| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Počet zájemců o pěstounství roste. I díky státním pobídkám.

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 29 [Dalších 9 >>]
Efka
  • 
24.8.2014 1:32:33
Taky si myslim ze to vidis cerne. Jestli nemas na to zivit dite tak to proste nedelej. Versina lidi uzivi SVE dite a nehledi na to co jim da stat, tak proc ne to sverene? Copak to beres jen jako praci? Starat se o sverene dite musis delat i od srdce a utrhnout si od pusy ze sveho, jinak to nedelej. Neni prace jako prace, zdravotni sestry taky nedelaji lide co se chteji mit v zivote financne dobre.

Mozna to nedava smysl co rikam, a taky mozna jsem te jen nepochopila.
M + 4
  • 
23.8.2014 22:55:57
Zakladatelka psala, že by si vzala dítě starší.
23.8.2014 21:47:04
Hm, žadatel sice píše, zda přijme dítě s postižením. Ovšem když někdo přijme dítě 16timěsíční, zdravé, ale později se ukáže, že je postiženo psychicky a mentálně, tak do práce pěstoun(ka) jít nemůže, protože např. já jsem měla to štěstí, že ředitelka v mateřské školce v naší vesnici byla vstřícná a dítě mi přijala, přesto, že malá musela a musí mít asistentku. Ovšem asistenka může být u dítěte jen 4 hodiny - z finančních důvodů, takže jsem ji mohla dávat do školky pouze od 8 do 12 hodin - v takovém případě se nedá pracovat ani na poloviční úvazek, i kdybych ho někde sehnala. Nedovedu si představit jak by to dopadlo, kdybych byla samoživitelka, asi bych dítě musela vrátit, což si nedovedu v jejím případě představit, takže bych žila na hranici bídy, nebo spíše i pod.
23.8.2014 21:43:20
V článku nějak chybí, že nárůst zájemců o pěstounství se netýká dlouhodobé pěstounské péče, která by snad mohla v konkrétní rodině nahradit adopci, ale především pěstounské péče na přechodnou dobu, a ta nahrazuje pouze ústavní péči, nikoliv adopci! Lidé, kteří chtějí adoptovat dítě, mají zcela odlišnou motivaci od pěstounů na přechodnou dobu, to jsou nesrovnatelné údaje.
23.8.2014 21:37:03
Četla jsem ten článek na Novinkách nebo odkud je překopírovaný, včetně té "chutné" diskuze našich spoluobčanů, která je pod článkem. Naše veřejnost je opačného názoru než příspěvek Mirky Černé, všichni - bez přehánění - se shodli na tom, že naopak být pěstounem je úžasný job a zlatý důl. A že pěstouni berou peníze skoro za nic, že kdyby měli tu správnou lásku k dětem, dělali by to zadarmo. Jaksi se pozapomíná na to, že i lidé, kteří se starají v dětských domovech a kojeneckých ústavech o děti, za to taky dostávají peníze, a k tomu mají ještě tu výhodu, že po směně odejdou odpočinout si domů s čistou hlavou, občas mají dokonce i dovolenou, a už vůbec nemusí řešit tu budoucnost dítěte.
M + 4
  • 
23.8.2014 21:16:00
Ještě k vyloučení potíží - ty se nedají vyloučit nikdy, a to ani u vlastních dětí. Potíže s bydlením, prací, penězi, zahájením samostatného života. Kdo chce vyloučit potíže, ať radši opravdu nic nedělá. I když si stejně nejsem jistá, jestli tím toho vyloučení potíží dosáhne.
M + 4
  • 
23.8.2014 21:12:21
Jaké problémy máš na mysli? Zdravotní? Žadatel o náhradní rodinnou péči ale do dotazníku uvádí, zda přijme i dítě se zdravotním postižením, nebo ne. Jaké jiné problémy vylučují, aby rodič pracoval?
Naďa + 3
  • 
23.8.2014 21:09:18
Jsem pěstounka více než 13 let. V péči dnes máme 3 romské, poloromské děti. Začínali jsme za jiných podmínek, dnes v průběhu pěstounství nám mění podmínky za pochodu. Což není moc fér. Ano začínala jsem s odměnou pěstouna 1000kč + úhrada potřeb dítěte....asi necelé 3000kč (opravdu už toto přesně nevím, ale mohu upřesnit). Dnes mám odměnu pěstouna mnohem vyšší, platím zdr. a social. pojištění a od loňského roku i daň z příjmu....to většinou v tv nezmiňovali, spíš jen kolik pěstounům přidali. Ale povinné školení 24h ročně, já i manžel, který pracuje jako valcíř, ale školit se musí také. Návštěvy socialní pracovnice zhruba co 2 měsíce. Poviné dohody sepsané buď s úřadem nebo nějakou pověřenou organizací. Zákon nám ukládá spoustu povinností, no práv máme minimum. Jako pěstounka jsem byla odmítnuta se synem na trhání mandlí...neměla jsem souhlas zákonného zástupce (což jsou stále rodiče, pokud soud neurčí jinak).Vyřízení pasu...opět soud. Soudní obsílky nám chodí pravidelně. Chtěli jsme děti, které náš život obohatily, změnily ....ale šli jsme do toho s velkým nadšením a optimismem. Dnes už bych šla hlavně s velkou obezřetností. Doufáme, že se nám podaří vychovat je k samostatnosti, soběstačnosti. (dcera bohužel nebyla opožděná jak nám tvrdili, má vrozený defekt...takže tam mám obavy, co s ní bude....Nejstarší syn studuje konzervatoř...zatím s velmi dobrým prospěchem nastupuje do 2 ročníku, nejmladší má za sebou 1tř. ZŠ...přes těžkou logopedickou vadu se samými 1, a hlavně krásně čte. Máme i zkušenosti s anonymy, pomluvami. Řeči, že máme děti pro peníze.....no to se nedá ani komentovat. Při prvním synovi jsem se vrátila do práce (neplacené volno) na 4 hodiny. Vydržela jsem to 4 měsíce. Nebyl to přínos ani pro mě, syna, ani zaměstnavatele. Ono totiž do adopce jdou nejmenší a nejdravější děti. Děti do pěst. péče...starší, poznamenané dětským domovem, deprivací, s méně či více zdrav. problémy, romské apod., No aspoň jsme poznali více lidi kolem sebe...opravdu jsou lidé různí, ani radši nebudu rozepisovat s čím vším jsme se setkali. Aspoň vynikli ti skvělí lidé kolem nás, od širší rodiny, přátel, např. i dětská lékařka, která je úžasná a oceňuje hodiny cvičení a práce s dětmi. Její chvála na preventivní prohlídce mě moc potěšila. Úžasná je i Tereza Maxová a její nadace opravdu pomáhá adresně konkrétním dětem.
Darka 4+1
  • 
23.8.2014 19:35:54
Do pěstounské péče často přicházejí děti s problémy, které někdy souběžné zaměstnání vylučují. Proto je nyní odměna pěstouna brána jako odměna ze závislé činnosti (tedy podobně jako plat nebo příjmy z podnikání). Rozhodně to však nevylučuje potíže, o kterých psala zakladatelka výše.
M + 4
  • 
23.8.2014 18:27:37
Já myslela, že jsi psala o starším dítěti - takže bys normálně dál chodila do svého zaměstnání, ne?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 29 [Dalších 9 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.