| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Binec v bytě, šťastné dítě?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 79 [Dalších 59 >>]
Hilly.
25.2.2010 20:08:29
To nevím, zeptej se na to Sáry Saudkové.~y~
pajda
  • 
25.2.2010 17:12:03
ano, my máme taky skřítka, co odnáší hračky a když syn(4,5 roku) nechce uklízet, tak jdu pro igelitku, abych ty hračky posbírala a skřítkovi tak ušetřila práci...to je najednou fofr:-) u nás se ale hračky uklízí pouze před spaním, přes den to vypadá jak po výbuchu...však taky skřítek chodí až v noci ne?
Ecim
25.2.2010 15:43:58
Heleno,
promiň, teprve teď jsem si všimla, že to nebyla reakce na můj příspěvek.
Tutenstein
25.2.2010 15:42:35
Mym snem je fajn pani na uklizeni a pevne nervy na pubertu mych deti:-))))
Zatim to jde (uklid),ikdyz ted silim trosku...Vsude tlapy od psa,chlupy od kocek (at uz je teplo-budou zase venku)a jelikoz se topi,tak prach k tomu z topeni:-)
V lete je lip:-)
Prstiky vsude,otapkane zdi uz snad ani nevnimam:\
Ecim
25.2.2010 15:27:12
Heleno, můžeš být NAPROSTO KLIDNÁ. Dělám maximum pro to, aby z mého syna vandal nevyrosl. On je totiž zásadní rozdíl, jestli se rodič v duchu zasměje nad tím, co dítě provedlo, a potom vhodně zareaguje, což jsem tehdy udělala, nebo jestli se nad tím bude nekriticky rozplývat, což jsem tehdy neudělala.

Na vysvětlenou:
Synovi bylo tehdy tuším 19 nebo 20 měsíců. Když jsem zjistila, co udělal, tak jsem mu sebrala pastelku a dlouze a důkladně mu vysvětlila, že na zdi se malovat nesmí a že se maluje jedině na papíry. Pak jsme si to u toho obrázku opakovali ještě několik dnů (možná i týdnů) po sobě. Postupem času jsme asi tak jako KAŽDÁ matka s KAŽDÝM dítětem měli menší či větší konflikty na téma "kreslení po koberci a po stole". Několikrát jsem na syna zvýšila hlas nebo ho dokonce plácla přes ručičku. (A teď jsem upřímně zvědavá, jestli to tu teď od někoho slíznu, že mlátím dítě.) Neříkej mi, že Tvoje děti nikdy nic nepočmáraly.

Ach jo, snažila jsem se tady lidi pobavit veselou příhodou a vyjdu z toho jako mrcha, která z dítěte vychovává vandala. Jinak pokud Tě to zajímá (jako že asi ne), tak syn v necelých třech letech už několik měsíců nikde nic nepočmáral (kromě papírů), žádný nábytek ani zdi, a to ani doma, ani mimo domov. Takže bych uvítala trochu víc shovívavosti a nadhledu.
25.2.2010 14:06:36
U nás je to taky tak, desetiletá slečna má neustálý chaos na stolku, když nadhodím slovo uklízet, to je hned ksichtíků a dvouletý capart, ten pomáhá co může, myčka, pračka, obalování řízků atd... Takže si to užívám, než mi začne taky odmlouvat ~;)
25.2.2010 13:02:31
Zní to hezky (zvláště pro někoho, kdo ještě děti nemá), ale bohužel to takto nefunguje. Ze mne se po dětství v poměrně velkém nepořádku vyklubal "chorobný" (dle mých dětí a manžela) pořádkumil. Rodiče měli velice svérázný přístup k úklidu: otec hromadil, matka milovala "komínky" ve skříních a leštění "pičičandiček", ale nijak ji nevzrušovaly hromady novin, nevyžehleného prádla, není, kam položit talíř apod. Možná klasický problém přeplněného minibytu. Již velice brzy jsem si sama uklízela a snažila se udržet pořádek v celém bytě.
A moje děti: samozřejmě vychovávám příkladem. Ano, dítě batolecího a předškolního věku se nadšeně zapojí do úklidových a pomáhacích her, ale jednou hra končí. ;-)
Za vše věta mého staršího dítka: "Mami, ty máš zkreslené představy o tom, co je pořádek."
P.S.: Myslím, že vtip hesla "bordel v bytě ..." je v tom, že ti, co podle něj žijí, jsou potencionální "neřešiči" a těm a s těmi se žije snadněji než s námi "prudiči".
Helena, tři dospělé děti
  • 
25.2.2010 12:44:56
A co když se tím naučí, že kreslit po zdech je normální? To je necháte potom čmárat úplně všude - ve škole, u lékaře, na úřadech? A co když nezůstane jenom u čmárání? Když si můžu čmárat, tak můžu i rozbít, ne? Už se nedivím, že je u nás tolik vandalismu.
25.2.2010 9:32:44
~:-Dje opravdu krásne...snad ani nevymaluji~;)
Hilly.
25.2.2010 8:46:39
Kkarolino, to je abstraktní umění ~;)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 79 [Dalších 59 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.