| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chcete vědět více o alternativních školách?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 38 [Dalších 8 >>]
Blanče
3.2.2010 14:59:50
Vzhledem k tomu, že Jenu a hlavně její práci znám, i když já už vzhledem k věku dětí portál nevyužiju, nahlas vyslovuju podporu a potichu posílám nějakou korunu.
Mějte se!
3.2.2010 13:33:19
....dovědět se o různých školách na jednom místě.

Respektive, když si člověk hledá informace o nějakém typu škol, tak vždycky vyjede jedna s nějakým povídáním. Je obtížná, zvláště pro rodiče-laika, z různorodého povídání školy nějak porovnat.

Používám Jeniny, i neaktualizované stránky, když se mě někdo ptá, co je montessori, kam mi chodí děti, stále.

S informacemi o aktuálních školách a programech by byli super! ~R^~R^~R^
Držím palce, ať se povede!

magggi synáček z léta09
3.2.2010 13:30:37
S tím "soukromím" souhlasím, ale za podstatné považuji právě to, co se z WŠ u nás stalo. Bohužel už i v povědomí veřejnosti je WŠ pouze synonymem pro "zvláštní zvláštní školu."
Za alarmující považuji také fakt, že děti nemají jednoho učitele delší dobu, jelikož jen málokterý vydrží ve WŠ více než 3-5let, což je také poněkud v rozporu s cíli a koncepcí školy...

Takže v první řadě bych v jakémkoli info letáku, webu, brožuře atp. zdůraznila ideály a cíle, klidně i slavné osobnosti, které ji mají za sebou a dále pak - k seznamu škol - co nejvíce podrobností k dané škole....
3.2.2010 13:07:23
Debata se tu rozvinula sic zajímavá,ale uhnula od problému...

Jeno,děláš dobrou práci,web může posloužit spoustě lidí a pomoci jim zorientovat se v tom,co která alternativní metoda nabízí.
Loni,když jsem hledala pro dítě nejvhodnější školu,jsem stránky studovala,tudíž ráda přispěju na jejich rozvoj a věřím,že nás bude víc
3.2.2010 12:55:07
Maky, těmi stejnými obrázky na nástěnce je zřejmě myšleno, že v dětech není dostatečně rozvíjena tvořivost. My třeba loni dělali linorit a téma se mělo vztahovat k projektu - tim je zaručeno, že děti se naučí techniku a že celek bude možný dál využít, ale zároveň že nepojedou všichni jako podle šablony bez vlastního náhledu na věc...
vera
  • 
3.2.2010 12:49:38
A která škola je skutečně demokratická?Víte například co se učí ve školách židovských?.Nejspíš by jste se divila.Když máte problém se školami,tak proč si své děti neučíte demokraticky doma.Je to vždy o přístupu jednotlivých lidí než paušalizování.Montessori přístup také není pro všechny.A zažila jsem pár sobeckých dítek,kterým nepomohlo vůbec nic.Záleží,jak jsou děti vychovány v rodinách a jestli je tam ten trojúhelník dítě,učitel a rodiče.Myslím tím skutečný zájem a spolupráce.Hlavně ten proces radosti,že se něco nového dozvídám.Dcera kamarádky po dvou měsících v židovské škole skončila na psychiatrii.(Nebyla dostatečně rychlá,nepsala krasopisně,jají obrázky byly prý špatné).Prostě hodnocení v tělesné výchově,výtvarce a hudebce považuji za největší pitomost.Má to být radost a pro dost dětí je to spíš za trest a ve stresu plní co se po nich žádá.
3.2.2010 12:45:06
Maky, většina alterškol v Čechách je státních a naopak - soukromá škola nemusí nutně nabízet odlišné metody výuky, než tradiční školy.

Pokud někdo soukromou školu zakládá, tak motivace může být různá - zřizovatelem naší školy je např. nezisková organizace, protože o výdělek nikdy nešlo. Šlo jen o to, že jsme nenašli žádnou státní školu, která by chtěla zřídit třídy s takovou formou výuky, o jakou jsme měli zájem, a tak nám nic jiného nezbylo...
3.2.2010 12:34:59
Ahoj

Waldorfské školy jsou námět na dlouhou diskusi... Sama jsem pár dnů pobyla v několika různých a narazila jsem na učitele, od kterých bych se mohla učit i na učitele, kterým bych dítě nesvěřila. Jako všude jinde. Ředitel jedné WŠ, kde jsem nikdy nebyla, mi kdysi psal připomínky k webu a ač jsme se v některých věcech neshodli, diskuse s ním byla věcná a na úrovni.

Smyslem mého webu je to, aby se rodiče mohli dozvědět, jaké jsou v Čechách možnosti, pročíst si další odkazy a dál se rozhodovat podle svého vlastního uvážení. Snažím se být objektivní, ačkoli sama mám ve vzdělávacích systémech své favority, a to proto, že každý od školy očekává něco jiného a není možné druhému člověku naordinovat, co mně samotné vyhovuje.

Přesto bych některé věci už dnes psala jinak a to je jeden z důvodů, proč bych stránky ráda aktualizovala. Protože mi mailem začaly chodit linky na školy, které na mém webu chybí, chtěla bych vás ujistit, že o mnohých z nich vím, ale v tuhle chvíli je pouze střádám na dobu, kdy web bude fungovat tak, tak vyplývá z článku.
jana38
3.2.2010 11:20:41
Maky, zahraniční waldorfská škola, kam chodila moje dcera (ona tam chodila do MŠ, ale byl to jeden subjekt dohromady se základkou), měla školné nastavené tak, že tvořilo 10% příjmů rodiny. Takže pokud někdo vydělával 100 tis franků měsíčně, platil 10 tisíc měsíčně, pokud vydělával 1000 franků, platil 100 franků. Ten bohatší tím dotoval toho chudšího a dovolit školné si mohli oba. Školné navíc bylo za rodinu, ne za žáka, takže nebyly diskriminovány rodiny s větším počtem dětí.
Nejsem si teda jistá, zda by bylo možné něco takového zavést do českého "ateistického kapitalismu".... Ve Švýcarsku není zvykem podvádět.

A i soukromé školy podléhají kontrole školní inspekce, takže nějaká srovnatelná úroveň není problém. Ty solidní soukromé školy zveřejňují inspekční zprávy na svých webech.
Maky
  • 
3.2.2010 11:14:31
No nevím spousta soukromých školy vzniká, hlavně aby vydělal majitel školy ne aby se tam děti něco naučily. Dle toho se přizpůsobí výuka. Aby děti jakžtakž prolezly sníží se nároky na děti tak, že sotva budou umět tu násobilku, protože je nebudou chtít znechucovat domácími úkoly a opakováním. Mimochodem kolik lidí by mělo prostředky na to, aby mohlo devět let plati základní vzdělání pro své děti. Já bych si to dovolit nemohla.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 38 [Dalších 8 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.