovlivňující klientku při výběru porodnického zařízení.
Zajímají mne všechny vaše názory a zkušenosti!
Dotazník naleznete na na e-mailové adrese: volba.porodnice@seznam.cz
Velice vám děkuji, studentka oboru porodní asitentka Stanislava Lemonová
Denisa dve dcerky
  • 
17.1.2008 15:34:26
Je to normalne mne maly šanti ako fudbalista!!!Som v 34tyždni.Zevraj to chlapci robia
Ivca71
22.12.2007 17:26:30
..A musím říct že jsem byla moc spokojená. Všichni udělali všechno proto, aby mi co nejvíc ulehčili celý porod. Až je mi líto, že jsem si v tom fofru vůbec nezapamatovala třeba jméno porodní asistentky, které jsem pak chtěla poděkovat, ale byl tam v té době dost nával :-) sotva stíhali. Už podruhé jsem přenášela, tentokrát "jen" 15 dnů, přišla jsem do porodnice kolem sedmé ráno na vyvolání, nakonec ale nebylo nic potřeba jen gel na změkčení porodních cest, a ve třičtvrtě na dvě jsem to měla za sebou a v náručí jsem držela krásného zdravého kluka. Tímto děkuju alespoň paní doktorce Klimkové, která mě měla v poradně a dokonce mě čirou náhodou i odrodila. Prostředí, které tam vytvořili na šestinedělí bylo prostě to nejlepší co pro maminky s dětmi mohli dosáhnout, obzvlášť když v té době se tam rosilo jak na běžícím pásu.
Hana
  • 
17.9.2006 1:18:57
Takže asi ten porod docela v pohodě nebyl, když jsi po porodu dostala ATB?
Helena, jedno mimčo
  • 
10.11.2005 19:43:32
Škoda že si to čtu až teď, já v Podolí rodila koncem března 2005. Na porod si nemůžu v nejmenším stěžovat, ovšem šestinedělí - to bylo strašný. Hlavně jak píše v článku, s dudlíkem mi mimčo přenesla sestra už druhý den a kojit? od prvního dne byla na lahvi a odnaučit se to nedalo. Vinou doktorů jsem vůbec nekojila. Po porodu sem dostala jaká si antibiotika a u těch se nesmělo kojit - což sem vůbec nevěděla a nikdo mi to ani nehodlal říct. No prostě šestinedělí v Podolí je za trest!
  • 
18.10.2005 7:39:45

Ahoj,

jsem v posledním dnu 4.měsíce a tak zítra slavím 1/2 těhotenství. Jak ten čas letí. Mám strach a zároveň jsem v očekávání miminka.
Jsem zastáncem alternativních orodů a tak jsem zvažovala i Vrchlabí. Můžu poprosit také o tipy na ubytování?
Děkuji moc prčedem a hodně sluníčka všem maminkám a jejich miminkům

Myšák
Eva, 3 děti (8, 2+2 roky)
  • 
24.4.2005 14:02:16
Mám podobnou zkušenost s poporodní péčí v nemocnici u Apolináře. V případě prvního porodu jsem se necítila nijak skvěle (ani duševně, ani fyzicky) v péči sestřiček na poporodním oddělení, ale "dalo se to zvládnout". Minimálně jsem měla na konci pobytu v porodnici dobrý pocit z toho, že určitě doma své miminko obstarám bez problémů. Podruhé jsem čekala dvojčata a rodila císařským řezem, po kterém jsem se necítila vůbec dobře. Měla jsem tak bolavé kyčle z nošení dvojité zátěže (nepřibrala jsem nijak moc, celkem 13kg), že jsem se šourala po chodbách a každý krok pro mě znamenal utrpení a navíc mi začal hnisat podbřišek. Vylézt s těmito problémy na vysokou postel byl úkon asi na 10 minut, takže při nespavosti mých dětí se ani nevyplatilo, abych si lehla. Poporodní péče začala vtipným umístěním dvojich dvojčat na jeden pokoj, čili jsme tam byly 3 maminy a 5 dětí. Lékaři se při vizitě příležitostně podivovali nad tímto uspořádáním, ale sestry to braly s humorem - že jim to tak vyšlo. Za celou noc nebylo ani pár minut, kdy by některé z dětí nekřičelo. První noc jsem měla nárok dát děti na noc sestrám, druhou noc jsem to zvládla sama. Další den jsem dostala teploty, které se pak pravidelně každým večerem hlásily a problémy s kyčlemi se neustálým pochodováním s jedním nebo druhým dítětem sem a tam vystupňovaly a já jsem se odhodlala požádat sestry o další noc péče o děti. Přístup, s jakým jsem se v tomto případě setkala mě utvrdil v tom, že už to víckrát neudělám (ačkoliv nakonec si sestry děti na tu noc vzaly) a zbytek pobytu porodnici jsem strávila přemýšlením o tom, jestli jsme vlastně zavedením rooming-in tolik získaly. Po každé laparoskopii i menší operaci Vám lékaři předepíšou 3 měsíční klid a máte zákaz nosit zátěž nad 2kg, ale po císařském řezu kolikrát za den zvednete a nesete 3-4-5ti kilové miminko. Samozřejmě jsem jedině pro, abychom byly v kontaktu se svými dětmi od prvních okamžiků narození, ale v tom případě by nám bylo pravděpodobně lépe doma, protože tam nás aspoň nevytrhují vpádem vizity a dalších nutných procedur, když naše ratolest náhodou usne, dokonce i můj starší syn byl ve stavu podat malým dudlíka, abych mohla půl hodinky v klidu ležet. Není to jen má vlastní zkušenost, maminka, která se mnou ležela na pokoji a rodila "normálně" byla přivezena na pokoj před čtvrtou hodinou ráno z porodního sálu, před šestou jí tam přinesli chlapečka s tím, aby se o něj starala, ale vstávat prozatím nesmí,protože ji nejprve musí vidět lékař o deváté při vizitě, takže ho "obsluhovala" z postele.

Co se týče poskytnuní dobrých rad stran sester - bohužel jsem po narození dětí neměla téměř žádné mléko a mé děti byly abnormálně hladové. Sestry mi většinou řekly, že určitě málo piju anebo nejsem v duševní pohodě (jak bych také mohla??), to byla veškerá jejich rada, takže jsem z porodnice odcházela a děti přikrmovala. Jedna jediná sestra, starší paní před důchodem se ke mně chovala velice laskavě a trpělivě a navíc mi opravdu poskytla několik užitečných rad. Kojení i ostatní péči o děti jsem pak zvládla doma a utvrdila se v tom, že dnes už si nechodíme do porodnice odpočinout před nadcházející péčí o naše nejmenší, ale že si naopak vydechneme až doma. Aspoň v mém případě to tak bylo.

Abych nevypsala všechno tak černě, mám z obou porodů velice dobrou zkušenost z nemocnice u Apolináře s péčí na ženském oddělení, lékaři i sesty byli vynikající a stejně tak dobrý pocit jsem měla i při vlastním porodu.
 Příspěvky 110 z 91 [Dalších 81 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.