| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když dva jsou jako jeden

Příspěvky 110 z 42 [Dalších 32 >>]
4deticky
  • 
20.6.2011 19:57:50
My meli Boruvku a Jahudku, Boruvka byla mensi, narozena druha, Jahudka mela takovy tvar obliceje a byla vetsi a prvni.
19.6.2011 12:21:19
Ahoj, já mám 4 děti. Starší holky jsou rok a půl od sebe, mladší dvojčata kluci (to třetí jsem si chtěla v klidu užít). Holky chodily spolu ve školce do jednoho smíšeného oddělení. Měly spolu krásný vztah, starší dcera mladší vždy se vším pomáhala, poradila ji. Nikdy by mě nenapadlo holky nějak rozdělovat. Až když jsem byla zapsat kluky do školky, dozvěděla jsem se, jak mladší dcera po odchdodu starší do školy, rozkvetla. Začala jednat sama za sebe. Z toho důvodu jsem kluky ve školce rozdělila, většina lidí mi to rozmlouvala, protože dvojčata se nerozdělují. Jeden rozdělení nesl špatně, bráchu používal jako svého mluvčího, druhý byl od začátku v pohodě. Klukům bude pět, až teď mi logopedka i učitelky ve školce potvrdily, že jsem udělala správně. Ten méně průbojný se naučí od začátku bojovat za sebe a čím se začne dříve tím lépe. Kluky se chystám dát každého i do jiné školy. Jeden neustále poskakuje, potřebuje pohyb, tak bude chodit do sportovní školy. Druhý ze zdravotních důvodů sportovat nemůže, ale rád zpívá, tak ho dáme do hudební školy.
Šárka+3
  • 
19.6.2011 11:21:33
Mám dvojčata (kluk a holka), chodí spolu do školky do jedné třídy, ani jsem neuvažovala o rozdělení, máme věkově smíšené třídy, takže s nimi jeden rok chodil i starší brácha, uč. je nikdy neoslovují "dvojčata", vždycky každého zvlášť jménem, ani jim nikdy neříkají příjmením "děti A..., jdete domů". Asi záleží na přístupu učitelek. Každý má své kamarády, Anička si hraje s holčičkama v kuchyňce, v obchůdku, Fanda s klukama s autama, nemáme s tím problém.
Do školy je plánuju také dát do jedné třídy, pokud to klapne a za rok dostanou tu pí. učitelku, kterou má nyní syn, už měla dvojčata ve třídě, každý seděl někde jinde, taky to bylo v pohodě.
Míša + 3
19.6.2011 10:53:18
Ivate, děkuji za další pozitivní zkušenost, i když ze začátku píšeš, že byly problémy. Taky počítám s tím, že to nemusí jít zpočátku úplně hladce, uvidíme. Výhodu mám v tom, že ředitelka je tomuto nápadu nakloněná, jednotlivé učitelky ve třídách tedy ještě neznám, ředitelka je bude trochu přeřazovat. Každopádně mám v plánu si učitelky v obou třídách obejít a vysvětlit jim situaci a důvody, které mě k rozdělení vedly. No a pak už budu jen doufat.

Díky, že jsi napsala~x~
Míša + 3
19.6.2011 10:51:06
Monabe, díky moc. Náhodou jsem nakoukla a konečně se ozval někdo, kdo už to má vyzkoušené. Jsem moc ráda, že jsi napsala, díky. Už jsem to ve školce nahlásila, že to rozdělení zkusíme. Snad to dobře dopadne a oběma dětem to prospěje.

Díky~x~
18.6.2011 20:09:50
Máme také kluky dvojčata rozdělené. První týden byl strašný, ještě paní učitelka mi vynadala, že by to v životě jako matka neudělala. Kluci měli opravdu silnou vazbu. Z pohledu dítěte "v závěsu" mohu však jen doporučit. V tomto trendu budeme pokračovat ještě jeden rok ve školce a pak ve škole.... :-)...
štěpánkaa
17.6.2011 23:00:48
míšo, je také možné, že to ponese hůř holčička, i když se to nezdá. Nás v tomto kluci občas docela překvapili.... připrav se i na tuto variantu. jinak myslím že to máš dobře připravené apromyšlené včetně dohody s učitelkami~R^~R^~R^
17.6.2011 22:40:11
Míšo, za sebe bych se rozdělení vůbec nebála. Asi záleží na výchově dvojčat od narození, ale já jsem v tomto neviděla žádný problém.
Máme trojčata (jednovaječné kluky a holku) a od začátku jsem byla rozhodnuta, že je ve školce rozdělím. Nastoupili do ní ve 2 a 3/4 letech, každý sám, nikdy jsem se jich neptala, jestli chtějí nebo ne, prostě to byl fakt a hotovo. Tímto způsobem si podle mě ušetříš spoustu zbytečnýh starostí. V této situaci nikdy nebyli a tudíž ani nemohou vědět, že je tady nějaká jiná možnost. Může to vyznít tvrdě, ale naši byli úplně v pohodě, bylo to pro ně přirozené, navzájem se vídali ať už na zahradě nebo po vyspání, kdy se třídy spojovaly. Odchodili už druhý rok a vidím v jejich rozdělení jen pozitiva! Určitě záleží na dvojčatech a neříkám, že VŽDY je tohle nejlepší řešení, ale podle mého, pokud nejsou žádné "problémy", je tohle to "nejzdravější" řešení.

A k té diskuzi na toto téma, taky jsem se už nějaké zúčastnila, tak ji zkusím pohledat.
Míša + 3
17.6.2011 8:15:51
Už jsem o tom s dětmi několikrát mluvila. Ví oba, že od září budou postupovat do dalšího ročníku a já jim řekla, že paní učitelka má pouze jedno místo ve třídě medvídků a jedno místo ve třídě rybiček. Ptala jsem se jich, jestli jim nebude vadit, že jeden půjde tedy do jedné a druhý do truhé třídy, jestli to zvládnou. Zatím odpovídají, že ano. Plánují si, jak ráno odvedeme společně holčičku, pak teprve chlapečka a odpoledne zase nejdřív chlapečka vyzvedneme a pak půjdeme spolu pro ségru. Staví se k tomu pozitivně. Ale jak říkám, stejně tu reakci poznám až v září, až do té školky půjdou odděleně. Určitě chci chvíli vyčkat, i kdyby to první dny nebylo úplně bez problému, nechám jim čas. Jen v případě, že bych u chlapečka viděla vyloženě nějaké potíže - zhoršení koktavosti, počůrávání nebo nějakou zvýšenou nespolupráci nebo citové strádání, stáhnu je k sobě.
Díky za další názor. Určitě to zkusím a budu doufat, že jim to prospěje oběma. ~x~
Hanka 75
16.6.2011 22:40:11
tak jsem předčetla co jsi psala, a na tvém msítě bych udělala totéž, zvláště když máš možnost to kdyžtak vrátit a spojit je zpátky. To je výborné. A možná bych vydržela nějaký ten den, týden, protože je pravděpodobné, že chlapeček to možná bude muset zpracovat a hned třeba nebude vypadat, že je takto spokojený.
Navíc bych si možná nechávala upovídanou holčičku a tatínka poslala s chlapečkem, možná i jeho mlečenlivost může synka podpočit, nikdo od něj nebude očekávat okamžitou odpověd, bude mít zvor, že být mlčenlivější je v pohodě (myslím tím, že by ho třeba mohlo podvědomě stresovat, že ty i ségra odpovídáte okamžitě, bez prodlevy, takto uvidí, že je to i jinak v pořádku a mužští to tak myslím často mají)...
 Příspěvky 110 z 42 [Dalších 32 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.