| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prezidentské veto je nepodložené

 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]
  • 
4.10.2012 10:22:33
Kojeňáky nejsou ochotny děti do přechodné pěstounské péče dávat, jde jim o peníze a práci pro své lidi, je nás teď několik nově vyškolených rodin a miminka má jen asi půlka z nás, ostatní čekaji na telefon a nic...Podle toho se zdá, že není nedostatek pěstounů, ale vůle na jiných místech...
Líza
21.9.2012 11:31:37
OM, můžeš prosím uvést nějaký příklad toho snadného nepovšimnutého hodinového pláče v rodině? Neumím si to představit.
21.9.2012 5:11:07
"dítě hodinu brečí a nikdo ho nepřijde pochovat - to se snadno stane i v rodině"

to jako vážně?

u nás teda nikdy ~a~
O.M.
  • 
20.9.2012 22:45:32
Řekl bych, že "dítě hodinu brečí a nikdo ho nepřijde pochovat" je takové zažité klišé, které rozhodně není všeobecně platné. A mezi námi, to se snadno stane i v rodině.
Novela zákona je samozřejmě potřeba a je potřeba nastavit podmínky tak, aby děti nemusely z rodiny, pokud to není opravdu nutné, a na druhou stranu, aby v závadných rodinách bylo včas intervenováno, případně byly děti odebrány. Ten v součaasnosti navrhovaný zákon (resp. jeho novela) neřeší jednu zásadní věc - že celá akce není dostatečně připravena - kde se za dva roky má vzít dostatek pěstounských rodin, a i kdyby se našly, kdo je za tak krátkou dobu stihne prověřit a zaškolit. I uvažovaný přístup "zřizovatelé přeci nemusí ústavy rušit, pokud budou využity" - když už dnes jsou finance omezovány, takže to, co se roky pracně budovalo, jde zase do háje (někdo to může brát jako dobrý důvod právě pro pěstounské rodiny, jenže je nutné zničit fungující staré, když ještě dlouho nebudeme mít fungující nové?):-(
Nastavení vyšších standardů pro práci pracovnic sociálních odborů - to je sice hezké, ale budou pro to mít vytvořené podmínky? Podle mě je to taková "česká cesta" - prostě to uděláme jinak, a pokud vzniknou problémy - no tak se to NĚJAK vyřeší.
Novela mě prostě nepřesvědčila, takže veto beru jako příležitost udělat to lépe.
20.9.2012 10:54:24
V současné době může pěstouny prověřovat a pěstounskou péči zprostředkovávat pouze stát, který tak činí prostřednictvím krajských úřadů (odborů pro NRP).
zmrzlina
20.9.2012 8:10:32
Kdo, která instituce, bude pěstouny prověřovat a schvalovat? (to není rýpání, fakt mě to zajímá. Nevím, kdo vybírá a schvaluje pěstouny teď?).
Bohužel už nejsem tak naivní, abych si nemyslela, že se zde časem zase může najít pár chytráků, kteří na tom budou chtít nějakým způsobem vydělat.
  • 
19.9.2012 14:06:28
Aničko, že tebou oslovené NNO se vykašlaly v oblasti respitu pro dítě s hendikepem je věc, která je možná, protože NNO je málo a financování mají dost špatné. Cílem novely je toto podpořit. My (detipatridomu.cz) vnímáme respit jako jednu ze základních potřeb pěstounů a dlouhodobě ji chceme rovíjet. Zkus se nám ozvat s detaily o tvé dítěti i na jak dlouho by jsi respit potřebovala. V několika případech ročně poskytujeme výjimečně i individuální respit a to proškolenými lidmi a na základě potřeb dítěte a klienta. Ozvi se nám na:
detipatridomu@seznam.cz , třeba se po novele neziskovky více zaměří na to, co potřebujete.
A propó, co ještě potřebujete? Co ještě by mělo pěstounům být nabízeno?
19.9.2012 10:58:47
Chybí seirozní výzkum , kolik pěstounů - ze všech pěstounů (nejen z těch určitých, kteří si to chválí) služby dobrovolně, se zájmem a s užitkem využívá, ve výkumu bych doporučila nezapomenout na kolonku, co nám pěstounům od neziskovek chybí - a seriozní diskusi od neziskovek, proč to chybějící nenabízí a kdy to hodlají a za kolik nabízet vzhledem k tomu, s jakou částkou na rodinu začnou po novele hospodařit.

Myslím, že neziskovky se trochu nadhodnocují a cítí se děsně důležité, každý rád poskytuje služby, na nichž se zaměstná, pokud mu k tomu občas někdo poplácá po rameni, že to se zrovna hodí.
Vadí mi,že toto vyhovující jen určitým pěstounům (někteří jsou z toho opravdu Happy a bili by se za Vás každým coulem, to Vám neberu) je neziskovkami i různými VŠ sociopracemi zaměňováno za "naprostou většinu pěstounů" apod. To je jednoduše nepoctivé lhaní. I když s milosrdnými a jinými motivy.

S pár pěstouny jsme si už řekli na jednom "školení", že to prostě odsedíme a komentářů se zdržíme, protože to stejně bylo zbytečné, s našimi komentáři písemně zpracovanými se naložilo naprosto úžasným způsobem...s těmi čerstvými absolvetny sociooborů už mne od té doby ani nebaví diskutovat - tak si prostě to povinně dobrovolné školení prospíme a alespoň se zrekreujeme. Prostě soudružské nadšení plné polopravd (byť inspirované britskými ostrovy) nesdílím.
19.9.2012 10:12:23
Ale jdi ty... ~a~

Četl/a jsi ten zákon vůbec nebo alespoň něco o něm? Pěstouni budou důkladně prověřovaní a finanční motivace bude vyloučena, bude kladen větší důraz na práci s původní rodinou tak, aby děti co možná nemusely být z rodin odebírány... Navíc je v českých kojeňácích dost dětí, pro které je třeba najít rodiny, není třeba děti pro jejich nedostatek krást. Dávat do souvislosti tento smutný příběh a českou reformu náhradní rodinné péče je opravdu primitivní a silně demagogické ~Rv
kosatka2
19.9.2012 8:09:27
Aničko, když tě ty "slavné" neziskovky nezajímají, to se potom tvým názorům nedivím.

spousta pěstounů ale jejich služeb využívá a pochvaluje.
 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.