| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Škola, kterou si rodiče vytvořili sami

 Příspěvky 110 z 57 [Dalších 47 >>]
Nikola Křístek
5.12.2012 13:36:48
Spustili jsme provizorní web na www.SdruzeneSkoly.cz, kde se budou sbíhat informace o
- sdružených školách, které už fungují
- rodičích, kteří uvažují o zřízení sdružené školy nebo o jejím využívání
- metodických i provozních tipech

Od 12/12 do konce roku bude pro středočeské obyvatele otevřena na www.leknin.eu registrace na celoroční kurz Lektor individualizovaného komunitního vzdělávání, pomocí kterého se ze zájemců o sdružené školy mohou stát jejich poradci nebo zřizovatelé.

Všem, kteří přispěli do této diskuse a pomáhají nám svými připomínkami formulovat základní myšlenky kolem komunitní formy vzdělávání dětí mimo základní školu, zde vyjadřuji upřímný dík.
Nikola Křístek
7.10.2012 16:00:28
Sofie už v Robinsonu nepracuje, ne však z důvodů, které zde byly rozebírány. Informaci jsme ihned zveřejnili na našem webu, pokud byste si dala tu práci a zadala její jméno do vyhledávacího políčka na titulní straně anebo přečetla poslední aktualitu, jistě byste byla moudřejší (pokud to ještě vůbec jde :-).
7.10.2012 15:00:35
Dívala jsem se na stránky www-dobra-skola.cz
Po paní učitelce Sofii se slehla zem.
Vymazáno je i její jméno, zkrátka nikdy neexistovala.
Že by info na Rodině změnilo náhled pana Křístka?
Její příspěvek zde snad mluví za vše.

Možná bych též mohla něco napsat o potrefené huse. Paní Křístková mi totiž psala mail. Raději bez komentáře.
Důležité info pro všechny - má spokojenou rodinu a milujícího manžela.
Ze srdce jí to přeju.~x~

Hana Viansová
  • 
5.10.2012 18:43:19
Dobrý den,

nemohu souhlasit téměř s ničím, co píšete, nicméně nevidím důvod všechno
znovu rozebírat. Nepřesvědčím ani já Vás, ani Vy mě.

Za tím, co tu píšu, si stojím.

Přeji Vám, ať najdete místo, kde budete spokojená.

S pozdravem

Hana Viansová
Veronika
  • 
24.9.2012 8:52:46
Dobrý den,

ráda bych jen maličko přispěla k tomuto tématu. S paní učitelkou Strnadovou jsme se s dcerou seznámily příchodem dcery do 4D. ZŠ Dědina. Dcera na paní učitelku vzpomína ráda a když se dozvěděla, že odchází bylo jí to líto. Co člověk to názor, co člověk to zkušenost. Dcera byla se Sofií ráda.
Hezký den Veronika
bobina,1 dcera
  • 
23.9.2012 7:56:01
Protože mám nyní jednoho vnuka, 10 let, kterého skutečně učitelka vyšikanovala ze třídy a musel opustit školu, protože jí "nesedl"..velice vašemu nápadu tleskám a zároveň mne mrzí, že jsem před lety nebyla důslednější, neb jsem měla podobný nápad..měla jsem dvě přítelkyně, které se také už dopředu obávaly, jaká bude škola, do ktreé své děti vypustí...už tehdy jsem navrhovala, že se dáme dohromady a budeme ty tři kluky, kteří navíc byli skoro stejně staří, učit doma..dodnes!! toho litujeme, protože jsme si mohly ušetřit mnohé..a hlavně..naše děti mohly být mnohého uštřeny..takže vám naprosto rozumím a vašemu počínání tleskám a držím palce/píšu to nejen jako býv. učitelka, ale jako jednooborový psycholog, neb jsem viděla, že ze školství musím odejít a vystudovala jsem pajk dodatečně ještě tento obor...
bobina,1 dcera
  • 
23.9.2012 7:50:34
Víte, já osobně jsem webovky ještě neviděla, ale nápad je to skvělý.Zato jsem viděla vzorné třídní knihy i "přípravyů učitelů..měla jsem tu čest mezi nimi pár let pobývat..a školy většinou nestály za nic...tedy..učitelé....pokud mohu odhadem konstatovat, takpouhých 25 procent učitelů se k dětem chová tzv. "slušně" a s citem..ostatní jsou často vyhořelí, autoritativní a kupodivu se málo píše o tom, že právě učitelé mohou být těmi, kteří spouštějí šikanu a děti učí šikanovat..však co je to jiného, než když např. ukáže přede všemi dětem žákův sešit se slovy"Vidíte, děti, takhle píše prase"....
19.9.2012 18:10:13
Susu, nevim, jací rodiče vzdělávají svoje děti jinde, ale já mám na starost domškoláky pod naší školou, kterých je cca 30, a zatím musím říct, že všichni ti rodiče jsou velmi schopní a zodpovědní. Není jedinej důvod ty děti litovat - naopak je jim co závidět.

MMCH někteří z těch rodičů i měli snahu posílat děti do školy a rozhodli se pro domácí vzdělávání až poté, co na ně dolehla realita českýho školství. MMCH důvodem pro dom. vzděl. můžou bejt i následky šikany, když už jsi ji tedy jmenovala.
19.9.2012 18:00:08
Takových skupin je celá řada.

My to tak taky měli, než jsme si založili regulérní školu a tu a tam se na nás někdo obrací pro rady, nebo k nám chce zapsat podobně vzdělávaný děti do domácího vzdělávání ~3~


Nikola Křístek
18.9.2012 19:12:57
Dobrý den,

děkuji za povzbudivá a inspirativní slova. Dovolím si na základě vlastní zkušenosti reagovat na poznámku o tom, že vše stojí a padá na hlavní učitelce. V Robinsonu jsme už zažili situaci, kdy jsme o učitele přišli, ale "nepadlo to".... několik měsíců jsme ustáli svépomocí.

Myslím naopak, že klíčová je práce s rodiči, s jejich důvěrou, s pravidly společného fungování. Při úctě ke kantorské práci si myslím, že každý učitel je nahraditelný, ale komunita ne. Píšu to s vědomím, že se to učíme a určitě to není naše nejsilnější stránka... ale pro základní fungování to snad už umíme.

Jsou i podobné "školy", které iniciují sami učitelé, kteří v tom cítí šanci pro seberealizaci. Mohou být dobré a úspěšné... ale v tomto případě plně platí vámi zmíněné riziko.
 Příspěvky 110 z 57 [Dalších 47 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.