| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tak ty ses, chudáčku, narodil s rozštěpem?

 Příspěvky 110 z 17 [Dalších 7 >>]
  • 
30.5.2015 22:28:42
Nechápu, proč inspirace dobrým nápadem má být špatná, pokud je to nápad "americký". Organice, se kterou Šťastný úsměv spolupracuje, je organizace světová, vedená ovšem z Ameriky. Především proto, že v Americe maji dlouhodobé zkušenosti s touto diagnósou. Pomáhají na charitativní bázi všude, kde je to třeba, hlavně v Asijských zemích, kde je výskyt častější a děti nemají naději na operaci. Vychází to z jejich ústavy, filozofie a psychologie , že každé dítě má právo na zdraví a štěstí. Němci se zase poučili ze své prohnuté minulosti, kdy posílali na euthanasii nemocné a postižené. Jsou dnes největší bojovníci za jejich práva. Obě země mají zkušenosti v této oblasti už mnohá desetiletí . Když my jsme ještě posílali postižené, psychicky nemocné, staré a nemohoucí do ústavů. Tak proč se u nich nepoučit.
Jana
  • 
27.5.2015 9:50:03
MOje kamarádka v dětství prodělala spoustu operací a na svoji panenku si také nechala nakreslit "jizvy". Prostě chce někdo někoho, kdo je na tom podobně.
24.5.2015 18:18:53
Maru, to se krásně čte :-). Budu se těšit, že se někdy setkáme u nás na Šťastném úsměvu :-)
24.5.2015 18:16:46
Tak zde jeden názor máte ☺ http://stastny-usmev.cz/lecba-pokracuje-i-v-dospelosti/
neregistrovaná
  • 
24.5.2015 0:47:41
...mně osobně nepřipadáte jako blázen.
Tento článek a zmiňované webovky dokázaly otevřít Vaši Pandořinu skříňku. Pusťe i Vy do ní světlo..

p.s. jste úžasná, že jste dokázala napsat ten dodatek. Hodně štěstí!
Maru
23.5.2015 11:27:52
Dobrý den,
musím reagovat ještě jednou. Asi Vám budu připadat jako blázen, ale napsat to musím. Nevím co jste to se mnou udělali~:-D Dodala jsem si odvahu a vešla na Vaše stránky...A přečetla jsem si příběh ,,Pandořina skříňka " to je přesně ono, totéž jste otevřeli u mně, Něco o čem se nemluví ... proto rozumím paní a rozumím i mamince, ten Lvíček byl u mně jako bodnutí do srdce...nechme už hračku být, ale něco se stalo , přečetla jsem si i další tři příběhy... A najednou jsem si uvědomila spoustu věcí, já na to vlastně zapoměla ..a víte co..vždyť já studuji školu ,abych pomáhala dětem s dysfunkcemi a autismem,(tenhle probém má můj druhý syn, první syn měl také rozštěp, bohužel odešel v 1 roce života)... tak proč mně ten rozštěp nenapadl ...Děkuju moc R. PS: teď mám zkouškové období ,ale potom se k Vám přihlásím a taky něco napíšu.
Maru
23.5.2015 9:34:31
Myslela jsem si to,a přeji Vám všem hodně štěstí v životě.Na stránky kouknu,protože spíš bych chtěla číst názory lidí, kteří tím opravdu prošli a myslím to v dobrém.Hezký den
22.5.2015 22:54:29
Maru, nechtěli jsme nijak kopírovat "Západ", prostě nám ta myšlenka přišla dobrá, a zatím se zdá, že se plyšák dětem líbí, protože si o něj řekli i ti starší, kterým je 10 let. A k té nečinností, organizace jako taková byla založena jednou maminkou už v roce 2005, po různých peripetiích se nakonec naše sdružení v roce 2012 ustálilo a v podstatě od té doby funguje v nezměněné podobě. O činnosti a nečinnosti se můžete dočíst ve výročních zprávách, které máme na webu http://stastny-usmev.cz/o-nas/vyrocni-zpravy/. A ještě si dovolím zodpovědět Váš dotaz týkající se rozštěpu, který jste psala Martině, autorce příspěvku, ona ani já jsme se s rozštěpovou vadou obličeje nenarodily. Já mám syna s rozštěpem, Martina dceru, životního partnera a nevlastního syna. Jsme ve spojení s dospělými, kteří se s touto vadou narodili a kteří s námi aktivně spolupracují. Velmi pěkný příspěvek nám teď napsala paní Jana a nazvala ho Pandořina skříňka http://stastny-usmev.cz/pandorina-skrinka/. Právě s Janou, Hankou a Lucií, které se všechny narodily s rozštěpovou vadou obličeje a dnes už jsou maminkami, malých či téměř dospělých dětí, plánujeme nový projekt pro dospělé. Spustit bychom ho měli pravděpodobně na podzim.
Maru
22.5.2015 21:30:54
To je mi jasné,dneska se každý inspiruje "Amerikou" to nemáme vlastní nápady ? Ano je to dobré,že o tom bude vědět více lidí, děti nebudou považovat někoho s rozštěpem za mimozemšťana a dementa , jak tomu bylo ještě nedávno.Kdysi jsem se k Vám přihlásila do ,,šťastného úsměvu" bylo to na mrtvém bodě,nikdo tam moc nekomunikoval,tak snad už se to zlepšilo.Přeji Vám hodně úspěchů a šťastných maminek i jejich dětí
Maru
22.5.2015 21:12:34
Byl to jen můj názor , já jsem to vnímala od dvou let ale nadšená jsem z toho nebyla,chápu co chcete říct,že je to normální, ano v dnešní době už se víc hovoří o problémech a to je dobře...mně chtěli lékaři dát do kojeňáku, prý se stejně nenajím...mám otázku - Máte rozštěp Vy osobně ? Přeji Vám ať se Vám záměr zdaří
 Příspěvky 110 z 17 [Dalších 7 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.