| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice ve Svitavách

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 38 [Dalších 18 >>]
Irena
  • 
25.10.2005 14:01:20
Milé budoucí maminky, porodnice ve Svitavách mě velice překvapila. Celý personál byl naprosto perfektní, sestřičky se o mě a mé miminko Deniska, který měl 4650 g perfektně staraly, moc mě pomohly a daly spoustu dobrých rad. Pan primář a lékaři byli vždy ochotni a velice milí. A tímto jim patří naše velké poděkování. S pozdravem Irena
Hanka, dcera
  • 
21.3.2005 14:10:32
Chtěla bych se podělit se svou zkušeností s touto porodnicí. Rodila jsem v dubnu 2003. Přijeli jsme do porodnice asi 2 hodiny poté co mi začala odtékat plodová voda - bylo něco po 24 hodině. Po prvotním vyšetření odeslali mého partnera domů, že budu rodit až někdy kolem poledne a mě uložili na lůžko ať se vyspím a načerpám sílu na porod. Začali mě dost silné bolesti, které jsem v leže těžko snášela a tak jsem se snažila chodit. To se však ošetřujícímu personálu nelíbilo a neustále mě honili si lehnout, přitom v leže byly bolesti daleko větší. Kolem šesté hodiny ráno mi řekli ať si zavolám partnera, že porod se blíží. Byla jsem oholena a dostala jsem klystýr aniž se mě někdo ptal zda s tím souhlasím. Přes mé už dost silné bolesti (skoro jsem se nemohla pohybovat) na mě sestra dost spěchala, že nemá na starosti pouze mě. V té chvíli jsem byla ráda, že dorazil můj partner a byl mi velkou psychickou oporou. Samotný porod už probíhal v pořádku, sestry i doktor u porodu byli příjemní. Z toho plyne poučení: byl to můj první porod a moc jsem nevěděla do čeho jdu a proto pro příště, si prosadím, aby se mnou byl partner po celou dobu porodu v porodnici, věřím, že vše by probíhalo jiným způsobem. Ještě na závěr. Poporodní péče byla velice dobrá, ochotné a usměvavé sestřičky. I přes tyto zážitky budu v této porodnici rodit znovu.
Hanka, dcera
  • 
21.3.2005 14:10:04
Chtěla bych se podělit se svou skušeností s touto porodnicí. Rodila jsem v dubnu 2003. Přijeli jsme do porodnice asi 2 hodiny poté co mi začala odtékat plodová voda - bylo něco po 24 hodině. Po prvotním vyšetření odeslali mého partnera domů, že budu rodit až někdy kolem poledne a mě uložili na lůžko ať se vyspím a načerpám sílu na porod. Začali mě dost silné bolesti, které jsem v leže těžko snášela a tak jsem se snažila chodit. To se však ošetřujícímu personálu nelíbilo a neustále mě honili si lehnout, přitom v leže byly bolesti daleko větší. Kolem šesté hodiny ráno mi řekli ať si zavolám partnera, že porod se blíží. Byla jsem oholena a dostala jsem klystýr aniž se mě někdo ptal zda s tím souhlasím. Přes mé už dost silné bolesti (skoro jsem se nemohla pohybovat) na mě sestra dost spěchala, že nemá na starosti pouze mě. V té chvíli jsem byla ráda, že dorazil můj partner a byl mi velkou psychickou oporou. Samotný porod už probíhal v pořádku, sestry i doktor u porodu byli příjemní. Z toho plyne poučení: byl to můj první porod a moc jsem nevěděla do čeho jdu a proto pro příště, si prosadím, aby se mnou byl partner po celou dobu porodu v porodnici, věřím, že vše by probíhalo jiným způsobem. Ještě na závěr. Poporodní péče byla velice dobrá, ochotné a usměvavé sestřičky. I přes tyto zážitky budu v této porodnici rodit znovu.
Dana
  • 
30.1.2005 21:15:41
Máze někdo nějake nové informace o průběhu porodu ve Svitavské porodnici?
17.8.2004 7:53:36
Ano.Ono uz je mamince ve finale fuk jak rodi.Me kdyby v tu chvili treba rekli at si hopsnu z okna,tak jdu,protoze uz jsem bolesti nemohla.ALe jde o muj pocit!Kdyz jsem si rekla,ze pokud to pujde,chci rodit jinak,tak bych pak byla sama ze sebe zklamana,ze me personal bezduvodne nahnal do trmenu a ja si nedokazala odrodit tak,jak jsem chtela.Mam stejny nazo jako nektere maminky zde.Kazde rodicce vyhovuje neco jineho a tak je podle me velka skoda,ze nekteri porodnici, jen pro svoji pohodlnost odmitaji jine polohy.Protoze,co kdyby si k vam pan doktor musel kleknout?To je preci hruza!
17.8.2004 7:45:26
Tak ted jsem docela prekvapena.To remcalkou jsem byla myslena ja?Mas asi docela zkreslene predstavy.Napsala jsem jednu otazku a remcam!Promn,ale tohle jsem musela napsat,protoze me sokujue,ze clovek se nemuze na nic zeptat,aby se hned pridal nekdo,kdo mu vlastne rekne,ze je remcal atd.Ja ve sve otazce nervala-ZRUSTE PORODNI STOLY!Jen jsem se ptala,zda je mozne rodit i jinak.Nikomu tu nervu do hlavy,ze rodit na porodnim stole je hovadina,ale jina poloha,je bomba!To bych spis mohla tvrdit ja,ze se tu ty snazis ockovat maminky, aby se vykaslaly na jiny zpusob porodu,ze na porodnim stole se rodilo,rodit bude a je to tak nejlepsi a nejlepsim zustane!
17.8.2004 7:38:26
Nevim proc me tady kritizujes.Ja se jen zeptala.Proc to tolik komentovat?Ja chapu,ze ne vzdy yse da rodit jinak.Pro tvoji informaci jsem uz rodila,nicim napckovana nejsem a pokud pri dalsim porodu nebudu mit komplikace jako treba ty,tak klasicky rodit nechci!Asi si mela stesti,ze na dve zatlaceni bylo mimco venku,bohuzel ja casto slysim opak.A navic,je me poloha na luzku krajne neprijemna,prijde me neprirozena.Je to jen muj nazor!
17.8.2004 7:33:13
To je jednoduche.Proste me to luzko prijde priserne.Proste z toho mam desne neprijemny pocit.Lezet,nohy zvednute,manzela pomalu ani neni videt,protoze me stoji neke u hlavy aby neprekazel.Je to proste muj osobni pocit.Sve prvni dite jsem rodila na porodni stolicce a bylo to uzasne. Nejenom ze dite bylo venku za pet minut,ale hlavne jsem si pripadala prijemne,prirozene.A taky manzel.Nestal me jen u hlavy,ale sedel me za zady,celou me objimal a ja se o neho opirala.Proste i on mel nejakou tu funkci.Bylo to pro me mnohem prijemnejsi,nez stul.
13.8.2004 11:47:21
Ahoj, Aksalko!
Já taky nechtěla rodit v klasické poloze. Nakonec, poté co jsme vyzkoušeli stoj, dřep, klek i polohu na boku, to byla jediná, ve které jsem měla vůbec nějaké kontrakce. Ale neměla jsem nohy ve třmenech, držela jsem si je s pomocí porodní asistentky a manžela pod kolenama. Ono už je ti to pak stejně jedno :-)))
Petra
12.8.2004 19:31:11
Já už taky od nějakých sedmi centimetrů neměla plodovku :o) Prostě na zádech se dítěti ven nechtělo :o) Od svého prvního porodu sleduju různé porodní skazky na netu, dobré i špatné, a nejsem jediná, komu se po ulehnutí na lůžko zastavil porod. Občas se to holt stane. Stejně jako se to občas stává ženám ve vaně. V obou případech pomáhá změnit polohu... Proto si myslím, že by porodníci měli umět odvádět porody i v jiných polohách, aby si každá žena mohla vybrat tu, která jí je nejpříjemnější a ve které porod běží :o)


S.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 38 [Dalších 18 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.