| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pod tlakem superrodiče

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 52 [Dalších 22 >>]
Ajlina
  • 
16.10.2014 11:53:25
Co mi bude platné, když budu dělat práci, která mne baví, když je mizerně placená a mám problémy s tím, abych uživila rodinu? Tak dělám práci, která mne až zas tak nebere, ale za poněkud vyšší peníz. Z toho, co by mne bavilo, mám svoje soukromé hobby, k obživě to nestačilo. A podobně směřuji děti: ano, můžete dělat to, co vás baví, ale je třeba platit složenky. Když vám víc zbyde, můžete z toho financovat svá hobby.
Bára
  • 
16.10.2014 11:19:52
Je pravda, že v okolí rodiče hlavně usilují a přejí si, aby jejich děti byly vzdělané, úspěšné v práci a dobře vydělávaly. Ale uvědomuji si, že jsem nikdy neslyšela od žádného ze známých že by chtěli, aby jejich děti byly šťastné, spokojené a našly si dobrého partnera, s kterým stráví celý život. Aby byli zdraví a měli zdravé děti. Aby dělali práci, která je baví a naplňuje. Já taky chci, aby se mé děti měly dobře. Ale špatný výběr partnera vám může zkazit celý život bez ohledu na peníze a vzdělání. Nebo narození postiženého dítěte, to nevyváží naprosto nic. V poslední době mám pocit, že všichni známí v okolí spolu jen soupeří - kdo má lepší to a ono, kdo má lepší děti, čí dítě je chytřejší a kam to dotáhne, kdo víc utratil za novou kuchyň, kdo jede do lepší destinace na dovolenou... hrozně mě to unavuje a nebaví.
Horama
15.10.2014 19:42:29
Ve filmu Kdopak to mluví jsem tuhle litanii opravdu nezaznamenala, podobná ale určitě zazněla ve filmu Baby Boom - kariéristka, co zdědila dítě, v ní sedí na pískovišti a poslouchá maminky, které se baví o tom, jaké kurzy navštěvují jejich děti a jak dopadly jejich přijímačky do těch správných školek, zatímco její Elizabeth "neumí ani držet hrnek". ~;)
Monty
15.10.2014 13:41:49
luthienko,
ale blbost.
Ono stačí, aby bylo dítě líný a jsi s celou svou teorií v koncích.
Nejsem ani náhodou superrodič, ale taky nejsem až takový salámista, abych nechala dítě růst jak dříví v lese. ~;)
Ananta
14.10.2014 16:36:17
Zajímavé, ale hlavně kruté, jak lidi týrají a využívají zvířata pro vlastní (jakýkoliv) zisk či požitek.
š.
  • 
14.10.2014 15:43:39
Filipe, to je zajímavý.. byl by odkaz na nějaký zdroj? Děkuji..
Filip Tesař
14.10.2014 13:49:35
Jenom odbočka k opicím, Ananto, věděla jsi, že NASA původně posílala do vesmíru jako testovací piloty šimpanze, cvičili je elektrickýma šokama, aby do nich vtloukli postup nutnej pro návrat modulu (nesprávnej krok = rána). Ve vesmíru došlo v systému k chybě a šimpanz dostával rány naopak tehdy, když udělal správnej krok... přesto se držel správnýho postupu a přistál.
Ananta
14.10.2014 13:13:27
Takoví lidé jsou prototypem loutek, přežívají dobře v každém systému, systém si je dobře vycvičí, protože mají mentalitu opic, vždy dělají to co je potřeba, aby se dostali k penězům, postům, moci... a k tomu neomylně vedou i své děti.
jentak
  • 
14.10.2014 11:11:23
No - můj syn zas chtěl zůstat na běžné škole, protože se nerad stresuje a od malička říkal - naučím se, co budu chtít, až budu chtít a nebo to bude potřeba. Jeho bych tlačením na vyšší výkony~d~ zničila.
x x
14.10.2014 8:46:55
Hele tak to zase ne, myslím, že dětství si mají děti rozhodně užít, protože žádné jiné takové údobí bez nějakých zásadních povinností už mít nebudou. Všichni přece vzpomínáme rádi na dětství, pokud bylo povedené. Já vnímám největší problém v tom, že málokterý rodič si připustí, že jeho dítě zkrátka je průměrné, či lehce podprůměrné, myslím, že Gaussovu křivku jen tak snadno ošálit nelze. Myslím, že z dítěte s průměrný IQ zkrátka zázraky vydolovat nelze a může být rodiš sebeambicioznější. Nechala bych dětí žít a pouze usměrňovala. To věčná touha za výkonem a být nejlepší akorát kazí dětství. Myslím, že důležitější než nějaké výsledky ve škole je harmonická rodina, která má na děti čas, nikoliv nějaké vrcholové výkony jak ve sportu tak ve škole. Já zrovna něco podobného řeším se synem, který má IQ ve vyšším průměru až nadprůměru, ve škole má problémy, které vzniky nerovnoměrným vývojem. Zjistila jsem, že nátlakem fakt nic nezměním, jen usměrňováním a hlavně pozitivním motivováním a nepřikládáním důrazu na známky. Od té doby, co se na známky vůbec neptáme, tak se ve škole rapidně zlepšil. Fakt v životě není nejdůležitější být nejlepší, myslím, že by si to už měli rodiče uvědomit.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 52 [Dalších 22 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.