| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ústavní soud: Střídavá péče nemusí být vždy v zájmu dítěte

 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]
Petra(10,13)
  • 
15.8.2016 9:56:02
To nemusí být jak jednoduché. Třeba neměla bydlení a musela zpět k rodičům. Po rozvodu to opravdu není lehké, pokud tam byla na začátku láska a žádná smlouva a všechny peníze se investovali do jeho bytu, domu.. A pak znovu začínat s prázdnou kapsou - ještě mohla být i po mateřské tak i bez práce je opravdu těžké.
9.8.2016 21:05:22
Ještě podotýkám, že rozumný rodiče se dohodnou. A dohodnou se zejména s dítětem. A až ti, kdo to nedokážou, se soudí. a tam už je to tak jao ktak průser, ne?
9.8.2016 20:56:12
Střídavýá péče je ideálním řešením v ideálním vesmíru. V praxi je to dokonalý řešení půro ty rodiče a děti, který bydlí blízko nebo se v bydlišti dítěte střídají oni... A dokonale si rozumí v otázkách vzájemnejch vztahů. Ano. Tam je střídavá péče na místě. Jenomže, pokud vím, tak pro rodiče, schopný se rozejít a dohodnout v míru je tu možnost společný péče po rozvodu...Nevím, jak přesně j ta přesná formulace, ale je tam něco o společný péči. ZAříditto tak, jako by se ani nerozešli. JAko lidi ano, jako rodiče ne. Pečovat bude ten, kdo má právě čas a možnost, dohodnem se. Prostě "My si to v klidu a pohodě vyřešíme sami, nejsme kreténi". Tak na co střídavka? K čemu to je DOOPRAVDY? Protože v ideálním případě tohle rodiče dokážou bez soudního příkazu a v neideálním soudní příkaz nakonec vlastně nic neřeší.
Eva
  • 
9.8.2016 16:16:13
Děkuji za odkaz. Matka bydlí v Olomouci a otec v České Lípě. První soud o svěření do výchovy se konal v České Lípě, z čehož usuzuji, že rodina původně bydlela v české Lípě.
.kili.
9.8.2016 15:43:18
" Nevím ale zda je to tento případ."


http://www.usoud.cz/aktualne/ne-vzdy-je-stridava-pece-v-nejlepsim-zajmu-ditete/

na konci stati je místo pro kliknutí ke získání úplného textu nálezu ÚS
Eva
  • 
9.8.2016 13:39:40
Zajímalo by mě, kdo z rodičů se odstěhoval. Nejhorší je matka, která i s dětmi odejde za novou láskou z původního bydliště 300 km daleko a pak se domáhá toho, aby nebyla nařízena střídavka, protože přece otec bydlí tak daleko. Chudák pak ten chlap. Nevím ale zda je to tento případ.
Irena
  • 
9.8.2016 13:14:08
Rodiče, kteří tahají děcko 300 km tam a zpět v rámci střídavé péče to nemají v hlavách v pořádku a víc jim jde o jejich vlastní ego, než o dítě. Hrůza. Střídavka ano, ale ideálně - buď dítě žije v jednom bytě a stěhují se rodiče (bych byla docela zvědavá, jak dlouho by to vydrželi). Nebo aby měli rodiče např. byty kousek od sebe (na jednom sídlišti,v jednom vchodu...) a dítě by mohlo prakticky pobývat u obou a oba vidět jak by chtělo. Střídavka předpokládá, že se rodiče umí dohodnout a umí spolu komunikovat, tím pádem by bydlení blízko sebe neměl být problém. Prostě to zařídit tak, aby dítě rozvodem trpělo co možná nejméně.
9.8.2016 10:30:59
Opraveno, díky.


Jirka
.kili.
9.8.2016 7:34:23
"Ústavní soud minulý týden opět řešil otázku střídavé péče. Podle jejich rozhodnutí nemusí být vždy ideálním řešením vzhledem k zájmům dítěte. "

mila
  • 
8.8.2016 22:12:04
Ach boze..to zas nekdo myslel hlavou. Tady je mozne mit stridavou peci jen pokud jsou rodice schopni zit blizko sebe tak, aby dite melo jednu skolu a jednu sadu kamaradu. Koho to vubec napadlo...300km? Chudak holka..
 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.