| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak poznat domácí násilí

 Příspěvky 110 z 242 [Dalších 232 >>]
Jolanda
  • 
13.9.2014 20:34:25
Moc Ti gratuluji :-) I můj příběh byl nelehký.. Ale neuváděla jsem ho sem.
marcela 3 děti
22.2.2013 23:25:27
Ahoj všem...JSEM ŠTASTNÁ... po 11 letech jsem to dokázala :-) Konečně je ve vazbě a čeká se na soud :-) Hrozí mu 2 až 8 let a prej mu obhájkyně řekla, že to vidí na 5 let...což vím, tak, že na mě řvala jeho matka. Ale konečně mám klid :-) Mám před sebou ještě dlouhou cestu.....pořád jsme v kolotoči výslechů, psychologů, psychiatrů....ale už se neklepu :-) dostávám dopisy kde prosí o odpuštění a že vše napraví....jen se tomu směju. Velmi mě pomáhá Intervenční centrum, protože pocity jsou šílený, ale už nejsem v jeho kruhu už jsem vystoupila :-)))) Už jsem Marcela s velkým M ~g~
marcela 3 malé děti
  • 
9.6.2012 20:55:35
děkuji za názor a pomoc....už je to rok co jsem to psala...a nic se nezměnilo...možná je méně fizického násilí,ale o to víc psychic.násilí...teď je venku a já se bojím z jakou příjde domů,už opilí moc nevyvádí,za to střízlivá ano. Já nemám kam odejít a v azylu už jsem byla,byt kde bydlíme je muj - státní na mé jmeno,on tady nemá ani pobyt nic,a když mu řeknu odejdi,směje se mi do ksichtu,když ho zbalím tak nic,prostě nic a když neustupuji,tak se promění v toho magora a je peklo a já mám strach. Je to špatné když si přeji,aby umřel? Aby ho třeba srazilo auto ? Tím by se to vyřešilo hned...ach jo..to bude zase noc...mám nachystanou tažku s oblečením a penezma a jestli něco,vezmu malou a tažku a utečem,ve sklepě ji obléknu a budu ji tisknout k sobě a čekat až on usne,pokud bude řvát po baráku zavolám policii...jenže je mi to tak blbé,byli u nás už 4 a já ne a ne trestní oznam,podat,se bojím že se na mě vyserou..jsem u toho za blbku já. Chci se ho zbavit,ale nejde to....
Adéla-1 dcera
  • 
3.12.2011 22:22:13
Nejsi náhodou z ostravska? Tam je to totiž běžné i podle jednoho výrazu, který si napsala tak usuzuji.Musíš se hlavně vzchopit, ty za nic nemůže,on je ten hajzl a nemá cenu se mu postavit. Je lepší se sebrat a odjet. Neriskuj svůj život pro nějakého zmetka.
Adéla-1 dcera
  • 
3.12.2011 22:17:05
Prosím tě na nic nečekej a odejdi.Nachystej si dopředu nějaký batoh s doklady a nejnutnějšími věcmi a odejdi. Můžeš kontaktovat nejbližší intervenční centrum, nebo se obrátit na policii a oni je kontaktují. Pokud můžeš, zbal se a odejdi.Na nic nečekej, nic se nezmění.Oni ti pomůžou.Já taky odešla, naštěstí jsem měla rodinu v jiném městě.Vzala jsem dceru,batoh,doklady,nejnutnější věci pro malou,sedla na vlak a odjela..ve chvíli kdy se znovu nalejval v hospodě a já už nechtěla znovu zažít celonouční výslechy a facky....
Opravdu na nic nečekj.
Eva P.
12.8.2011 9:29:42
Dobrý den,

já jsem měla taky takového člověka vedle sebe...zkuste si přečíst článek, který jsem napsala. Já bych Vám poradila, aby jste se ozvala některému azylovému domu pro matky s dětmi v tísni, oni Vám pomohou!!! Policie má na takové zmetky taky svoje postupy a pokud máte rodiče, řekněte jim to...i když už to na Vás určitě poznali. Hlavně myslete na děti, kterým ničí určitě taky život a mohou si nést vzpomínky na celý život!!!!
Eva P.
12.8.2011 9:26:33
Dobrý den,
ráda bych se s Vámi i já podělila o své zkušenosti na téma domácí násilí. Vždycky jsem si myslela, že se mě to nemůže týkat, protože bych s takovým člověkem nikdy nebyla - jenže... Potkala jsem ho v práci, pracovala jsem v bance a ON byl můj klient. Vždycky jsem byla velmi komunikativní, takže i s ním jsem prohodila pár slov. Asi po měsící začal chodit za mnou častěji, většinou jen s drobnostmi. Začal se mě pomalu vyptávat co mám ráda, jestli ráda chodím do divadla apod., musím ještě podotknout, že jsem měla za sebou rozchod s bývalým partnerem, protože jsme přišli o miminko. Ze začátku mi byl ON nepříjemný, něco mi prostě na něm vadilo...jenže pomaloučku se mi začal vtírat, dokonce si na mě sehnal telefonní číslo.
Tvrdil mi, že pracuje a přednáší ve Švýcarsku na fakultě. Vždy "odjel" na nějakou dobu pryč.
Jednou mě pozval do divadla, kde jak jsem se tam dozvěděla kde dříve pracoval (profesi raději nebudu zmiňovat). Přišlo pár dalších schůzek a já jsem se do něj zamilovala - byl velmi pozorný, milý, naslouchal, což jsem velmi potřebovala. Tvrdil mi, že má jednu dceru a je rozvedený.
Po pár měsících jsme se spolu nastěhovali do domečku po mé babičce...po asi dvou měsících přišla první rána...opil se na plese, celou noc na mě řval a potom přišly i facky. Ráno plakal, klečel přede mnou a prosil, že už to nikdy neudělá. těch ran přišlo časem samozřejmě víc, ale nejvíc se snažil abych se dostala pryč od své rodiny. Měla jsem se sestrou a rodiči vždy velmi dobrý vztah, ale po jeho zásahu se nám vztahy hodně narušili. Dostával mě pryč i od kamarádů, kterých jsem celý život měla opravdu hodně. Měnila jsem se, chodila jsem nenalíčená, neupravená, oblékala jsem se příšerně. On přestal pracovat (až později jsem zjistila, že vlastně nikdy pořádně nepracoval) a začala jsem ho živit - platit jeho hypotéku, leasing....
Nejhorší jsou vzpomínky, kdy na mě celé noci řval - většinou začal kolem desáté večer a skončil v pět ráno. On se přes den vyspal a já musela makat. Tvrdil mi, že jsem nemožná, strašná, hnusná...moje rodina je hrozná, nemají mě rádi. Tvrdil mi, že pokud od něj uteču zlikviduje mi rodinu, hrozně jsem se o ně bála, raději jsem přerušila s rodinou veškeré kontakty....
popisoval mi, jak zbije tatínka, že ho ani nepoznáme, že si počká na sestru až půjde do práce.
nakonec po roce a půl jsem od něj utekla k rodičům - zakázal mi totiž jít na oslavu taťkových narozenin. Jsem od něj tři roky pryč a pořád mám velké deprese, musela jsem zůstat rok doma...bála jsem se v noci usnout, přes den jsem musela být schovaná u sestry a večer jsem šla domů k rodičům. Prvních 14dnů jsem jen spala...vztahy s rodiči se částečně napravily, ale některé trhlinky zůstaly. zůstaly mi hlavně velké šrámy na duši a ty už asi nikdy nikdo nezacelý.
Rada bych Vám, které zažíváte peklo s nějakým tyranem řekla, že musíte pryč...vím, že mě se to lehce řekne, když jsem odcházela sama (neměli jsem děti), ale vím, že pomoc opravdu někde je...rodina, odborníci, přátelé :-)
Pokud máte někdo podobné zkušenosti, prosím, napište mi!
Eva
Marcela 3 malé děti
  • 
24.3.2011 20:20:52
Mám tři děti a už nedokážu bojovat.Celý článek je celý ON-teď spí.Jsem s nm už deset let,ale už nemůžu. Každý den mi říká,že jsem mu nevěrná,prohlíží mobil,musím říkat kam jdu,kde budu,kontroluje mi kalhotky-jestli jsem si je nepřevlékla,sleduje moje tělo-prej každá modřina znamená,že mě milenec mačkal,pořád mě uráží-ponižuje,že jsem neschopná,špatná atd.Když se opije...příjde v noci,zvoní na poplach,rožne světlo,vytáhne mě z postele a nadává mi do kurev,lítají facky,naposled to byly i kopance a pěsti.Nebo mě polil studenou vodou,už ani nevím proč.Když nedojde z práce-tak už chodíme k mámě,kamošce, spát,aby nebylo peklo až dojde.Ráno se vzbudí-někdy mám modřiny,někdy jen boule na hlavě a omlouvá se a že už nikdy,a hned chce,abych byla u něho a měli sex.Už to nemůžu ani psát.Policie u nás byla už 4 krát...nikdy to nedotáhnu do konce-bojím se.Už mu neveřím,že se změní.Čekám, že jednou budu na ARU,vlastně mi to slíbil,že mě zbije do krve,abych se prej už konečně chovala jako žena.Tzn.celý den být vedla něho líbat ho a dávat mu najevo,že ho chci a že s ním chci spát.Pořád mám strach.......
22.10.2010 21:34:39
MILÁ IVET,VĚŘ,ŽE JE TO NÁSILÍ A BUDE SE TO JEN ZHORŠOVAT,POKUD S TÍM NIC NEUDĚLÁŠ.KAŽDÝ TÝRANÝ ČLOVĚK SE BOJÍ JE TO NORMÁLNÍ.mĚ MANŽEL TÝRÁ UŽ LÉTA,A KDYŽ SE CHCI ROZVÉST,TAK PROSÍ A SLIBUJE... UŽ MU NEVĚŘÍM A ROZVÁDÍM SE. VŮBEC NEMŮŽU POCHOPIT,JAK JSEM SI MOHLA VZÍT TAKOVÝHO PSYCHOPATA.TAK NEČEKEJ NA NIC A JDI OD NĚJ DOKUD JE ČAS.JEN TAK MŮŽEŠ ZAČÍT ŽÍT JINAK A LÍP.PŘEJU HODNĚ SIL.
Ywett9
2.8.2010 14:33:09
Dobrý den potřebuji váš názor, mám přítele asi rok, vždy víc pil a byl protivný, nepříjemný atd. Při hádkách na sebe býváme zlí a dokonce sprostí. Já takhle žít nechci a odcházím od něho. Teď se mi stalo, že jsem ho něčím hodně naštvala a dopadlo to tak, že mi na prostředku ulice vyházel věci z auta a odjel. Hned se vrátil, protože ho to mrzelo. Nechtěla jsem si sednou do auta, tak do mě strčil, málem jsem spadla..a odjel, přitom na mě z okýnka řval pi.. (řídil, měl popito).. Doma mě pak při dalším pokračování hádky chytl za tvář a štípl mě silně, až sem měla pusu celou červenou. Mezitím se střídaly návaly lítosti, ví že to přehnal.. Vím, že mě je taky dost, ale tohle už přešlo hranice. Je to násilí? Je násilí, když do dvou do rána otrvauje a hádá se, přesto že ho v slzách prosím, ať mě už nechá spát? Do práce chodím nevyspaná, moje nervy jsou na pochodu... Jak se s ním rozejít, abych se vyvarovala nebezpečí? Díky za vaše názory.
 Příspěvky 110 z 242 [Dalších 232 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.