| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přibude dětem další hodina tělocviku?

 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]
huwik
4.3.2014 21:34:55
pro mě by jako pro dítě bylo stresující přidání hodiny tv. Převlékání v jedné šatně s protivnýma spolužačkama a pak trýznění učitelem. Hodina tělocviku by měla především dělat pozitivní vzhtah ke sportu, ale v jaké formě je teď, tak nevím... Přehodit míč přes tělocvičnu (když mám ruce jak hůlky) - to má udělat pozitivní vzhtah ke sportu?
katka+synek2007
19.2.2014 9:43:11
To je určitě pravda, na druhou stranu, proč by nemohla jít škola příkladem.
katka+synek2007
19.2.2014 9:40:33
Asi to nejde úplně ruku v ruce, já jsem jako dítě hodně četla tak od třetí (dřív taky, ale míň) a že bych měla excelentní známky z diktátů, tak to teda ne. Rozhodně jsem přitom neměla žádnou dis poruchu. Navíc dneska už jsou hrubky i v knížkách, o internetových stránkách ani nemluvě~:(
kreditka
18.2.2014 20:45:16
Dám ti jednu dobrou radu - když jsi tak geniální a máš navíc geniální dítě, tak si hlavně nepořizuj dalšího potomka, ono totiž to tak občas bývá že kde je jednomu hodně dopřáno u druhého je ubráno.... taky bys mohla mít druhé dítě popř. dysfatika - potom bys možná pochopila co to je dělat školní přípravu...
Markéta, kluci 12 a 5
  • 
18.2.2014 13:13:23
Co dodat - jsi geniální matka geniální dcery.
Ladislava 345
  • 
17.2.2014 22:11:26
Já stoprocentně souhlasím s přidáním hodiny TV. A opravdu nechápu, proč vaše děti tráví tolik času přípravou do školy???
Možná to zrcadlí pouze ambice rodičů, aby děti měly samé jedničky i přesto, že na to třeba nemají. Potom asi příprava trvá takto dlouho.
Má prvorozenou dcera má samé jedničky a důkladnější přípravu a více času studiu musí věnovat až teď v šesté třídě ... hlavně se tedy učí angličtinu a francouzštinu a i v čj a m toho mají dost. K tomu chodí dvě hodiny týdně do ZUŠ, hraje na celkem těžký nástroj, dvakrát týdně bojový sport, hraje divadlo... Rozhodně ale na sport vždy měla a má čas.
Markéta, kluci 12 a 5
  • 
17.2.2014 15:51:11
Ell, trochu mimo téma, ale nedá mi to - myslela jsem si, že když někdo hodně čte, nepíše hrubky (třeba já ty chyby prostě vidím). Můj syn a několik dalších dětí, velkých čtenářů s přehledem hrubky sázejí. Nechápu to.
17.2.2014 15:07:47
Tady se řeší problémy naprosto s minimálním úsilím.
Děti nejsou dostatečně stimulovány k tomu aby se učili, učení je pro ně naprosto nezáživné. Minimální úsilí u dítěte posílit jeho přirozený zájem, naopak se učitelé zaměřují na to, co dětem NEJDE. Nestudovala jsem složitou psychologii - tohle je prostě můj názor.

Chápu, že se děti MUSÍ naučit základy od každého trochu, ale ta motivace k tomu je negativní - musíš se učit, jinak budeš mít špatné známky. Ne, můžeš se učit, protože A) učení může být i zábava (gramatika - čtením zajímavých knížek - místo nekonečného doplňování i/ý.. atd.) a B) Tuhle informaci opravdu můžeš zúročit v životě.. (ale to by se ve škole muselo učit opravdu něco užitečného)...

S pohybem je to stejné... České školství nám tvrdí, že 2 h pohybu týdně jsou v pořádku - a nejsou - 2 hodiny denně, by bylo mnohem adekvátnější, ale to by se děti nesměly nutit sedět ve třídě, kde se učí něco, co opravdu už nikdy nevyužijí... A pohybem nemyslím houpání se na kladině a drilování v tělocvičně - myslím opravdu zdravý/různorodý pohyb, který je zaměřený i na správný rozvoj pohybového aparátu.

Vím, že to zní, jako kdyby škola měla suplovat rodičovské povinnosti, ale v dnešním světě tomu prostě tak je. Děti ve škole tráví absolutní většinu svého dne (v bdělém stavu). Školy by se tomu měly maximálně přizpůsobit, resp. naše vláda by se musela zajímat o něco jiného než SVÁ KORYTA a starat se také o své budoucí voliče...~d~







Helena, tři dospělé děti
  • 
16.2.2014 22:34:14
Kvalifikaci navíc na zdravotní tělocvik má spousta učitelů tělocviku. Znám jich dost, ale je jim to na..
16.2.2014 16:14:31
Zabývám se dětskou obezitou a myslím si, že dalších x hodin tělocviku obézním dětem absolutně nepomůže. Tyto děti mají v převážné většině případů omluvené hodiny tělocviku z tisíce různých důvodů. A jedna hodina týdně navíc nepomůže vůbec ničemu ani těm, kteří omluveni nejsou ... musí se změnit životní styl rodiny.
 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.