| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nejlepší investicí do dětí je čas, který jim věnujeme

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 34 [Dalších 14 >>]
12.9.2010 16:13:16
Porucha učení je porucha na celý život, pouze v onom vámi vyznačeném věku ten který jedinec to dokáže sám kompenzovat.Mám dvě děti,obě s poruchou učení. Dcera je dyskakalkulik, je jí 24 a dodnes má problém spočítat si jednoduché věci,např. zda jí vrátili dobře peníze v krámě. Syn je dysgrafik a dysortografik, je ve vámi zmiňovaném věku a psaní je pro něj neustále problém. Ale dokáže to kompenzovat, co jde píše na počítači, co si potřebuje napsat "růčo",píše tiskacími písmeny.oproti dceři zvládl základní školu v pohodě, dnes je na střední škole a studuje počítačové sítě a programování.:-)
11.9.2010 22:54:04
my se držíme - já byla šťastná, že má jen "trojky". Fakt jsem měla hrůzu, že to bude horší...
štěpánkaa
11.9.2010 22:45:08
vím, že jsou specialisti na dis poruchy, kteří pomůžou třeba s úkoly, aby se dítě naučilo jak na to. pokud to doma nezvládnete. Je to asi těžké, veškerý volný čas s dítětem trávit věcmi do školy, zvlášť, když to cítíš jako nic moc výsledky. Ale trojky v 5,6.třídě nejsou žádné neštěstí, trojka je DOBRÁ. Drž se~;((~;((~;((
11.9.2010 22:42:52
pomáhá nám PPP, ale nikdy neradí konkrétně....i přesto se snažíme
štěpánkaa
11.9.2010 21:50:56
ali, v ped-psych poradně by ti mohli poradit odborníka, který by synovi pomohl hledat cesty k tomu, aby své dis- (nebo dys-) zvládl lépe. Pokud už vám tedy někdo nepomáhá...~3~
11.9.2010 20:52:47
Synovi je 11let. Krom ADHD - hyperaktivita má poruchy učení - dyslexie dysortografie. Od 1.třídy hraje fotbal a ten mu hodně pomohl třeba ve zvládání svého těla - orientace pravé a levé strany a taky pro něj byli ( a stále jsou ) tréneři autoritami, které dokázal vnímat a poslouchat. Pro mě jsou to ohromné úspěchy i když ve škole to není tak růžové. 5.třída - tři 3 ( matika, čeština a angličtina). Dodnes spolu děláme přípravu do školy a úkoly. Sám to prostě nezvládá - je potřeba ho usměrňovat a vést. V češtině mě přímo drtí, že neustále vše opakujeme a bohužel není schopen napsat jedinou větu bez chyby. V matice je mnohem lepší, ale obvykle tak spěchá, že zapomene přičíst jednu dále ( atd.) nebo naprosto zapomene násobilku. Minule jsem s ním chtěla procvičovat při jízdě na trénink, ale odvětil, že jsem řidič, tak se mám soustředit na cestu :-). No a u cizího jazyka je největší problém, že se jinak slůvko říká a jinak píše.
Na druhou stranu má jiné klady. Na svůj věk je velmi manuálně zručný....
Ve škole má vyřízeno IVP, ale někdy je vážně těžké domluvit se s učiteli, aby se tím řídili. Pro mě jako rodiče je to velmi těžké. Srovnávání s jinak stejně starými dětmi a hlavně je pro mne frustrující, že ten čas, který trávíme učením a opakováním nepřináší takové výsledky jaké bych třeba čekala.
Od 5let má cukrovku a celiakii a i to má určitě vliv na jeho soustředění. A tak když je nejhůř říkám si - hlavně zdraví!
P.S.Kdyby ale někdo měl tip, jak to zvládat s lehkostí a ke kýženým výsledkům - SEM S NÍM!!! ~;)
11.9.2010 14:18:01
Proč dělat problém z dvojek? Vždyť to není žádná tragedie. Já bych děti kvůli známkám nestresovala. Sama jsem se stresovala v dětství a dnes vidím, jaké mi to přineslo problémy v jiné oblasti.
Ostatně zkuste nechat dceru napsat si něco bez těch háčků a čárek a pak si to po sobě přečíst, jestli tomu bude rozumět. Třeba pak pochopí, na co směšné znaky jsou.....

Pokud bych se mohla přimlouvat, nezkoušejte se svých dětí udělat dokonalé tvory, protože honba za dokonalostí může skončit i na dně propasti.....

Pokud mají děti hodně energie, kterou je potřeba využít, dejte jim volnost v běhání venku a také ale nějaké povinnosti doma - pořádnou práci a zodpovědnost v rámci možností a uvidíte, že se začnou dít zázraky.

A k naladění hodně pomáhá vhodná hudba, třeba i beze slov....~s~~s~~s~
nekázanka
11.9.2010 8:11:16
No ono to takhle není u všech, moje hodně mírná dys- se mnou žije už desítky let a mé dcery, které bohužel mají výraznější formu, zjevně také s pubertou neopustila. Ale časem se s tím člověk naučí žít a nějak to kompenzovat, skoro až tak, že to vypadá, že je SPU nadobro pryč
frydolin
11.9.2010 7:05:17
To zní skvěle, díky. Do teď jsem se puberty bála, teď ji budu s nadějí vyhlížet:-)). Díky.
Marketa, dva kluci
  • 
10.9.2010 22:45:09
Muj starsi syn na tom byl uplne stejne a pan psycholog mi tenkrat rekl, ze v puberte se to srovna a jeste z nej bude lenoch co se rad povali :-)) A dneska ho musim honit, aby se vubec hnul :-)) Rad si prispi a je uplne v klidu. Jenom vydrzet a bude to ok :-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 34 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.