| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Binec v bytě, šťastné dítě?

 Příspěvky 110 z 79 [Dalších 69 >>]
KUCIKK
  • 
16.3.2010 15:48:12
U nás bylo něco podobného. Sice byt, ale taky peklo. Velikonoce a vánoce byly za trest. Komletní gruntování a zabitý celý víkend a někdy se pokračovalo ještě v týdnu.

Postupem let mamimka měkla až přestala úklid řešit. Díky bohu.
Teď už bydlím nějaký ten pátek sama a buď mám uklizeno a nebo ne. Nikomu to nevadí a nikoho nešikanuju. Přítel ví, kdy má vyklidit pole, když mě chytne uklízivá a jsme spokojený. Z podlahy se jíst nedá, ale je nám fajn.
1.3.2010 23:32:35
A dá se pak uhlídat, jak dlouho (kolik dní) to jídlo/pití na stole/zemi/jinde leží?~2~ Já se snažím uklízet průběžně, každý večer špinavé nádobí nastrkám do myčky a "nemyčkové" umyju (no, občas obden, když ho není moc a vím, že ho nebudu 2. den potřebovat; myčku taky zapnu někdy obden, když není plná~;)). Ale povalující se "nedojedky" a "nedopitky" by mi vadily. Já buď dojím nebo likviduju, případně jídlo z plotny večer přesunuju do lednice. U nedojedků manželových se tážu, jestli to ještě bude, jinak likviduju. Nedojedky dětí neschovávám (hned je dojím nebo zlikviduju). Děti vedu odmala k jídlu v židličce a nad talířkem, děti (kluci 4,5 roku a 1,5 roku) s tím nemají problém, starší se sám dožaduje talířku, když mu ho náhodou nedám, takže úklid po jídle spočívá v otření dětí, stolu a zametení pod stolem. Ale hračky se nám válí všude, zrovna teď tady mají kluci postavený obchod a garáž z Lega Dupla, domeček z malého Lega a plastovou dráhu pro auta a vláčky a nechtěli nic z toho bourat, protože si s tím budou ještě hrát~d~. Ale jakmile si se stavbami nehrají a překážejí v další hře, tak je společně likvidujeme.
Já mám ale problém pro změnu s utíráním prachu a úklidem podlahy - vysátí a vytření samo o sobě nic není, ale ten neustálý přesun věcí, abych tu podlahu a nábytek vůbec mohla vyčistit mě ničí~a~ Prostě máme víc věcí než je kapacita bytu. Naštěstí bychom se do roka měli stěhovat do většího~:-D.
1.3.2010 23:15:04
Jo jo,
taky se musím usmát - v 10 měsících staršího jsme taky měli jen jednu krabici na hračky a obývák ještě vypadal jako obývák (dětský pokoj zatím nemáme, jen ložnici a obýváko-kuchyň). Teď de facto nemáme obývák, ale kuchyňo-dětský pokoj a hračky jsou i v ložnici, zejména pod postelemi. Klukům je 4,5 a 1,5 roku a kromě 2 krabic na Lego Duplo už máme i krabici na "malé" Lego. Jelikož nedat dárek k narozeninám a svátku by nám fakt bylo líto (a klukům taky, zejména tomu staršímu), holt množství hraček narůstá. Chrastítek jsme se ještě nezbavili - jednak je mladší (a občas i starší, jak si hraje na batole~p~) docela často probírá a jednak, co kdybychom ještě chtěli 3. mimi~b~. Kromě Lega, vláčků a spousty autíček ještě pár jiných stavebnic, různé puzzle, parkhausy (první, který jsme koupili, byl šunt, 2., který dostali, taky, takže jsem neodolala a koupila3., konečně kvalitní; ale kluci si rádi hrají se všemi, takže nemám srdce dát ty 2 pryč; a komu taky dávat šunt, že~d~), různé dřevěné hračky (kostky, skládací medvídky, tvary). A hromada plyšáků, protože manžel je zatížený na plyšové medvědy, "zachraňoval" je z obchodů už dávno před narozením dětí. Jelikož moc jiných zlozvyků nemá, tak jsem mu to tolerovala~d~. Momentálně řeším, kam umístit jednotlivé krabice s malým Legem, které není dobré míchat, protože se v něm pak blbě hledá (zatím máme domečky - bílé dílky, domečky - červené dílky, domečky - ostatní, autíčka a pak ostatní~2~). Jelikož se sama svých věcí obtížně zbavuju, asi jednou doma otevřu školku~t~
1.3.2010 10:15:31
Copak zdi, tam to spraví trocha Primalexu, ale nevíte čím dostat kresbu propiskou z linolea?~;)
28.2.2010 20:52:40
Ano,u nás taky až před spaním-přes den to nemá ani smysl~;)
27.2.2010 5:52:07
Správně to má být "Bordel v bytě, chytré dítě". Je to údajně citát našeho odborníka Matějčka, kterého známe spíše my starší. Je rozhodně lepší mít pořádek, systém, co nejvíc to zjednodušit, aby každá věc měla své místo a rychle se našla. Mezi druhým a třetím rokem už to začít nenápadně v dětech pěstovat, ne přikazovat. Matka by měla mít co nejvíce času pro rodinné soužití, ne aby ztrácela čas uklízením po jiných, dlouhým vařením apod.
Oba rodiče i prarodiče by měli být v tomto zajedno.
Manžel dětem říkával "maminka to zas nezvládá, děcka ukliďte". Z toho jsme byla vždycky na infarkt. Děti nabyly přesvědčení, že uklízejí kvůli mé neschopnosti, nikoli potřeby pořádku, což jsem jim chtěla vštípit.
Ecim
26.2.2010 21:08:59
Jednou se mě neteř zeptala, podle čeho pozná, že už jde do puberty. Odpověděla jsem jí, že to bezpečně pozná podle toho, že zjistí, že jsme všichni úplně pitomí. ~t~
Ecim
26.2.2010 21:05:43
Zatím máme fázi "NE NE NE" a "VŠECHNO VÍM LÍP" - třeba to, jak jsem se narodil. ~t~
Dlouhý
26.2.2010 12:34:56
Nejprve přijde fáze "Vy všichni jste na mně hnusný..." (u holčičky 9-10 let) a pak "Jak tak chytré dítě může mít tak blbé rodiče..." (11+)
PetraK
  • 
26.2.2010 11:35:05
Tak přesně to samé pobavilo i mě. Vedla jsem syna k pořádku stejně jako Vy svoje děti, ale od malička je prostě celý tatínek :-D A teď, v pubertě, mi někdy tečou nervy! A uuuuuž vidím, jak mi řekne "no tak jo" a do večeře je vše OK!!!!!!! Spíš by řekl, že jojojo, zítra, potom, za chvilku.... a zas by se nic nedělo. Ale JISTOJISTĚ by mi NEŘEKL o trapné scénce, ve které by byl za troubu, spíš by vylíčil, jak učitelka zas měla řeči, protože zapomněl takovou pitomost, jako je atlas :-D
 Příspěvky 110 z 79 [Dalších 69 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.