| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku ´Cut-off skóre´ jako další zásek českému školství?

 Příspěvky 110 z 33 [Dalších 23 >>]
Renka + 3
28.1.2019 9:17:26
Zajímalo by mě gymnázium, kde 1/3 dětí brzdí výuku. To pak chce zvolit zřejmě kvalitnější školu. Mám dvě děti na dvou různých gymnáziích a i když rozdíly mezi dětmi jsou, tak ne tak zásadní, aby někdo brzdil výuku, řekla bych, že jsou to všechno chytré děti. Na škole s převisem dětí u přijímaček to snad ani není možné.

Nepodkročitelné minimum by si kdyžtak měla nastavit sama škola. Nastavit centrálně minimum pro Prahu a menší město asi není možné a nadělá víc škody než užitku.

Mařka
  • 
27.1.2019 22:15:17
... konečně to někdo řekl nahlas :-).. taky mám ten pocit, že Bobo reaguje v každé diskuzi za účelem vyvolat hádky. Zřejmě nějaká hodně nespokojená osoba, která má potřebu neustále moralizovat, kritizovat, urážet a napadat lidi, kteří mají jiný názor. Jinak souhlasím s autorem článku, jsem proti cut-off skóre, jsem i proti státním maturitám, podle mě právě ony snižují úroveň vzdělávání. Učitelé jsou pod tlakem, děti zdeptané. Nechápu, proč musí někdo, kdo vyniká např. v dějepisu, maturovat z matiky, která mu pro změnu nejde do hlavy. Maturity by měly mít v režii samotné školy podle své specifikace. Škoda, že o takových věcech vždy rozhoduje někdo, kdo asi nedomyslí následky :-(
X__X
26.1.2019 11:31:05
je celkem zbytečné na českých stránkách vytahovat německé slovníky a ohánět se tím, jaký pojem co znamená v Německu. u nás pečovatelé spadají pod sociální péči a je to učební obor. ve zdravotnictví se uplatňují ošetřovatelé, což je opět učební obor.
Bobo
  • 
25.1.2019 21:44:17
Tak se chytněte za ruce a mazejte něco dělat. Nechci na podobné netáhla přispívat ze svých příjmů.
Bobo
  • 
25.1.2019 21:42:17
Vy pouze "přemýšlíte", já jsem žena práce.
Bobo
  • 
25.1.2019 21:39:43
Pečovatelka je primárně osoba se zdravotním vzděláním. Máte to v hlavě dost přeházené. Zbytečně se přete. Vy zřejmě máte na mysli "pečovatelku", která někomu nakoupí, vyžehlí či uvaří. Němci mají výraz Pflege - r(in). Pflegedienst, Pflegeheim, Pflegeversicherung... Tam sice také najdete také pro servisní zázemí kuchaře, sociální pracovnice, ale základ je ve zdravotní péči. Pfleger je primárně zaměstnanec se zdravotní kvalifikací. 3 letá odborná - zdravotní škola po absolvování střední školy. Něco o tom vím.
SleepWell
25.1.2019 18:20:13
"V některých státech to jde, u nás ne"

a kde ze to maji udelane tak, ze jim to opravdu, ale opravdu funguje? Pokud vim, tak s tim bojujou uplne vsude. Urcite to nikde neumi plosne, maximalne nejake pilotni projekty na vybranych jedincich, zadna 8.B to nebude.
Analfabeta
  • 
25.1.2019 18:14:19
Zasloužilá matko, ale ty rozdíly jsou a budou, škola je nesmaže. Představ si rodinu, kde je třeba matka Češka,otecItal a spolu mluví anglicky. Dítě v 6 letech mluví třemi jazyky, bylo u moře (u babičky v Itálii), rodiče dbají na jeho vzdělání, byli s ním v ZOO, chodí do diavadla, jezdí na výlety. A vedle této rodiny budeme mít rodinu, kde se na nějaké vzdělání totálně kašle. To má stát hradit podobným dětem návštěvy ZOO, dovolenou u moře a dát jim asistenty, co by je učili cizí jazyky? Prostě za výchovu zodpovídá rodina a za vzdělání podle možností škola. Pokud je ale na tom 1.dítě z příkladu lépe, tak ho 2.dítě nedožene, to se prostě musí učit ve škole. Jenže častokrát se pod slova o znevýhodnění schová totální nezájem o učení s tím, že v dospělosti bude dítě pobírat sociální dávky a nebude pracovat, protože častokrát nepracují ani jeho rodiče. To pak není znevýhodnění, ale sprostá výmluva někoho, kdo se třeba mohl vyučit nějakému řemeslu, ale je líný jako veš, takže se neučí, fláká se a následně svou lenost a nechuť k práci schová pod zástěrku "sociálního znevýhodnění". Takových děěěsně "sociálně znevýhodněných" už jsem potkala fakt dost.
Manul
25.1.2019 14:11:02
Kuldo, já už si ějakou dobu myslím, že Bobo je prostě jenom placený troll, který má za úkol rozjet diskusi u článků na hlavní stránce. Jestli způsob, jakým to dělá, je součástí zadání nebo je to její vlastní invence, to už si hádat netroufám.

K tématu ale souhlasím s tvými názory a se Zasloužilou matkou.
Zasloužilá matka + 5
25.1.2019 11:05:58
Není diskriminováno, ale je velmi znevýhodněno. Nemá srovnatelnou startovní čáru s dětmi z lépe socioekonomicky situovaných rodin. Pokud mu nepomůže stát tím, že školství bude kvalitní a bude umět vzdělat i takové dítě, tak mu nepomůže nikdo. Výsledkem je armáda těžko zaměstnatelných, demotivovaných a vůči společnosti zatrpklých osob. To není výhodné pro nikoho. Pro společnost i pro jednotlivce je výhodné, když lidé mohou uplatnit své vlohy a nejsou taženi ke dnu prostředím, z něhož vzešli. V některých státech to jde, u nás ne. A to opravdu není o nějakém cut off score, to je o kvalitě škol. Jenže ta se neřeší tak snadno a rychle. Znemožnit dětem vzdělání je krátkodobě snadné a levné, dlouhodobě se to sakrmentsky prodraží.
 Příspěvky 110 z 33 [Dalších 23 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.