| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 20 týdnů

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 60 [Dalších 30 >>]
Elfík +1+2
24.1.2006 14:22:13
Tak to gratuluji.My jsme na tom podobně. Synovi je 18.týdnů. Spát celou noc umí už od porodnice. Nemůžu kojit - jsem po operaci prsů a tak je to možná i Sunarem.Z bříška na záda zvládá od 2měsíců. Nyní i naopak s tím, že už od 6týdnů spí nejraději na boku. Plazit se začíná, ale spíš si stoupá v náručí. Hlavičku drží pevně od 3měsíců. Už tehdy řekla pediatrička, že odpovídá 4,5měsícům. Nyní si hraje už s nožičkama. Svléká ponožky, cucá palce. Hračky si bere sám ze země vedle sebe. Když mu dám co nechce, položí to a vezme si co chce on. Dělá nám jen radost. Podle lékařky bude brzo chodit. Asi po mě. Já běhala v 9měsících. V šesti seděla. Tak to už je jen chvilka!
Jaja a Peta (20 tydnu)
  • 
7.1.2006 16:28:01
Petovi je 20 tydnu a uz se asi mesic pretaci na brisko a posledni dobou suverenne i zpatky na zada. Pokud ho neco velmi zaujme (treba moje bryle nebo neco hezky barevneho), tak se tam doplazi (pokud to neni dal nez 2 metry). Uz nam takhle spadl i z manzelske postele, kdyz jsem si odskocila. Tak ted se jeste naucit sedet a spinkat celou noc, aniz bychom museli mamu kazde 2 az 3 hodiny budit ...
20.8.2005 11:32:12
Míšo, na tu rehabilitaci posílá právě neurolog...A u nás taky nikdy nic nezkoumali, troufnu si říct, že si ho tak nějak doktor vždycky prohlídl zdálky, byli jsme vždycky hotovi za 5 minut...On mě ale zná, mám už druhé dítě a ví, že kdybych na něm něco viděla, přišla bych sama a upozorňovala bych ho já první...Nicméně i tak to nepovažuju za správné...
misa+1 x 5 mesicu
  • 
20.8.2005 11:28:42
Ahoj, rejmi,
To je ale docela zvlastni, ze se nikdy nedivali, co uz umi, u nas to zkoumali od ctvrteho mesice prakticky pri kazde navsteve poradny? Zkus na to pana doktora upozornit; na neurologii te asi jeste neposlou, spis mu predepisou rehabilitaci (nejaka cviceni na doma). ale jinak si myslim, za po takovehle nemoci na nejake to zpozdenicko narok ma a jiste to vsechno dozene.
20.8.2005 10:22:24
Rejmi, já nevím, co všechno tvůj malej dělá, Denis toho v pěti měsících moc nepředváděl, jak říkám, byl trochu zpomalenej...Začal dělat vpodstatě všechno najednou, ale až tak po 9 měsíci-obracel se tedy dřív...
K neurologovi jsem šla hlavně taky proto, že jsem měla trochu obavy, jestli ten několikadenní nízký přísun kyslíku a obrovské dávky kortikoidů nepoškodily mozek...Byla jsem uklidněna, tak mě ten vývoj, co by měl a neměl dělat v kolika týdnech fakt moc nevzrušoval...
Klidně si k nějakému neurologovi zajdi, většinou ti stejně nějaké cviky doporučí, ty mu rozhodně neublíží, ale hlavně ti řeknou, jestli je nebo není úplně pořádku...Já předpokládám podle tvýho popisu, že ano...
rejmi
  • 
19.8.2005 23:22:06
Ahoj Frederiko.Moc díky!Právěže já jsem taky tuhle část poněkud nevnímala,Taky jsem ráda,že to vše přežil,proto když jsem si tady přečetla,co by již mohl umět,vzpomněla jsem si,že má 16letá dcera i 4,5letý syn to zvládali,viděsilo mne to.Prostě sem si vzpomněla,jak mi říkala doktorka v nemocnici,než nás odvezli do Hradce,že Vojtíška museli i intubovat,že s tím bojoval dost dlouho bez pomoci,dostala sem strach,jestli to nějak na něm nezanechalo následky,přeci jen hodně modral.Jinak se směje,brouká,tak snad to bude jen jak říkáš,jako naschvál má doktor 2týdny dovču,zastupuje ho naše bývalá doktorka.za ní tedy nejdu.Nejspíš to tedy asi bude tou nemocnicí,alespoň doufám.Když tak nad tím přemýšlím,tak zhruba 3týdny měl vysoké dávky nejen antibiotik,ale i utišujících léků,které ho udržovali spíše ve spánku,v bdělosti byl jen minimálně,a když byl,tak bylo znát,že je otupělý.trošku hrát si začal až ten 4týden,kdy mu pomalu snižovali léky.Takže nejspíš máš pravdu,že ten měsíc mu asi chybí.Trochusi mne uklidnila,i kvůli tomu očkování.Dík a ať Ti malej krásně roste!Jana.
19.8.2005 20:44:30
jo a očkovat ho začali až v 9 měsících, obrnu vynechal, dostane ji až příští rok. Nesměl být totiž určitou dobu očkován živou vakcínou..
19.8.2005 20:41:50
Rejmi, neznám celou tvou situaci, ale to co popisuješ mi silně připomíná to, co se dělo v době, kdy mému synovi- dnes ročnímu- byly tři měsíce...S tím rozdílem, že černý kašel neměl,vyvinuka se u něj z toho bronchiolitida, byl na tom moc špatně, napojen na přístrojích byl čtyři dny...Samozřejmě se jeho vývoj pak na nějakou dobu zastavil, pokud se dokonce na chvíli nevrátil zpátky...Moc jsem tomu pozornost nevěnovala, podstatný pro mě bylo, že žije...Postupně začal všechno dohánět, dneska skoro chodí a pozadu není asi v ničem..
Přesto jsem byla asi v 5 měsících u neurologa, protože byl holt pomalejší, línější..Vysvětlila jsem , jak to s ním bylo, neuroložka mi doporučila pár cviků, ale sam a říkala, že to dohoní, že se ten tehdejší stav prostě na něm trochu odrazil....
  • 
19.8.2005 20:14:50
Ahoj Míšo.Nejspíš jsem teď na vše,co se děje kolem Vojtíška dost vyplašená a asi více než je zdrávo.Zatím u něj nikdo od jeho 6 týdnů dovednosti nezkoušel.Když mu bylo 6 týdnů,začal marodit,měl nález na průduškách,dostal antibiotika.Ačkoliv podle mého byl na tom stále hůř,paní doktorka mi říkala,že už po léčbě nemá poslechový nález a že se to již bude jen lepšit.Napsala mu hedelix,malej se mi ale při kašli dusil hlenama,který vykašlával,modral,kolikrát jsem mu musela bouchnout do zádíček,aby nabral dech...U paní doktorky sme byly 3x do týdne,vždy mi řekla,že poslechově je čistý,ať vydržím,že se to bude jen zlepšovat,že kašel někdy přetrvává déle,to vše trvalo 3 týdny.Poté mi najednou přestal i pít,i čůrat,naštěstí byla sobota,jela jsem s ním na pohotovost.Mě poslali dom pro věci a když jsem přijela zpět do nemocnice už na nás čekala rychlá a odvezla nás do Hradce Králové na JIP.Tam sme byli týden,nesměla sem víc,než ho hladit po ručičkách,hlavičku měl v plexiskle,kvůli zvlhčenému kyslíku.první 2dny měl místo jídla výživu v kapačkách,další 2 dny sondou.Pak ukázal,že již flašku utáhne,ale ne z prsu,přeložili nás na oddělení,kde sme byli měsíc.Měl spoustu vyšetření,výsledek byl:černý kašel,oboustraný zápal plic,počátek astma.Bylo toho dost,na tak malého tvorečka,spousta léků,foukaček..Změnila jsem lékaře,ale ten ho zatím viděl jen 3x,a to při registraci,jen letmo,poté přijel k nám domů,protože mu to ze seriologie potvrdili ten černý kašel,pak minulý týden.Všechna jeho pozornost se soustřeďuje na plíce a průdušky a na očkování,protože krom porodnice Vojtík ještě očkován nebyl,shání čím ho očkovat a kdy,aby mu to neublížilo.Proto se o něj tolik bojím...Dík za povzbuzení.Jana.
misa + 1 x 5 mesicu
  • 
18.8.2005 22:30:34
Rejmi, ja myslim, ze Ti ho ale pani doktorka/pan doktor v poradne zkousi i z reakci na podnety a z pohybovych dovednosti, takze by si neceho spatneho vsimli, ne? Dcera je jeste o tyden starsi, taky odmita lezet na brisku (takze se na nej zakonite ani neprevraci - proc by to taky delala, kdyz se ji na nem nelibi?). Je pravda, ze narozdil od tveho syna sedi, ale zacala se o sezeni zajimat az v dobe, kdy objevila, ze si tak snaze dosahne na palce u nohou :) .
Po vetsich i mensich predmetech se sape, jak ji to napadne, zadny syste¨m v uchopech nema, plazit se nechce, spis by asi lezla (jenze se neudrzi na kolenou, takze nakonec samozrejme ani neleze).
Gumove hracky nemame, takze nevim, ale s hadrovymi panenkami stejne jako s odrazem v zrcadle se "pere" a jeci na ne, misto aby piskala a usmivala se. Ve vode se tak jen vali, ale na zadne kontrole u ni zadna z pani doktorek (ted v lete jsme kvuli dovolenym vystridaly 3) neshledala nic v neporadku.
Deti zkratka do tabulek nenarves, hlavne se nestresuj. :)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 60 [Dalších 30 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.