| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šestá třída, nebo prima?

 Příspěvky 110 z 167 [Dalších 157 >>]
Nina
9.2.2012 22:43:21
V únorovém čísle Rodiny a školy vyjde druhá část textu téže autorky. Zabývá se právě dívkami s ADHD :-)
nada
  • 
1.2.2012 22:14:26
celkově je méně dětí, ale gymnázia se snaží udržet, tak berou i děti, které by před pár léty zůstaly při přijímání pod čarou. Zrušilo se spousta zš, ale o rušených víceletých gymnáziích jsem moc neslyšela.
nada
  • 
1.2.2012 22:00:33
A pokud děti mají koníčky, různé zájmy je pro ně důležité i toto, a syn by určitě neměl tolik času se věnovat hudbě, kapele apod. kdyby byl na víceletém gymnáziu. Spíš mě hodně překvapilo, proč se tolik lidí divilo, že gymnázium nechceme ani my a on už vůbec ne. Dokonce jsem slyšela názory, že bychom ho měli přitlačit, že bude na druhém stupni neštastný apod. Nechápu tyto názory.
nada
  • 
1.2.2012 21:42:08
Já jsem ráda, že syn je na zákl. škole, kterou jsme vybrali. Přestože je velmi nadaný, výborně se učí, jeho výsledky byly lepší v testech, i známkách než většiny spolužáků co se hlásili na víceleté gymnázium. Zrovna loni tam šel spolužák s vyznamenáním....asi 7 dvojek, dnes se trápí a dře na 3. I někteří učitelé se divili, proč nehlásíme syna na gymnázium, loni v 7. tř. nás i doslova tlačili. Syn ale je nadaný i jinak a to především na hudbu. Chce konzervatoř a my jen schvalujeme. Přestože syn se zůčastnil olympiády z matematiky, nemyslím si, že by byl na gymnáziu štastný, a já sama za sebe mohu říct, že jsem štastná, že jsme vybrali dobrou základní školu. O čemž svědčí účast a výsledky v soutěžích a olympiádách. I na anglickém táboře, se lektorka velmi podivovala nad jeho úrovní a nechtěla věřit, že je na základce.
Inaaa
1.2.2012 13:38:00
Rozhodně souhlasím, že je dnes 8 leté gymnázium jistá móda.
Dcera na něm tedy taky je, ale jinak, ano, je to tak.
Stejně jako je dnes móda být VŠ.
70 % dětí studuje na VŠ, kdysi to bylo necelých 20 %.
Je to ve společnosti vidět, že dnes kdekdo může studovat, platit školu, a žádnej lumen to není.
Pawlla
30.1.2012 4:33:30
Záleží na škole,může se zdát,že sportovní školy moc prospěch neřeší,ale mám zkušenost,kdy syn známé šel v 5 na sportovní školu,na běžné základce měl dobré známky,tam pak začal výrazně pokulhávat.Nakonec se musel vrátit,oni požadují určitý průměr,jinak se s žákem rozloučí.Ale nevím jestli to tak praktikují všechny sportovní školy,šla bych se podívat na tu konkrétní,která je u vás.
štěpánkaa
29.1.2012 19:15:24
nemáte v dosahu ZŠ se sport. zaměřením? Jinak v Praze mám zprávy, že sportovní gymnázia (a ex. tu i jedna obchodní akademie se ptřídou pro fotbalisty a možná i další školy) jsou v pohodě a studují tam nejen děti nadprůměrné, ale i průměrné a jsou v klídku. Velká výhoda je, že tam obvykle mají pochopení pro sportování studentů, není problém s individuálními studijními plány. Vím ale, že někteří (hlavně tedy rodiče) mají trochu obavy aby děti odmaturovaly, že jsou na ně menší nároky než na děti z běžných tříd.~d~~d~~d~
Ten individuální studijní plán pro sportovce bývá obvyklý na různých SŠ, záleží na dohodě s vedení školy~3~~3~~3~
29.1.2012 14:21:19
chci se zeptat,zda tady někdo má zkušenost se sportovním gymplem?Moc jich v republice není,ale jsme z krajského města jeden u nás je.Syn je pohybově nadaný a ve škole je dle mého názoru normální(ve srovnání s vrstevníky nadprůměrný,ale problém je spíš v tom,že oni jsou podprůměrní).Zkrátka není členem Mensy,ale co se sportu týče,je vyjímečný.Na základce jsou především děti nehorázně nevychované a to je hlavní problém,který nás žene k rozhodnutí syna přeřadit na gympl.A protože mu jde tenis a atletika,plánujeme jít tímto směrem.
štěpánkaa
29.1.2012 13:55:48
martino, na nic netlač. je velmi pravděpodobné, že syn na celou situaci změní názor sám (beru to podle mých synů), že se z kamarádů stanou posměváčci, kteří ho označí za šprta. to samozřejmě nastat nemusí, může si naopak najít kamarády, kteří sami také budou chtít na gymnázium. Nebo sám vyhodnotí, že ve škole se nic nového nedozvídá. Spíš bych s ním hovořila ve smyslu, jaké změny mu gymnázium může přinést, třeba když si bude stěžovat na to, co se ve škole děje..... Pokud je skutečně mimořádně nadaný, nejspíš na běžné ZŠ, kde s ním nikdo individuálně nepracuje spokojený nebude.
29.1.2012 13:27:10
na Tvou otázku bych radila,netlačit na syna,tři roky jsou dlouhá doba.Bude se nudit a pokud má touhu se něco dozvědět a ne to jen ve škole odsedět,přijde za Tebou sám.Pokud má vysoké IQ,které nebude nijak rozvíjet,je to celkem k ničemu.Bohužel,pokud dá přednost kamarádům a na gympl nebude chtít,nutit ho nelze,ALE máš dost času ho vést tam,kam chceš-musíš to zařídit tak,aby sám chtěl.Vážně si ale myslím,že to za 3roky nebude problém,uvidíš.Oni ti kamarádi ho totiž přestanou bavit,protože mu nebudou stačit-ve druhé třídě se ještě nic tak neučí a všichni jsou na podobné úrovni,běžné děti mají samé jedničky.V páté třídě už budou rozdíly.
 Příspěvky 110 z 167 [Dalších 157 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.