| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mé těhotenství, mé děti

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 84 [Dalších 64 >>]
15.6.2009 6:28:19
Evi, krásný článek.
Napojení mezi matkou a dětmi je....vím to.
A to, že někteří zdravotníci nechovají dvakrát empaticky...to znám také...
Přeji Vám do života spoustu radosti a víry.¨
Sama mám 4 děti a je to krásné.
Jak jste psala naše děti si nás vybírají...porod je jedna ze zkušeností pro matku i pro dítě. Bohužel ne vždy ta nejkrásnější.
K té poslední větě, co jste psala........odpusťte především sama sobě:)
Krásný den
Alice
14.6.2009 21:24:02
Ještě řeknu, že já jsem celou dobu 9 měsíců poctivě ležela, vstávala jen na záchod a zase zpět do postele. Jezdila jsem jen na vyšetření. V nemocnici to samé. Nechodila jsem kouřit ani do bufetu přes dvě budovy, jako maminky co byli na udržování v začátku těhu a pak se hrozně divily, že potratili... Kolegyňka co byla se mnou na pokoji s tou samou diagnozou a ještě o 5 týdnpů míň jak já, nebyla poučená o tom co smí a co nesmí. Normálně chodila na obědy, po chodbách, ležela v podstatě nimimálně až náš vydupaný dr. jí řekl, že všechno špatně. Když mě propustili po měsíci domů tak ji propouštěli na propustku po 3týdnech na víkend. Přijela domů,lehla si a praskla jí voda a už ji vezli... Takže tak s našimi lékaři...
14.6.2009 21:20:05
Lenkalko mě nevadili odběry krve a ty vyšetření. Naopak. Já jsem dodržovala léčbu jak jsem měla a proto jsem věděla, že prášky na uklidnění nepotřebuju. Myslím si ale že také lékaři by si měli uvědomit, že ty maminky tam jsou dost vystresované už jen proto, že tam musí ležet. Vím že tam bylo hodně maminek, co si tam pochodovalo s kapačkou kouřit, ale všichni nejsou takoví a ony za sebe nesou zodpovědnost. Jejich blbost, když to tak řeknu, tak proč to cpát všem paušálně. Také se mi nelíbilo, že mi jedna doktorka hned po vyšetření řekla, to je dobrí dostanete na víkend propustku a druhá druhý den mi vynadala zvášeným hlasem jestli jsem se zbláznila jít domů s takovými výsledky. Pak si tedy vyberte co je správně a co ne. Když mi propustku slibovali týden a každý den se to měnilo, tak jsem si vydupala svého dr. z rizikové pokladny a hned to bylo vše o něčem jiném. On mi všechno vysvětlil, proč se co dělá, taky mi řekl všechno k vyšetřením. Odpovídal na moje dotazy a byl ochotný dělat kompromis. Byl to on kdo usoudil že je lepší když pojedu na víkend domů protože psychický stav je taky důležtý. Když jsem šla na monitor den před propustkou, tak mi skákali stahy jako šílené... Já se složila v jídelně, že mě tam zase nechají a sanitárka mě vedla na pokoj. Myslím si, že to ona šla za tím dr. Ten za mnou přišel a byl tam se mnou dobrou hodinu než jsem se uklidnila a on mi řekl že udělá monitor ještě jeden, ale že si myslí, že to je tím jak jsem hubená, tak že to bere úplně vše včetně pohybů miminek. To se potvrdilo a přišel mi sám říct, že mě domů tedy pustí, vysvětlil mi co a jak a do kdy se mám zase vrátit. Je zvláštní jak v jedné nemocnici na jednom oddělení může být tak diametrální rozdíl v zacházení s pacientkou. Člověk by čekal, že ženské lékařky budou mít více pochopení pro to co se odehrává a budou se dle toho chovat. Nakonec jsme s kolegyní na pokoji našli podporu v lékařích, mužích, kteří byli opravdu trpěliví a našli si čas za námi přijít sednout si na židli a probrat s námi vše od a do z, cokud jsme měli dotazy a kolikrát tam zůstali i chvilku dýl aby se zeptali i na věci tak všeobecné kolem nás... To potěší... Když si vzpomenu na UTZ kde mě nechali sedět 2,5hodiny na vozíku uprostřed chodby, když jsem měla jen ležet a sedět v nejnutnějším případě, přijde i to hrozně bezohledné. Nakonec se mě ujal dr. který to ani dělat nemusel protože neměl službu, ale protože jsem se k němu chovala slušně, tak se on choval velmi hezky ke mě. ~x~ Tudíž tam se mnou celou tu dobu čekal a pak si to s lékařem vyříkal... Moc jsem si uvědomovala ten rozdíl v doktorech kdy ti jeden dává jasně najevo jakou má nad tebou moc a druhý tě bere jako sobě rovného a chová se tak...Musím podotknout, že mě označili za nejmíň problémovou pacientku co tam za roky měli. Jen jsem zazvonila, když došla kapačka a jinak jsem nikoho neobtěžovala. Sestřičky které na ostatní byli jako ras, se ke mě chovali moc mile a chodili si pro koláč nebo něco jiného co manžel pekl a já měla zrovna u sebe. Takže tím, že bych já byla problémová to nebylo...
Lenkala
  • 
14.6.2009 20:28:49
...zni to hrozne, ale je to pro me pochopitelne, kdyz potom pises dal, ze jsi byla v nemocnici pro hrozici predcasny porod.
Nevim, jestli jsem to spatne pochopila, ale bylo by ti milejsi, kdybys mohla chodit, nebrali ti krev, nedelali vystreni a porodila bys predcasne?
Sama jsem zdravotni sestra a prstoze je pravda, ze se zdravotni personal obcas nechova dost empaticky, nemyslim si ze to nekdo dela pro vlastni poteseni, ale chteji vam pomoct.
Sama mam dite, ale beru to tak, ze pokud by bylo nutne neco vytrpet, jen abych mela zdrave dite, tak to udelam a nebudu brecet nad tim, ze mi nedko nedovolil toto nebo tamhleto.
ale je to samozrejme muj pohled na vec, kazdy to muze videt jinak
14.6.2009 15:37:25
jak je vidět, spousta laiků rozumí tomu, co se děje během těhotenství, porodu atd... neustále se řeší "přirozené" porody, porody doma, bez psychických traumat... máma by se měla radovat z toho, že má zdravé děti a ne neustále řešit to, jestli měla tlumené osvětlení v porodnici.... a mimochodem, nejpřirozeněji rodily indiánky - před porodem se rozloučily se svými příbuznými, protože předpokládaly, že při něm zemřou. pak si někam zalezly a očekávaly svou poslední hodinku.. samozřejmě na prevence před porodem nechodily; takže si z nich vemte příklad~t~
Hanka 75
14.6.2009 9:12:16
A co tím chceš říct ? Odběr kostní dřeně není jistě bez vedlejších účinků a rizik, takže pacientka by jistě měla vědět jaká rizika podstupje, proč atd., a má právo říci ne. Chceš tím snad říct, vy nevíte, tak buďte zticha, na nic se neptejte, lékař vám nic vysvětlovat nebude a podstupte to co vám řekne ? Jsi lékařka ? Jestli ano, tak z těch, kteří mě svou arogancí skutečně vadí.
Asi se neumíš vcítit do člověka, který "neví", ale jde o jeho zdraví a o zdraví či život jeho dítěte.
A já osobně jsem si o zdrav. problematice dohledala sama tolik, že vím víc než běžný gynekolog, a upozorňuji tě, že bez toho bych možná stále byla bezdětná. Takže nepodceňuj laiky a nemysli si, že lékař ví vždy všechno nejlépe, sleduje poslední výzkumy, nechybuje atd. atd. !!!
petra a natálka
  • 
13.6.2009 22:37:24
velmi hezký článek... když sem v byla v pátém měsíci zdál se mi sen že čekám holčičku, druhý den sem byla na ultrazvuku a tam mi také řekli že to bude holčička, tak sem jí dala jméno a narodila se mi Natálka..
13.6.2009 21:36:01
No jo já tam byla pro hrozící předčasný porod, kdy jsem se během jednoho týdne dost otevřela, ačkoli týden předtím bylo vše ok a nikdo nevěděl proč. Prý jsem měla nějaký silný záět. Dávali mi něco na to aby mi netvrdlo břicho a atb v kapačkách 2 týdny. pak jsem to měla v prášcích.
13.6.2009 20:45:46
To je teda síla. Když jsem ležela pět týdnů jako těhotná v nemocnici (vysoký tlak), tak to bylo mnohem klidnější. Sestra chodila až v sedm, chtěla teplotu, přinesla léky a změřila tlak. Ve čtvrt na osm snídaně. Po deváté vizita. Pak v jedenáct oběd a pak většinou nuda. V jednu měření tlaku. Monitor tak jednou za dva dny. V pět večeře. Pak měření tlaku, léky, vizita a zase nuda. Jednou týdně vážení a moč. Nevzpomínám si, že by mi brali krev (možná jednou, dvakrát). Občas jsme doktora "ukecali" na ultrazvuk (asi třikrát). :-)
13.6.2009 19:39:38
rok 2007 v péči u dr.: Odběr na 1x tripple test, 3xkrevní obraz, odběr na HIV, žloutenku a pod. 3x, protilátky 1x, UTZ každé dva týdny + velký UTZ ve 12. a 20.tt, test na cukr, poslech srdíček 1x

V péči nemocnice v době hospitalizace: krevní obraz a crp každý druhý den, test na HIV apod.2x, odběry na cukr 5x, UTZ každý den první dva týdny, potom každé dva dny, CTG (monitor) každý den (na začátku hospitalizace i 2x), vozili mě tam na vozíku a nutili mě ležet na zádech přestože věděli, že v té poloze omdlívám. Den tam probíhal následovně...

V 5.ráno přišla sestřička, rozdala teploměry, změřila tlak, nabrala krev, příp. chtěla moč, zkontrolovala ozvy a zase šla pryč, nikdo nerozsvěcoval. v 6. hodin přišla sanitárka se zeptat kdo potřebuje čisté povlečení, příp. převléct, zase odešla a zhasla. v 6:45 uklizečka, V 7. hodin přišel lékař zkontrolovat pokoje a sdělit co si smíme dovolit a co nesmíme, co se od náš čeká,když sdělil výsledky vyšetření z předešlého dne byl to zázrak... V 8.hodin snídaně, v 9hodin první monitor,v 10hodin vizita, v 11hod. ozvy, ve 12:oběd, v 13 ozvy, v 15 +- monitor a v 17hodin ozvy. v 18hod. večeře v 19hod. ozvy+doktor co měl noční obešel pokoje, pak už nás nechali na pokoji. Mě po cca 4 hodinách měnili kapačky. Po dvou týdnech mi bylo novým lékařem, kterého jsem si vydupala, chodit si na oběd do jídelny, což jsem kvitovala s povděkem. Monitory byli sníženy na 1x denně, upraveny léky a stres se nepopsatelně snížil.

Když mě propustili tak 1x týdně monitor,1x týdně rizikovka, 1x týdně UTZ, ke konci monitor a UTZ 2x týdně. Stále nařízené ležení. 2x odběr krve, moč na každé kontrole.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 84 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.