| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chcete vědět více o alternativních školách?

 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]
Petra Vondrušková
6.2.2010 18:15:27
v literatuře?Opakuji dotaz: kolik dní jste strávila ve waldorfské škole?
Petra Vondrušková
6.2.2010 18:07:46
Jen jedna otázka kolik dní jste strávila ve waldorfské škole či školce?Děkuji za odpověď.
bejbina
5.2.2010 11:55:25
Připojuji se k Eržice. Jen bych ji opakovala. :-) Jak znám práci Jeny, určitě stojí za to, projekt podpořit.
jana38
5.2.2010 9:26:56
MM, můžeš mi nalinkovat zdroje, odkud čerpáš, že jsou waldorfisti nacisti? Já ti nalinkovala přesný zdroje včetně citací, že nejsou a že naopak byly waldorfské školy za nacismu zakázané.
Očekávám totéž od tebe, ne agenturu JPP.
jana38
5.2.2010 9:24:32
Sedmives, jak to myslíš, nevysívá s tvrdým y? Jakože obraz VYSÍ na nástěnce je správně????~t~
Sedmives
  • 
4.2.2010 22:23:06
Jen pro informaci: Nevysívá s tvrdým y.~Rv
Iris
  • 
4.2.2010 14:41:06

To je přece dobře, že v našem školském systému jsou i typy škol, které nejsou tak zaměřeny na výkon a přesto se jejich absolventi mohou v životě dobře uplatnit. Pro děti, které neplánují studovat mi taková škola připadá ideální. Pro mnohé děti je přínosnější, když se naučí plést košíky a pracovat s hrnčířským kruhem místo šrocení fyzikálních vzorečků.
WŠ vznikla původně pro děti z chudých dělnických rodin, později se ukázalo, že její metody jsou vhodné pro děti s "dys-" poruchami. U nás se od WŠ očekávalo (snad z důvodů totální neinformovanosti), že bude poskytovat nějaké "lepší" vzdělávání a pak rodiče byly překvapeni, že dítě ve třetí třídě neumí číst. Za pozitivní považuji to, že u nás tyto školy navštěvují převázně děti,jejichž rodiče se jim věnují. Takže tyto děti se povětšinou umí chvat slušně a třída je schopna přijmout i dítě lehce mentálně postižené. Praktické školy navštěvují zhusta nezvladatelní grázlíci, o které rodiče nejeví zájem a svoji intelektovou převahu nad dětmi, které by do praktické školy opravdu patřily, dovedou náležitě zneužít. Nevím, co víc od WŠ očekávat. Mě to připadá dostatečné a jsem ráda, že takové školy existují.
4.2.2010 12:08:26
Také ráda podpořím,za ro k nás čeká zápis do první třídy a protože uvažuji právě o alternativě,konkrétně waldorfské ZŠ,ještě konkrétněji WŠ Pardubice,přivítám kladné i záporné zkušenosti.Ale k věci,ráda pošlu nějakou tu korunku,protože právě celkový přehled o ZŠ je to co hledám.
4.2.2010 12:07:40
Také ráda podpořím,za ro k nás čeká zápis do první třídy a protože uvažuji právě o alternativě,konkrétně waldorfské ZŠ,ještě konkrétněji WŠ Pardubice,přivítám kladné i záporné zkušenosti.Ale k věci,ráda pošlu nějakou tu korunku,protože právě celkový přehled o ZŠ je to co hledám.
Zdenka
  • 
4.2.2010 8:48:42
MM, hledala jste ten "rasismus" přímo ve Steinerově díle? Četla jste od něj vůbec něco? Já tedy ano a na základě prozkoumávání náplně učiva dítěte z blízkého okolí, které navštěvuje waldorfskou školu, konstatuji, že v ní antroposofii v teoretické podobě v podstatě postrádám.
 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.