| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hyperaktivní děti v běžné třídě

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 339 [Dalších 319 >>]
13.10.2011 14:45:52
Ono to člověka nebaví, ale spíš nechápe jak někdo může tak nehezky mluvit o dětech. Jo určitě dívka má problém, ale musí právě ten asistent zakročit a ne to vše svádět na dítě co má poruchu. Jak píše Petra, jo chápu po malý ch dětech se nemá házet kamínky a takové dítě má být nějakým způsobem potrestáno, ovšem já nikdy nenechávala dceru bez dozoru a tak zas rodiče musí se k tomu postavit čelem a ne zas je špatná ty dívka. Měla by dostat šanci se zařadit do společnosti.
petra
  • 
13.10.2011 13:16:46
Bohužel házeli i po malých dětech...Koulování na sněhu- tu hru zbožňujem. Mé děti patří mezi děti, které jsou velmi často venku. Klidně se válejí v blátě:-) My jsme v zimě trochu exoti, protože jsme pořád venku. O víkendu ujdeme i 15 km a mému synovi jsou teprve 4 roky.
13.10.2011 12:34:36
po delší době nakukuju(i když jsem si tuhle diskuzi kvůli některým osobám zakázala:-)a divím se,že vás ještě baví susu odpovídat a vysvětlovat,já už na to fakt nemám,takže fakt obdiv~x~

přijde mi,že snad v tý třídě ani žádná asistentka není a přijde mi vše co píše susu na hlavu postavený(vymyšlený?)a dobře to shrnula Markéta..

všem pěkný den
13.10.2011 11:45:37
Přesně tak, pokud učitelka zjistila, že dcera něco opravdu zníčila tak jsme to bez řečí zaplatila a to se stalo jen jednou během školní docházky. Ovšem na druhou stranu nyní ve škole se ji běžně ztrácí věci od kalkulačky po tužky a učitekla mi řekne neřešte to, ovšem to je právě ta jak píše Susu speciální škola. Já se můžu stavět k tomu jak chci a je to houby platné, je tam těch 10 z jiného prostředí a tak dcera nemá šanci, to spíš právě tuá šanci má mezi jak stále prosazuješ zdravými dětmi najít vzor a tak se to dítě pak učí k lepšímu chování.
13.10.2011 11:43:53
Přesně tak, pokud učitelka zjistila, že dcera něco opravdu zníčila tak jsme to bez řečí zaplatila a to se stalo jen jednou během školní docházky. Ovšem na druhou stranu nyní ve škole se ji běžně ztrácí věci od kalkulačky po tužky a učitekla mi řekne neřešte to, ovšem to je právě ta jak píše Susu speciální škola. Já se můžu stavět k tomu jak chci a je to houby platné, je tam těch 10 z jiného prostředí a tak dcera nemá šanci, to spíš právě tuá šanci má mezi jak stále prosazuješ zdravými dětmi najít vzor a tak se to dítě pak učí k lepšímu chování.
13.10.2011 11:37:55
Susu, konečně si uvědom, že tedy ve třídě je jedno takové dítě, které za to nemůže, že má toto postižení a když se přeřadí jak píšeš do speciální tak skončí mezi dalšími 10 a značně nepřizpůsobivými a pak je jedno dítě šikanovanou takovými a je v hrozných nesnázích a má to nedozírné důsledky do jeho života. Ovšem ona je speciální a praktická v té speciální ano tam jsou děti opatrováni a nemají pocit nějakého příkoří, ale tyto končí právě mezi hajzlíky jinak se to nedá říct a přitom toto dítko je velmi citlivé a potřebuje pochopení a pak jde vše líp, tam se zahrabe a je to horší a horší. Přála bych ti, aby ses musela jdenou s tím vyrovnávat a dala by jsi všem maminkám tady za pravdu.
Markéta
  • 
13.10.2011 9:36:19
Problém je v tom, že v ČR "speciální školy" nejsou zřizované pro děti s nadprůměrnou inteligencí! Dokonce ani pro děti s průměrnou inteligencí. To ti nikdo neřekl?
Za celou dobu téhle diskuse, kdy se ti různí lidé snažili navrhnout různé způsoby řešení situace, v níž se nachází třída, do které chodí tvoje dcera, jsem u tebe nezaznamenala jedinou reakci typu - aha, dobrý nápad, zkusím. Prosazuješ jediné řešení - zbavit se problémového dítěte. Že tu situaci primárně způsobila tato konkrétní škola (nikoli toto konkrétní dítě, t je stejnou obětí špatných kroků školy jako tvoje dcera), a že to tedy s velkou pravděpodobností bude špatná škola i v jiných směrech, odmítáš uznat.
Odmítáš osobně kontaktovat rodiče dívky a činit je odpovědnými za způsobenou škodu ("oni by se asi nedoplatili").
Že patrně nějakou škodu natropil i tvůj nevyhraněný přístup k oné dívce (ve škole tvé dceři "soustavně" ubližuje, bere jí násilím svačiny, ničí jí pomůcky, hází věci do záchodu, dcera chodí domů s pláčem a je spokojená, pokud je dívka dlouhodobě nemocná; přesto takto problémové dítě u tebe zazvoní a chce si s tvou dcerou hrát, svolíš a necháš je venku bez dozoru) opět odmítáš uznat a své chování změnit nehodláš. Tvůj postoj je takový, že změnit se musí všichni kolem tebe, na to máš přece právo.
Tak co pak čekáš? Že se vše vyřeší "samo" jen proto, že si to přeješ?
susu
  • 
13.10.2011 8:10:22
Pokud tam bude víc dětí se stejnou poruchou a onou často zmiňovanou "nadprůměrnou inteligencí", tak to žádný problém ve vzdělání dělat nemusí.
susu
  • 
13.10.2011 8:08:51
škoda, někdo, kdo se v tom vyzná by se nám fakt hodil, když už, chca nechca, musíme integrovat.
susu
  • 
13.10.2011 8:07:48
No, tak to prostě nefunguje, navíc by se rodina její asi nedoplatila.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 339 [Dalších 319 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.