| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dlouhé čekání na krátký porod

 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]
Katka, zatím bezdětná
  • 
3.5.2003 14:17:37
Milá statečná maminko, děkuji Vám za krásný příspěvek, bečím tu dojetím jak želva.
Přeji Vaší 4-členné rodince hodně zdraví, lásky a harmonie.
Katka z Bruntálska
andrea
  • 
4.9.2002 10:19:38
Moc se mi líbí příspěvek k tomu, že tuhle jedna žena rodila dvakrát v pralese a pak zažila v Belgii nemocniční porod a naprosto souhlasím s tím, že každá ženská potřebuje jiný přístup a ne vždy ta nemocnice musí vadit. ale taky si myslím, že belgičtí doktoři fakt nedělají takové hovadiny, jako to někdy dělá české zdravotnictví. Tím bych chtěla reagovat na Stefincinu nadsenost nad porodem v Bohunicích a nad tím, že by se tam možná dalo jít:
Milá Stefinko, buď ráda, žes porodila ve Vrchlabí. Bohunice jsou bohužel velká fakultní nemocnice s mnoha lidmi a najdeš tam jak lidi dobré, kterým padla do ruky pisatelka tohoto článku (mimochodem velmi gratuluji k narození syna), tak lidi úplně pitomé, jak se to stalo minulý měsíc mé kamarádce. Setkala se tam s velmi nepříjemnou starší porodní asistentkou, která se jí (naštěstí tohle asi patří k dobrému bontónu Bohunic) zeptala, jestli chce být vyholená, jestli chce klystýr a na kterou kozu si chce vlézt. Když kamarádka odmítla - a opravdu se snažila to říkat po dobrém a usmát se - všechny tyhle vymoženosti, začala se k ní asistentka chovat stylem "když teda nechcete nic medicínskýho, tak mě neotravujte a dělejte si co chcete" a nechala ji v místnosti úplně samotnou. Manžela sebou neměla (měl horečku) a její osamění pak bylo ještě větší. Šla znovu za tou asistentkou a prosila, aby jí namasírovala záda a hráz, ale znovu byla odmítnuta s tím, že "když teda chcete rodit přirozeně, tak si roďte, já to neumím, snad máte teda taky nějaký pudy" a bylo to. Holčička se pak kamarádce narodila přímo do rukou, když byla osamotě ve dřepu v místnosti. Pak tam prý přišel za chvíli hodný a usměvavý lékař, obě prohlédl, zavedl je na pokoj kde vyšla placenta a poporodní péče už byla dobrá. Kamarádka šla domů za tři dny. Píšu to jen proto, že není zdravotník jako zdravotník, každý přirozenou péči o porod neovládá a já bych asi do Bohunic nešla, leda s manželem a vlastní porodní asistentkou nebo dulou, kteří by mě v případě potřeby podpořili.




Katka, 37.tyden
  • 
2.9.2002 19:30:58
MIla Agnes,
ja to mam z Prahy do Vrchlabi take kousek a cesta je to jedine z ceho nemam vubec zadne obavy. Myslim si, ze prvni miminka na svet tolik nepospichaji a ze proste vyrazime hned, jakmile pocitim nejake stahy ci praskne-li plodova voda. Vzhledem k tomu, ze jsem jeste nikdy nerodila, si celou situaci mozna predstavuji prilis jednoduse, ale co vim, vetsinou se ceka s odjezdem do porodnice, az na dobu, kdy jsou kontrakce pravidelne v intervalu asi 5 minut. No a tak dlouho cekat nebudeme. Radeji si pockam v porodnici, kde mohu stravit prvni dobu porodni jiz na pokoji.
Katka
Katka, 37.tyden
  • 
2.9.2002 19:19:32
Mila Klaro, moc Vam dekuji za povzbuzeni. Tento patek jsme se s manzelem byli podivat ve Vrchlabske porodnici a moc se nam tam libilo. Sestricky se nam venovali, dokonce jsem hned absolvovala kontrolni prohlidku. Porodni oddeleni je malinke a utulne, takze na Vas maji cas i vlidne slovo. Trochu mne sice znervoznila kamaradka svym pribehem z Podoli, kdy bylo potreba umistit rodicku i novorozene na oddeleni JIPu, ktere se zde neni. Ovsem clovek prece nemuze myslet hned na nejhorsi, vzdyt i na ulici Vam muze spadnout na hlavu cihla, ze ano? Tak doufam, ze vsechno bude mit hladky prubeh. Ozvu se,
Katka
1.9.2002 20:29:49
Děkujeme, Sebastiankovi se špatně hojil pupíček, ale už je to v pořádku, takže co nevidět začneme plavat ve vaně, s Kryštofem bude (snad) chodit do bazénu jenom tatínek, my se s prckem připojíme za půl roku. Už se moc těšíme na "rodinné" plavání.
Blanka-Plaváček
  • 
1.9.2002 19:43:33
Milí Kubíčci, všem gratuluju a těším se, že se v třebíčském bazénku všichni za chvilku uvidíme a pořádně si zaplavem. Třeba bude Kryštůfek pak spinkat o hodinu ... (tak sama nevím).

Mějte se krásně a přeji hodně energie.

Blanka-Plaváček
1.9.2002 17:16:45
Moc gratuluju k miminku i k pěknému porodu (i s těmi bolestmi.)
Taky gratuluju Barce, vzpomínám si na Tvoje příspěvky o těžkostech těhotenství (nepletu se?) a stálo to za to, ne?
Porod hodně bolí... pro mě bylo nejhorších 5 hodin, kdy jsem měla hrozně časté bolesti na tlačení a tlačit nesměla. Ale stejně jsem měla už po týdnu pocit, že bych do toho šla znova. To je zvláštní, dřív jsem nevěřila, když ženský říkaly, že se na bolest zapomene a ono jo.
1.9.2002 8:48:59
Klarin clanek mi temer kopiroval muj zazitek z porodu.Taky jsem slysela od doktorky po 4 tydny,ze uz to bude kazdym dnem a ono porad nic.(A to jsem jeste 8 tydnu stravila v nemocnici,aby se maly nenarodil prilis brzy.) Nakonec se Mirecek narodil 2 dny po terminu.Od prvnich porodnich stahu po narozeni ubehly pouhe 3 hodiny.Nestacila jsem vyzkouset ani jeden "ulevovy" prostredky jako napr.mic ci jen obycenou teplou sprchu.
Na bolest si jeste pamatuji,ale vim,ze jsem mela dosti lehky porod oproti jinym.Ja sama rikam "bohuzel".Myslim,ze podruhe uz to muze byt jen horsi.Ale urcite to stoji zato,ne?
31.8.2002 8:01:22
všichni vaši kluci. Právě pro tak pěkný přirozený porod bych chtěla mít jeětě nějaké další k těm předchozím čtyřem. že bych ale místo dvou hodin do Vrchlabí jela 40 minut do Bohunic ? Ještě pár takových příspěvků a příště to zkusím tam. Příště ? Třeba ukecám manžela.
30.8.2002 21:06:20
Ahoj Kačenko,
bolesti se neboj, já jsem na bolest taky pěkný srabík, ale je jenom 10 dní po porodu a já bych šla do dalšího miminka. Sice to bolí, ale jestli se bojíš, můžeš se předem domluvit s lékařem a pak jen oddalovat tu pomoc. Pocit, že kdybys kývla, tak ti od bolesti pomůžou, je určitě fajn.
 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.