| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Předporodní kurzy a cvičení v Podolí

 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]
Dagmara, Mirka 8m
  • 
26.7.2001 21:05:15
Ahoj Jarko,
děláš velice dobře, že k otázce důvěry k personálu, který tě bude doprovázet při porodu přistupuješ s nedůvěrou. Já jsem naletěla motolské nemocnici, na jejich relativně přijatelnou „nabídku“. První doba porodní proběhla za nezájmu personálu a když se někdo o mě zajímal, tak jsem dostala akorát tak vynadáno, že špatně prodýchávám kontrakce, že nechci ležet bez hnutí na zádech, dvě hodiny před samotným porodem jsem si sama musela stěhovat věci z pokoje, atd.
Bohužel ti nemohu poradit, která porodnice v Praze přistupuje k rodičkám trochu lidsky. Pak je taky náhoda, kdo bude mít právě službu. Myslím, že docela přijatelný způsob, jak předejít nějakým ošklivým zážitkům je, vzít si s sebou jako doprovod kromě manžela i porodní asistentku. Kde jí ale seženeš, to nevím. Já bych začala v agenturách, které pořádají předporodní kurzy.
Měj se hezky!
Dagmara

Martina
  • 
25.7.2001 19:40:42
Dovolím si Vám poopravit Vaši češtinu - nikoliv "volné", ale "volní", od slova "vůle". Stačí, nebo potřebujete další vysvětlení?
Kamila
  • 
25.7.2001 12:42:05
Ahoj,
morálně volné vlastnosti rodičky? Tento termín používali komunisté v kádrových posudcích. Co máte na mysli těmi morálně-volnými vlastnostmi během porodu v souvislosti s porodní bolestí?
Kamila
  • 
23.7.2001 18:58:05
Ahoj Magdo,
přenechala jste mi poslední slovo, tak si ho tedy nemohu nechat ujít.

Děkuji za radu, ale služby psychloga zatím využívat nebudu. Cítím se docela fajn, až na to, že mám obrovský strach z toho, co si při dalším porodu zase vyslechnu. Opravdu mě to ničilo, asi nejsem moc psychicky odolný jedinec, nevím. Ale momentálně mě to zas tak moc netrápí. Buď se to do dalšího těhotenství ještě upraví, a když ne, tak pořád mám možnost vzít si s sebou špunty do uší, ne? Druhé dítě (porod) je báječný nápad - vlastně jsem Verče sourozence začala plánovat už na porodním sále (původní myšlenka byla mít děti tak rok od sebe), bohužel manžel i příroda jsou zatím proti (a dokud se mi neobnoví cyklus, jsou jakékoli teoretické úvahy o ničem).

Líbí se mi články o Schovánkovi a teď mě navíc zaujalo, co napsala paní Kamila. A taky jsem přihodila příspěvek, konečně od toho tu diskuzní kluby jsou, že? A že bych v něm projevovala aktivní potřebu FTN vehementně kritizovat? Kde? Můžu napsat, jak probíhal můj porod, ale že by se jednalo o kritiku FTN, když ji vůbec nezmiňuji? O Krči jsem se zmínila pouze v souvislosti s předporodními kurzy (nepořádá je FTN), ale kde jsem rodila, to jste sem zanesla VY. A to jste mi udělala už podruhé, že? Poprvé když jsem v jiné diskuzi nesouhlasila s tím, že jedna nemocnice nabízí epidurál v rámci pojištění zdarma a druhá jako nadstandard za nemalý peníz, tak jste se ozvala, že nemám právo hodnotit krčské anesteziology, když jsem jejich služeb nevyužila - a já přitom (opět) FTN (ani jinou konkrétní nemocnici) nezmiňovala. Těžko říct, kdo z nás dvou je na Krči víc fixovaný. Je mi jasné, že někteří návštěvníci tohoto serveru si mne pamatují a ví, v jakém zařízení jsem rodila, ale jsem přesvědčena, že většina o mne nemá ani páru, zrovna tak jako většina nemá potřebu se tu k čemukoli vyjadřovat a zrovna tak jako většinu nezajímá, co tu píšu (přesto věřím, že se najde menšina, kterou to zaujme a třeba i povzbudí k tomu, aby trvali na svým).

A že kritizuji Krč? Nevím, jak jsou na tom ostatní pracoviště v Praze, rodila jsem zatím jenom v tom jednom jediném, s ostatními nemám osobní zkušenost. Nicméně to nic nemění na tom, že v FTN jsou (před půl rokem byly) práva pacientů spíš cár papíru než závazný dokument, ale to jsem už kdysi psala. Navíc nemyslím, že bych DůSLEDNĚ reagovala na každý spokojený příspěvek s Krčí, klidně si je projeďte. Reagovala jsem na první dva příspěvky, co byly psány "po mně" (ostatně, nebyla jsem tehdy jediná). Pravda, nepočítám doplnění věcných informací do "Infokostky" (což stěží lze považovat za kritiku) a ohrazení se proti tomu, co napsala Iwone, protože jsem měla pocit, že míří i na mne - v tom ale opět nebyla snaha jít proti FTN, ale "nenechat se sestřelit". Myslím, že nejsem o nic důslednější než vy, když reagujete na mé příspěvky nebo na příspěvky lidí, kteří jsou proti EA. A ještě něco - kdybych měla "aktivní potřebu" Krč kritizovat, využila bych nabídky jednoho manželova známého,který píše do Zdravotnických novin a chtěl se mnou udělat rozhovor. A společně s manželem mě přesvědčoval, že když je protáhneme novinami, tak se tam třeba poměry zlepší. Místo toho jsem napsala dopis přímo na gyn-por oddělení FTN, protože mi to připadalo takové trochu víc lidštější.

Krásný večer vám přeje Sylvie
  • 
23.7.2001 1:48:30
Tak s tím bych nesouhlasila. Pokud skutečně nejde o překotný porod bývá čas dojet i dost daleko. Vím o čem mluvím, někde v této diskuzi jsem již psala o tom, jak jsem čekala při první dceři v autě až na poslední chvíli a pak šla do vyhlédnuté porodnice, kam mne manžel dovezl, jejikož za totáče jsem si vybírat namohla. A podotýkám, že bydlím ve městě menším, než okresním a rodila jsem v jiném okrese....
Ahoj a všem maminkám přeji porody tak krásné, aby na ně s radostí vzpomínaly. A vybírejte dobře, stoji to za to!
Simona
Bara, dcera Alice- 5 dni
  • 
22.7.2001 21:43:03
Ahoj Veroniko,
18. 7. se nam narodila v Podoli dceruska Alice. Porod byl skutecne nadherny zazitek pro mne i pro manzela a to hlavne diky vyborne peci porodnich asistentek /predevsim s nami rodila por.as.Jindrova/ i p. doktorce Kucerove. Porod probihal v nocnich hodinach, po celou dobu porodu jsme byli s manzelem spolu na oddelenem porodnim sale se sprchou a WC. Meli jsme skutecne moznost volby prubehu porodu - porodni asistentka se neustale starala, zda jsem spokojena, zda nechci vyzkouset jinou polohu /sama mi vzdy doporucila, co by mi mohlo pomoci a co by mohlo urychlit prubeh, nikdy me vsak do niceho nenutila a vzdy jsem udelala co jsem chtela sama/. Po porodu jsem ihned dostala nasi malou na bricho a take byla za 30 minut prilozena na kojeni.
Zaverem chci Vam vsem, ktere jeste vahate s volbou porodnice, Podoli skutecne doporucit. Pokud bych mela nyni zvolit porodici znovu, zcela jednoznacne a bez vahani bych si vybrala Podoli. Preji vsem krasny zazitek z porodu a krasna, zdrava miminka.
Bara
Marta, 38. týden
  • 
22.7.2001 16:14:01
Skvělá rada. Není nad to vybrat si porodnici na malém okresním městě. kde široko daleko žádný jiný není.
  • 
22.7.2001 0:34:32
Dobrý den,
takovýto kurz se mi také zdá naprosto nedostatečný. Kromě strohých faktů o porodu, kojení atd. by hodiny předporodní přípravy měly obsahovat i psychickou přípravu ženy i jejího partnera, na což počet 2x2 hodiny samozřejmě nestačí. Já se teď chystám si sama zřídit kurzy předporodní přípravy pro páry. Proto bych chtěla poprosit Vás, potenciální klienty, abyste mi napsali, co se chcete v kurzech dozvědět, jak by měly probíhat a zda byste si přály na všech hodinách přítomnost partnera. Všem předem děkuji a přeji Vám, abyste si vychutnaly nádherné a jedinečné chvíle těhotenství a zrození svého dítěte.
  • 
20.7.2001 17:24:47
Přidám jednu zajímavost, vyslechnutou dnes na dopoledním Radiožurnálu:

Vědci prý zjistili, že lepší či horší snášenlivost bolesti je podmíněna nikoliv morálně-volními vlastnostmi příslušného jednotlivce, ale geneticky. Takže možná místo Vámi doporučovaného psychologa by snad byl na místě spíš genetik :-) - bylo-li by to co platné...
 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.