| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak je to s chemickými postřiky

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1115 z 15 
Jitka
21.7.2014 22:46:01
Pokud jsou někde lány stále stejné plodiny, tak je logické, že je to pro škůdce snadný terč. Pokud ale pochopím "škůdce" jako regulátora něčeho přemnoženého, tak mi přijde, že je to v přírodě výborně zařízeno. A zemědělství bez chemie využívá právě toho, jak to v přírodě funguje. Logicky to nejde dělat ve velkém. Myšlenka ekologického zemědělství je dobrá, problém je, že jakmile něco začne být cítit penězi, tak se toho chytnou lidé, kteří s původní myšlenkou nemají nic společného..ale proto přeci nemůžu odsuzovat bioprodukty...jen si musím lépe vybírat zdroje..což je samozřejmě někdy dost časově náročné, ale není to nemožné..já se snažím jít cestou co největší soběstačnosti a nákupu u svých známých lokálních (i nebio)pěstitelů...je potřeba snahu podporovat a ne hned shazovat...
katka+synek2007
21.7.2014 18:59:07
Ale to snad ne! Samozřejmě, že biozemědělství má větší ztráty a nižší výnos (proto jsou taky bioprodukty dražší), ale ať mi nikdo netvrdí, že to nejde. Mám velkou zahradu a chemie na ni nesmí. Pěstuji zeleninu, ovoce i květiny. Dokonce i trávu mám delší, ne jen z přesvědčení, ale i proto, že někdy je pro nás technicky obtížné to řešit. Občas mi něco sežerou slimáci, tak holt koupím sazenic víc, nebo pak pěstuju něco jiného. Ovoce na stromech i keřích mám pravidelně nádherné. Pravda, nemám produkty na prodej, tak je pro mě snazší nad neúrodou mávnout rukou. Pokud jde ale o stromy a keře, tam mi problém řešitelný postřiky stejně nikdy nenastal, maximálně zmrzly květy nebo nebylyy včely, což žádná chemie nevyřeší.
x x
21.7.2014 13:03:27
Pochopitelně, bio způsobem se ve velkém nedá vypěstovat nic. To je nad lidské síly, nemoci a škůdci vždycky zvítězí. A co nesežerou plísně a mšice, tak sežerou špačci. Můžu chodit kolem stromu a házet po nich kde co a už se ani nebojí. ~q~
x x
21.7.2014 13:01:54
Autor článku zřejmě žije někde v Praze mezi paneláky a neviděl, jak se např. zde u nás na Znojemsku stříkají ty jím preferované domácí výpěstky. Bydlíme uprostřed sadů a vinohradů a zkrátka stříká se pořád a proti všemu. Nestříkat, tak úrodu sežerou plísně, mšice, molice a milion dalších potvor. Já musím stříkat i kytky, protože zde sice roste opravdu všechno, ale taky škůdci. Letos jsem přišla skoro o všechny petunie a nepomáhá už ani postřik. Mravence musím likvodovat ve velkém, zkrátka, není to snadné něco vypěstovat, zvlášť v takovém kraji jako je tento.
Jeanny
  • 
21.7.2014 10:35:39
To je zase článek, který má příznivě vyznít pro různé bio pěstitele. Ovocné stromy se musí stříkat proti mšicím, kadeřavosti (např. broskvoně), proti strupovitosti plodů, dále např.proti rzi, padlím, obaleči a dalším parazitům. Je bláhové se domnívat, že tomu může být jinak. A nakonec bio produkty jsou prostrorem pro do nebe volájící podvody.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1115 z 15 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.