| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak si vybrat školu

 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]
12.5.2009 9:00:12
Tak náš syn se učil v první škole angličtinu od první třídy a bylo to v pohodě, na něho až málo náročné. Super bylo, že se prolínala do všech předmětů, takže v matice anglicky počítali, na pracovním vyučování si říkali barvy a tak. Ve čtvrté třídě přestoupil na jinou školu (bohužel, kvůli dojíždění), tam byla angličtina až od třetí, teď je v páté a neustále si stěžuje na hroznou nudu, a to mu umožňují jednou týdně chodit na AJ do sedmé třídy. Takže řekla bych, že podle většinové úrovně cizích jazyků na školách bych se nebála AJ v té druhé třídě (klidně v první), většina dětí to bez problémů zvládne, jen pozor, aby v dalších třídách navazovali, aby to nebylo třeba formou kroužku. Mladší syn se takhle učil AJ v kroužku v 1.a 2. třídě, doporučovala to učitelka s tím, že ve třetí tř. budou navazovat, ale vzhledem k tomu, že do kroužku nechodily všechny děti, tak ve třetí jeli od začátku, což je nahouby a pro ty děcka pak pěkná otrava.
vojku
  • 
11.5.2009 19:39:52
Hezký večer, mám na Vás prosbičku- můžete mi napsat, odkdy se vaše děti učí na základce Angličtinu , v jaké hodinové dotaci,kolik hodin týdně a jaké s tím máte zkušenosti? Řešíme dilema, zda je lepší od 2. třídy na úkor ubrání hodiony ČJ, nebo až od 3. třídy.
Dík za všechny připomínky
Renda 2 kluci
  • 
9.5.2009 23:16:04
Magic Hill v Říčanech nás velice zklamal. Základní škola sice má dobře napsaný program, solidně se naučí angličtinu, ale to je asi všechno. Zjistili jsme, že děti neumí ve třetí třídě pořádně násobilku, vyjmenovaná slova a všechno jen tak napůl. I když za to platíte neskutečné peníze, mohu říci, že lepší péči dostane Vaše dítko i ve státní škole. Takže jsme rádi, že jsme odtud odešli, protože tam byl "nezdravý"duch.
vika
  • 
16.2.2007 20:48:28
Mam syna 7 let a ma dysgrafii,ve skole mu to docela jde.Jen na predmety s tvurci cinnosti / vytvarka,pracovni cinnosti/. Proc pisi : dnes jsem se dozvedela od pedagogickeho pracovnika /p.ucitelky/, ze muj syn je matlak, ze hrozne maluje,ze pracovni cinnost je hrozna,ze s nim doma nemalujeme.A to jsem ji jen chtela poprosit aby se trochu koukla a popripade poradila,kdyz maluji.A dostala jsem tuto odpoved.
Prosim o radu,jak na pedagogy,kteri nerespektuji vsechny formy dys...nechce se mi to jen tak nechat.
iveta cerna
  • 
16.2.2007 14:07:19
ahoj hele já jsem vážně ze všeho už velmi unavená ted jsme byli u další psycholožky a ta mi řekla že zjistila ještě dyslálii a nerovnoměrny vyvoj no a grafomotorika ještě k tomu musíme ted navštěvovat speciálního pedagoga ktery se bude Kubovi věnovat mám někdy pocit že mé dítě vubec nic nezvládne a všichni na něho koukají jako na nějakyho blázna to všechno jsou duvody proč nejít do školy
14.2.2007 12:39:44
V té poslední větě jsem myslela učitelku v první třídě.
14.2.2007 12:39:15
Syn držel taky špatně tužku, dokonce i ty trojhranné pastelky, odklad měl, i když z úplně jiného důvodu, ale na držení tužky to nemělo vliv. To by ho asi musel někdo pořád ve školce opravovat a s jeho přístupem ke kreslení by to nejspíš dopadlo tak, že by kreslení nechal úplně.

Zlepšení nastalo až v první třídě, (běžná třída, bez nějakého speciálního zaměření v tomto směru), kdy psaly všechny děti a paní učitelka mezi nimi chodila a pořád je opravovala. Tam s tím seknout nemohl a tak se snažil.

Teď je ve druhé, drží tužku jakž takž a chtít po něm víc je asi v tuto chvíli nemožné. Stejně některá písmenka píše úplně záhadně, třeba odspoda nebo je točí opačným směrem, přijde mu to tak přirozenější. Mám synovce, je mu 19 a taky mu to nikdo nevymluvil a nijak zvlášť mu to v životě nepřekáží, tak to asi máme v rodině :))

Můj názor je, že dávat odklad jen kvůli špatnému držení tužky nemá smysl, ve školce se v něm spíš ještě utvrdí a jakákoli dobrá paní učitelka je schopná děti ke zlepšení motivovat.
marcela
  • 
8.2.2007 22:50:22
Grafomotoriku můžete cvičit v některé z PP, některé mají specielní program pro předškoláky, chce to prohledat, nevím odkud jseš.
ivetacerna
  • 
8.2.2007 16:06:18
ahoj to co mi píšeš už máme dávno za sebou a moc nám to nepomohlo nakonec jsem se rozhodla opravdu ještě rok počkám snad se to zlepší a když ne tak pujdem asi do školy kde se dětem s touto poruchou věnují ještě by mě zajímalo jestli do školy kam chodíte bere na toto někdo zřetel nebo se věnují všem dětem stejně díky za odpověd
7.2.2007 23:30:18
Iveto taky špatně drží dcera tužku, ale klidně nám do školy vzali. V poradně mi poradili aby používala trojhranné tužky a pastelky a dají se koupit i trojhranky, které se nasouvají na normální tužky.
Díky za radu na diskuzi - juknu.
 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.