| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Úklid dětského pokoje

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 111 [Dalších 71 >>]
Ecim
10.10.2009 22:17:08
Ahoj Martino,
díky za krásnou odpověď. Jsem ráda, když někdo ocení moji snahu o toleranci :-):-) (Nemám ráda lidi, kteří si myslí, že spolkli všechnu moudrost světa a jakmile někdo dělá něco jinak, tak je zákonitě hned špatný. Snažím se tedy taková nebýt.) Máš pravdu v tom, že všechno se stihnout nedá. Mám pocit, že co jsem na mateřské, tak neustále improvizuji a seřazuji priority podle momentální situace, také se v rámci možností vzdělávám a příležitostně i pracuji. Pláč dítěte mě také znervózňuje ze všeho nejvíce, proto se situace přivozující pláč snažím redukovat na minimum ~g~ (A zuřím, když se na mě někdo kouká jako na krkavčí matku, když dám dítě do ohrádky jen na maličkou chviličku.) Myslela jsem si, že se časem stanu vůči pláči dětí odolnějí, ale nestalo se :-)K úklidu, vaření a péči o vzhled mám hodně "efektivní" přístup: jsem ráda, když to je v pořádku, ale na druhou stranu se mi nechce tomu věnovat víc času, než je nutné. A s tím hezkým programem o víkendu s Tebou naprosto souhlasím. Doma to děláme tak, že uklidíme a navaříme během týdne a o víkendu se snažíme si maximálně užívat a odpočívat :-)~:-D~;)
10.10.2009 19:46:39
No, přiznávám, že jsem donedávna byla velká bordelářka. Teď, když už to nejde, tak bych měla uklizeno docela ráda. Ale před úklidem dávám přednost svým koníčkům a rozvoji - studuji VŠ, dělám bojové umění a hraju a zpívám v kapele. Takže stěžovat si fakt nemůžu. Dřu se jak kůň, abych si i na rodičovské dovolené udržela to své a úklid pro mě nikdy nebude na prvním místě. A samozřejmě lidé kolem mě, ti jsou nejdůležitější - snad je lepší si o víkendu udělat hezkou rodinnou procházku, než mít naklizeno (nemusím asi zdůrazňovat, že obojí se mi do programu často zkrátka nevejde). Je fakt, že někdy je člověk z toho nepořádku nervózní. Víc by mě ale znervózňoval pláč dítěte v ohrádce. Pláč mých dětí mě znervózňuje snad nejvíc ze všeho na světě. Líbí se mi tvůj tolerantní styl psaní, často je zde vidět opak.
Brebina, E+M
10.10.2009 14:01:15
Také jsme ještě malí a donutit je k uklízení je dosti problém. Zkoušela jsem taktiku, že věci sbalíme do tašky a odneseme jiným dětem - dcera souhlasila!!! a hledala tašku....

Moje máma to řešila jiným způsobem, řekla 3x že si máme uklidit a když nebylo, šla a všechno vyházela se skříňěk na podlahu a my museli hnedka nastoupit a uklidit hezky zpět, fungovalo to...

Co bude v pubertě, to fakt netuším, nicméně to bude velice zajímavé~t~~t~~t~
Ecim
10.10.2009 11:48:03
On to má každý trochu jinak nastavené. I když to dělám malinko jinak než Ty, tak musím říct, že se mi Tvůj postoj docela líbí a chápu ho. Pokud jste Ty i Tvé děti šťastnější zcela bez ohrádky, pak je dobře, že ji nepoužíváte.
Mě osobně víc stresuje velký nepořádek než děťátko pár minut v ohrádce, ale jak říkám, nikomu to nevnucuji.
Bohužel ve svém okolí svádím boje s matkami-mučednicemi (zdůrazňuji - toto NENÍ narážka na Tebe, nedomnívám se, že to je Tvůj případ!!!!), které si zakládají na tom, že "se ani nestačí učesat a dojít si na WC" (což jsou argumenty, které mě neskutečným způsobem vytáčejí, protože učesat se a dojít si na WC trvá pár minut a ty si může najít každý, a kdo to nedokáže, tak něco dělá špatně). A tyto matky nepoužívají ohrádku ne proto, že by se jim to ideologicky příčilo, ale aby si mohly neustále stěžovat a aby ze sebe udělaly chudinky a dokázaly všem kolem sebe, že matka, která má tu nebetyčnou drzost si najít pár minut na to, aby se slušně upravila, je špatná matka, zatímco ony jsou úžasné.
Ecim
10.10.2009 10:59:37
Tohle musí každá maminka odhadnout podle svého maminkovského instinktu. Sama musíš nejlépe vědět, co Ti napomůže k tomu, abys byla v pohodě Ty i děti. A některé děti jsou tak klidné, že ohrádku ani třeba nepotřebují. Já osobně se snažím používat ohrádku jen v krajním případě a na co nejkratší dobu. Ale pochopitelně netvrdím, že každý to nutně musí dělat stejně jako já. :-)
Rozállie
10.10.2009 10:23:25
Taky koukám, když mě se omylem povede vyluxovat lego, tak se pak přehrabuju v tom vysavačovém pytli .... ~b~ Je to zážitek, ale stojí to za to, jelikož tam kolikrát najdu hotové poklady, zvlášť když děti vysávají sami. Onehdá jsem takhle nejstarší dceři zachránila řetízek od jejího šamstra.
9.10.2009 20:23:27
Nejsem proti ohrádkám nějak vyloženě ideologicky zaměřená, ale ani mi to není blízké. Prostě je mi nějak proti srsti tam své dítě uskladnit.
Ecim
9.10.2009 19:48:34
Teď jsem si vzpomněla na jednoho kamaráda, byl velký bordelář, ale jeho vztah k pořádku se výrazně zlepšil poté, co začal v cizině bydlet v podnájmu s ještě podstatně většími bordeláři.
9.10.2009 18:11:47
Tohle všechno jsem si taky zažila - sice jen s jedním synem, ale zato v několikanásobné míře. Začínali jsme taky "nálety", vyhazováním věcí z okna a přerostlo to do úmorných hádek s pubert´ákem (argumenty typu: "pořádek je pro blbce" byly to nejmenší). Nakonec jsem do jeho pokoje přestala - kromě naprosto nezbytných případů- chodit. Syn se před časem přestěhoval do studentského bytu do Prahy a ani nevíte, jaká to byla rajská hudba pro moje uši, když mi první týden volal: mami, jdu koupit Savo, kýbl a mop - tady se musí pořádně uklidit! Myslela jsem, že ho někdo vyměnil. Je to ale pořád on - najel na nepochopitelný systém - v pokoji v Praze uklizeno, v pokoji doma stále binec, leč už jen lehký a snesitelný. Chce to fakt se snažit být v klidu a říkat si: ono to jednou přejde :-)
9.10.2009 16:29:25
Jo, jo ten jsem viděla na sránkách kalendáře s nápadem, my si tam každý rok kupujeme rodinný, a motivační jsem si udělali a malovali smajlíky - usměvavého a zamračeného, jenže pak nějak nebyl čas tak se zapomínalo a už se to zase nedodržuje, ale mohly bychom to zase vyzkoušet, díky za novou motivaci, my jsme tam měli kromě úklidu např. i přípravu do školy, přípravu do flétny a zpěvu.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 111 [Dalších 71 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.