| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nadané děti 4

 Příspěvky 110 z 44 [Dalších 34 >>]
9.2.2010 10:28:01
Petro,
v Praze je takových škol víc..Ale chtělo by to určitě ještě další vyšetření, prootže jen podle toho, co píšeš, se to nedá posoudit..Mám pětiletého syna, který taky násobí,sčítá a odčítá celkem běžně i složitější čísla, čte..Ale je podle mě běžně nadaný, jen ho tohle baví, jiný věci zase ne..
Petra, 3 holky
  • 
9.2.2010 8:51:20
Hledám informace o tom co s nadaným dítětem, a našla jsem, že se v Praze otvírá škola pro nadané děti. Tak nevím, podporují se jen nadané děti z Prahy a nebo najdu nějakou školu i tady v Ostravě?
Dcera je perfekcionista a ve svém volném čase počítá příklady na počítači. Ve svých 5ti letech umí násobky 2,3,4,5,a 10, počítá v pohodě přes 10 - tím nemyslím 6+5 ale 24+7 a s trojcifernými čísly taky není problém. Tím , že je perfekcionosta se bohužel těžko zjištuje, co vše doopravdy umí, protože si nevěří, nedovolí si udělat chybu a tak raději neodpovídá. Myslíme si že umí i číst, jen s motorikou je to horší, bojujeme taky s mutismem. To, že je matematicky nadaná nám potvrdili už tři specialisté, kteeré navštěvujeme. Máme matematicky nadaného tatínka, který ji v tom podporuje, jen nemá trpělivost k její složité povaze.
Jaspi
3.3.2009 15:14:41
Nijak
2.12.2007 9:18:24
Jakému adminovi, co tím myslíte?
Kohnova
  • 
29.11.2007 18:23:51
A tohle adminovi nevadi??????
Miles
  • 
29.11.2007 17:57:36
Pozor na to ve výkonném výboru ttéto školy je advokátka JUDr Veselá Samková známá cikánská advokátka a cikánka ;je škola snad určena pro cikány?
8.9.2007 16:05:04
Tu je dosť bohatý zoznam škôl v ČR, ktoré sa venujú nadaným deťom. Priebežne sa dopĺňa. Sú tu aj ďalšie dobré informácie.
8.9.2007 15:51:10
S riadnym časovým sklzom, ale predsa, možno vás to ešte bude zaujímať. V Olomouci je v súčasnosti 1. a 2. trieda pre nadané deti na ZŠ Hálkova, tam mám 6-ročného syna. 3-ročnú dcéru sa mi podarilo umiestniť do MŠ tiež v Olomouci, kde je pani riaditeľka školená v problematike nadaných a je ochotná zostaviť 3-ročnému dieťatu individuálny študijný plán. Najstaršia 12-ročná musela do školy až do Prahy, na bežnom gymnáziu to nešlo. Vďaka všetkým, ktorí majú dostatočný rozhľad, sú na správnych miestach a mali odvahu to pre naše nadané deti urobiť. Nie preto, aby sme mali nadradenú elitu, ako si sem-tam poniektorí myslia, ale aby aj takéto deti mohli mať napĺňané potreby v súlade s ich možnosťami (väčšinou nevyváženejšími, než ostatné deti) a mohli byť chválené za to čo dokážu a nie odstrkované či znevažované keď rozloženie ich schopností je iné, niekde viac a inde menej.
  • 
26.2.2007 8:40:14
PRAHA, 26. února 2007– První základní škola pro nadané děti v České republice zahajuje zápis dětí k řádnému studiu dnes ve 14:00. Zároveň se pro zájemce otevírá možnost navštívit ukázkové hodiny školy a poradnu pro nadané děti a jejich rodiče. V průběhu března a dubna budou zájemci o studium zváni k přijímacímu řízení, jehož základem bude neverbální test inteligence. Oznámil to dnes předseda občanského sdružení Škola dětem Dr. Ing. Stanislav Svoboda.
Sdružení Škola dětem vzniklo v srpnu roku 2003 z iniciativy rodičů, psychologů a pedagogických odborníků s cílem vybudovat základní školu, která bude vzdělávat a vychovávat nadané dívky a chlapce se speciálními vzdělávacími potřebami na základě jejich individuálních schopností a dovedností se zvláštním zřetelem k rozvoji jejich přirozené touhy po vědění, zkoumání a úspěchu ve společnosti. Nápad vznikl na základě trpké zkušenosti dětí členů sdružení se způsobem vzdělávání na českých základních školách. Vzdělávání nadaných dětí se v té době nevěnovala na základních školách téměř žádná pozornost.

Od jara 2004 usilovalo občanské sdružení Škola dětem o zařazení školy pro nadané děti se speciálními vzdělávacími potřebami s názvem „Soukromá základní škola Cesta k úspěchu v Praze“ o zařazení do rejstříku škol (dříve sítě škol) České republiky. Žádost o zařazení byla dvakrát zamítnuta, naposledy rozhodnutím ministryně školství Petry Buzkové dne 17. února 2005. Škola úspěšně fungovala ve zkušebním provozu od 9. února 2004 do 31. ledna 2005. Po červnových volbách v roce 2006 získal projekt školy podporu nového vedení ministerstva školství a na základě nové – v pořadí již třetí – žádosti byla škola zapsána do rejstříku škol České republiky dne 17. října 2006.

„Máme obrovskou radost, že nyní můžeme konečně školu rozvíjet v úzké spolupráci s ministerstvem školství a s jeho podporou. První dva bloky ukázkových hodin a testování proběhnou dne 12. března a 17. března 2007. Běžný provoz školy plánujeme zahájit od 1. září 2007 otevřením jedné třídy prvního ročníku a jedné koedukativní třídy. Jsme samozřejmě připraveni otevřít jednu koedukativní třídu v nejbližším možném terminu již pro současné prvňáčky a druháky - pokud budou mít děti a rodiče zájem přestoupit z běžných škol do naší školy již v tomto pololetí,“ sdělil Dr. Ing. Stanislav Svoboda.

„Škola „Cesta k úspěchu“ je určena pro nadané děti se speciálními vzdělávacími potřebami. Součástí přijímacího řízení tedy budou také testy schopností. Nejen to, zaměříme se na strukturu talentu studentů systematicky, budeme poskytovat podněty pro oblasti nadání, i pomáhat ve vyrovnání případných nerovnoměrností, celým repertoárem, který psychologie poskytuje", dodal místopředseda občanského sdružení Škola dětem, psycholog PhDr. Jiří Tyl.

Více informací na tiskové konferenci sdružení Škola dětem, která se koná v pondělí 26. února 2007 od 14 h v prostorách školy Pod Marjánkou 2, Praha 6 (vstup do areálu z ulice Skupova - viz mapka na našich webových stránkách http://www.skoladetem.cz). Váženými hosty setkání budou pan Mgr. Petr Roupec, vrchní ředitel kabinetu ministryně školství, pan Ing. Jiří Vihan, zastupitel Městské části Praha 6 a předseda Komise pro výchovu a vzdělávání Rady městské části a paní PhDr. Eva Vondráková, předsedkyně pobočky mezinárodní společnosti European Council for High Ability (ECHA) v České republice.

KONTAKTY:
Škola dětem, občanské sdružení
Pod Marjánkou 2/1900
169 00 Praha 6
Tel: +420 775 264 567
Kontaktní osoba:
Dr.Ing. S.Svoboda, předseda
E-mail: svoboda.st@seznam.cz

Pro info o tiskové konferenci volejte, prosím, asistentku sdružení Škola dětem Kateřinu Kejřovou 721 573 786.
  • 
9.2.2007 11:31:03
Milé maminky,
také vám napíši náš nebo spíše Nicolčin příběh.....
První slůvko vyslovila v 6 měsících a třech týdnech a to "máma" v 11 měsících se naučila pár anglických slovíček. Ve 12 měsících uměla asi 25 slov, některé lépe jiné méně srozumitelněji. Od 13 měsíců se chtěla učit abecedu a v 15 měsících ji uměla poznávat již celou až na pár písmenek. Od 14 měsíců skládá věty a dnes v 16 měsících mluví opravdu moc hezky a říká slova, které jsme ji nikdy ani neučili, také doříkává básničky a snaží se zpívat refrémy písniček. Od 16 měsíců umí poznávat barvy, ale jen v jedné knížce, takže zatím je to asi velkou pamětí, než že by je opravdu uměla, ale už ví že nebe je modré a tráva zelená a že teď je venku bílo. Je celkově velice zvídavá, vyžaduje hodně pozornosti a neustálou komunikaci, má velkou paměť a představivost. Její největší zálibou jsou knížky, časopisy, ale i kuchařky :-) od 11 měsíců, také je pravidelnou návštěvnicí městské knihovny a moc ráda kreslí. Jinak je to velice veselá a hodná holčička, má moc ráda děti, zvířata a přírodu.
Jako rodiče jsme moc pyšní, že máme takové dítě, ale zároveň se v nás vytváří obavy a to z budoucnosti, jelikož bydlíme ve městě kde není žádná speciální školka a ani škola a my nechceme aby naše dítě bylo někdy nešťastné, ale možná to také řešíme zbytečně a Nicolka bude spokojená i v normálním zařízení. Ráda bych se zeptala, zda nevíte o nějakém specálním zařízení pro nadané děti na Severní Moravě? Zkouším to všude, tak se nezlobte.
Předem moc děkuji Veronika, Bruntál.
 Příspěvky 110 z 44 [Dalších 34 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.