susu |
| • |
18.9.2012 7:20:04
Když někdo bude šikanovat tvé dítě ve státní škole, můžeš ho ty ,jako rodič, převést jinam. Když rodiče nechají vymýt dětem mozky v domácím vzdělávání, tak nikdo neudělá nic.
Tím samozřejmě neříkám, že dětem všichni rodiče v DŠ mozky vymývají. Jen že je to prima pro lidi typu Imanuela Parsifala. |
susu . |
| • |
18.9.2012 7:16:27
Ach jo, to zní děsně. A ještě děsnější je představa, že v Robinsonu jsou s ní spokojení.
![]() Na domácím vzdělávání mi vadí ta možnost nenápadného vymytí mozků dětem. |
Nikola Křístek |
|
18.9.2012 1:48:21
Dobrý den, jsem rád, že vás design webovek neodradil od úvah nad modelem, který prezentují.
Určitě není vše dokonalé, nejen webovky... a ten článek jsem zveřejnil proto, aby inspiroval další lidi, kteří by chtěli zajistit vzdělávání svých dětí po svém. |
Nikola Křístek |
|
18.9.2012 1:45:41
Dobrý den,
nedomnívám se, že experimentujeme ve výuce, spíše ve formě organizace. Po akcích Plošné testování či Maturita mám pocit, že neřízené experimenty se v oblasti vzdělávání dějí poměrně často ... a jako rodič mám pocit, že při experimentu Sdružená škola nad tím mám aspoň trochu kontrolu :) |
Nikola Křístek |
|
18.9.2012 1:31:26
Dobrý den,
překvapuje mě tvrzení, že mne neznáte a zároveň že jste byla na informativní schůzce. Pokud vím, na všech jsem byl přítomný. Informace o tom, že v břežanské škole se shlukují dětí, které přešly z "výuky v Robinsonovi", je dle mého stejně zmatená. V DaVincim je jedno dítě, které se v Robinsonovi učilo, a přešlo tam coby dítě učitelky, která do DaVinciho nastoupila. Zeptejte se prosím přímo jí, zda má k Robinsonovi výhrady. Vzhledem k tomu, že se celá tato rodina nadále účastní našich komunitních akcí, byl bych překvapený něčím takovým, o čem píšete. Paní ředitelky se s dovolením optám, zda podává o Robinsonovi takové informace... přiznám se, že nemilé překvapení nečekám ani v tomto případě. Ve školce, o které píšete, jsem 2 roky působil jako učitel na částečný úvazek a nyní tam působí moje žena. Školka má plný stav, k mé práci jsem nezaznamenal po dobu svého působení ani potom žádné výhrady... a to ani od její ředitelky, která si servítky moc nebere. Mám tři děti, jedno z nich má výchovné problémy, které řešíme ve spolupráci s odborníky. Trochu mi tuhne srdeční sval, když čtu takový obecný hanopis mých dětí... Myslím si, že tu házíte špínu a nevěděl jsem, co vás k tomu vede. Možná nesnesitelná lehkost komentování pod přezdívkou, která mi připadá poměrně výstižná. Možná vás mělo napadnout, že po rozkliku se objeví váš email a pak je možné najít třeba tento odkaz: http://www.rodina.cz/nazor14696165.htm, na kterém píšete "Napiš mi na mail nella67@seznam.cz . Já ti zítra dopol. pošlu info. Opravdu sháníme nejpozději od září 2011 učitelku MŠ. Hlavně někoho kdo je kreativní a má aktivní přístup k práci s dětmi." Nepřipadá mi pak jako náhoda, že používáte invektivy vůči lidem, o kterých ani nevíte, zda jste je potkala. |
|
|
18.9.2012 1:13:40
Pane Křístku, víte vůbec, co se odehrávalo na Dědině????
![]() ![]() ![]() Víte, že se díky této učitelce několik dětí psychicky zhroutilo? Jste obeznámen s tím, kolik dětí opustilo kvůli vaší ,,výborné učitelce,, školu? Já ano. Přečtěte si prosím diskuzi Waldorfská škola. Pamatuji si, že tam konkrétně tuto situaci popisovala jedna z matek. Bohužel ji znám i z vyprávění těch, kteří tam děti měli a se Sofií měli tu čest. To snad ani nemůže být pravda! ![]() ![]() ![]() |
Nikola Křístek |
|
18.9.2012 1:08:37
Dobrý den,
k vašim vyřčeným i nevyřčeným otazníkům: CITACE "lze při výuce až dvanáctičlenné skupiny dětí mluvit o "individuální výuce"? Stát sice nenařizuje, aby výuku vedl rodič, ale má jít o výuku individuální." Pedagogický slovník (Průcha-Walterová-Mareš) se věnuje několika pojmům obsahujícím slovo "individuální". Individuální výuka je definovaná jako "Výuka jednoho žáka jedním učitelem", tehdy ani domácí vzdělávání např. tří dětí jejich mamkou této definici nevyhovuje. Já však v článku používám termín "individualizovaná výuka", což je popsáno ve slovníku jako "Způsob diferenciace výuky, při níž se zachovávají heterogenní třídy žáků jako základní sociální jednotka a provádí se diferenciace vnitřní, obsahová i metodická, respektující individuální zvláštnosti žáků." CITACE "V žádosti o individuální výuku se dle odst. 2, písm. e) musí příslušné škole nahlásit vzdělání osoby, která bude žáka individuálně vzdělávat. Není podivné, když tam x dětí má nahlášenu paní Sofii? Nebo ta škola toleruje, že ve skutečnosti nejde tak docela o individuální vzdělávání? " Opět používáte pojem "individuální". Můžeme spekulovat, zda je v zákoně použito vhodně, nicméně zákon nevylučuje možnost, že jedna osoba individuálně vzdělává více dětí. Lidé, kteří praktikují tzv. tradiční domácí vzdělávání často uvádějí, že některé výukové činnosti probíhají v komunitě, využívají kapacit specializovaných lektorů, děti se v rodinách "střídají" (2 dny v jedné, 2 dny v druhé)... nepředpokládám, že škola, do které jsou děti zapsány, disponuje seznamem všech vzdělavatelů, kteří se kolem dítěte vyskytují. Proto si stále myslím, že stávající legislativa námi využívaný model umožňuje a tuto otázku jsem konzultoval i s některými zákonodárci. Jistě by bylo prima mít ve školském zákonu doslovný popis sdružených škol, avšak legislativní pragmatismus říká "pokud se podle zákona dá pracovat, nesnažte se jej měnit". CITACE "Myslím si, že kolem vzdělávání tímto způsobem je víc otazníků, než se nám článek snaží namluvit." Nejsem si vědom, že bych tvrdil, že jsem v článku pojmenoval veškeré aspekty modelu sdružených škol. Určitě je otazníků mnoho, ostatně jako u všech lidských činností. Vyjmenoval jsem oblasti, které nám připadají nejdůležitější, a stručně popsal, jak jsme se jim věnovali. Je mi trochu nepříjemné, že mi podsouváte záměr se čtenáři manipulovat. Bylo by, myslím, prospěšnější, kdybyste dokázala ony případné nevyřčené otazníky pojmenovat. |
|
|
18.9.2012 1:03:41
Osobně znám děti pana Křístka, jeho nikoliv. O škole Robinson jem uvažovala opravdu jen chvíli. Pak jsem nahlídla pod pokličku a nevábně to zavonělo.
Školu otevírali s tím, že ji povede výborná učitelka. Nakonec se střídali nadšenci a rodiče. V soukromé škole v Břežanech mi pak ředitelka řekla, že rodiče dětí jsou ,,tak spokojeni s výukou v Robinsonovi,, , že hromadně hlásí své děti na jejich školu. Opět se ukázalo, že pouhé nadšení nestačí. V Černošicích jsou nevychované děti pana Křístka a jeho pseudovýchova dobře známy. Osobně znám i rodiče, kteří raději nedali své ratolesti do školky, aby se vyhnuli kontaktu s výše zmiňovanými. Ve světle těchto informací chápu, proč pan Křístek usiloval o školu podobného charakteru. Byla jsem dokonce i na informativní schůzce. Nevěřila jsem vlastním očím a děkovala Bohu, že moje ratolest nebude dělat Robinsonům Pátka. |
Nikola Křístek |
|
18.9.2012 0:39:05
Dobrý den,
určitě jste svůj příspěvek v diskusi publikovala s dobrým úmyslem, výběr učitele, jak jsem psal, byl poměrně dlouhý a náročný proces. Domnívám se, že Sofie nabízí mnohé kvality, se kterými se u učitelů setkávám zřídka, a s respektem k vašemu názoru má Sofie nadále naši důvěru. Třída v Robinsonu je poměrně otevřený systém, vstupují do ní rodiče v roli lektorů či asistentů, po většinu času není učitel ve třídě jediným dospělým. Mimoto nás Sofie pravidelně informuje o jednotlivých dětech a pravidla chování a režim dne/týdne ve třídě i vzdělávací plán prošel vstupní diskusí se všemi rodiči, ve které budeme pravidelně pokračovat. Byl jsem dnes svědkem toho, jak Sofie při relaxační chvilce důsledně vysvětlovala dětem rozdíl mezi relaxací a meditací. Nedošlo při tom k žádnému pokusu o meditaci a věřte mi, že při respektu k síle některých duchovních technik žádné psychologické experimenty u nás probíhat nebudou. Je jasné, že lidé mívají mnoho vrstev, které se mohou časem odhalit a může jít i o nemilé překvapení. Máme s tím zkušenost i ze státní školy, a domnívám se, že ve "sdružené" škole je riziko přehlédnutí nižší. |
Nikola Křístek |
|
18.9.2012 0:18:19
Dobrý den,
reaguji na váš příspěvek. Nemám v úmyslu popírat ideu "domácího vzdělávání" a nejsem si vědom, že bych to někdy dělal. Nevím, jak dlouhá má podle vás být doba, po které je možné vyhodnotit, zda je člověk spokojený nebo ne. Ponechávám si výsadu tuto dobu si určit sám. Nemyslím si, že jsme "úplně na začátku" a formulaci " na to abyste tvrdil jak je skvely" opravdu nerozumím. Svou roli v tom hraje i skutečnost, že jsem nikde netvrdil, že "experiment je skvělý". Experiment se může skvěle povést, skvěle provést, nebo taky ne. V publikovaném článku jsem však pouze napsal, že model sdružené školy naplňuje naše očekávání, a zatím na tomto stanovisku nemám důvod něco měnit. Když píšete "Domaci vzdelavani urcite neznamena separaci deti od spolecnosti", může to vyznít tak, že v článku píšu, že domácí vzdělávání znamená separaci od společnosti. Nikde v článku ale nic takového netvrdím a ani si to nemyslím. Nevím, proč jste zde něco takového napsala, patrně zde řešíte problém, který vznikl jinde a se kterým zde zveřejněný článek nemá nic společného. Přeji mnoho zdaru v domácím vzdělávání, je prima, že dopřáváte svým dětem to, co sama považujete za nejlepší. |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.