| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak si poradit s protežováním jednoho z dvojčat?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 49 [Dalších 29 >>]
Diva.Bara
28.5.2009 22:35:49
Hani abych pravdu řekla nosím míň než bych chtěla, vlastně jsme pořádně začali až ted když je klukům 19měs, kombinujeme šátek s monogolfkama. nejlepší je když jde i manžel a každé můžeme vzít jednoho, nebo si občas vyjdu jen s jedním a další 2děti hlídá manžel. když jedu s oběma sama a mám jednoho na zádech v šátku, beru toho lehčího :) doma jsem pak nosila většinou když byli nemocní, toho který to potřeboval víc.
nemusíš se bát že bys takto jednoho ochuzovala, občas to dělám tak že jednu cestu jeden a zpátky druhý, prostě systém v tom nemám, podle potřeby a síly. najednou jsem je nikdy nenosila, jsou těžcí, i když teď jsem objevila že by šli oba dát najednou do jednoho šátku jeden na zádech a druhý na břiše, do batohu, ale to bych ráda použila jen v příp nouze až začnou chodit, na občasné poponesení. fakt se toho neboj, šátkování je super, holt když jsou 2 naráz musí se podělit, počkat si... to jediné - že je nebudu moct tolik šátkovat - mě na dvojkách štvalo a štve, jinak bych samozřejmě neměnila ~t~
Markéta, 21-ti měsíční dvojčata
  • 
28.5.2009 22:29:01
ahoj, já jsem šátkovala hned jak to šlo, a to vždycky to dvojče, které plakalo, nebo mělo prostě špatný den a nic nešlo dobře. Málokdy se to totiž sešlo u obou. Vzhledem k tomu, že chlapeček byl od malička trochu nervozní miminko, spíš to byl on. Holčina byla kliďas, mohl si jí kdokoliv odnést a bylo by jí to šumák:-) Zajímavé je, že se to teď téměř obrátilo..
28.5.2009 21:38:05
Lorax kluci jsou jednovaječní, ale povahu má každý jinou. Peťulka je kliďásek. Hodně přemýšlí než něco udělá a dovolím si tvrdit, že domýšlí důsledky, v tom jednodušším slova smyslu vzhledem k jejich věku. Není takový nervák. František je od malinka nervák. Když mu něco nejde tak s tím praští, bouchne sebou o zem a tříská do ní hlavou. V tom jejich bratrském vztahu je Fanda ten průbojnější, ale jen když jsem u toho já. Když přijde někdo cizí tak Peťulka je společenštější ale Fanda je pořád u mě. Venku se Fanda vydá i na výlet kolem paneláku úplně sám a je mu fuk jestli na mě vidí. Péťa se drží u mě. Co mě ale dostává je to že i když Fanda něco špatného udělá Péťa místo aby se vztekal udělá malá malá a tím to pro něj hasne. Když je teď Péťa nemocný a jen zabrekne, tak mu František bez zaváhání přinese to s čím si zrovna hraje, což běžně bez rvačky nejde... Jsou každý úplně jiný povahou a to je krásné. Nemám pocit, že bych jednoho prosazovala více než druhého. Peťulka míň naspí, tak je se mnou o samotě a tulí se a "povídá" proti tomu Fanda je živel a chce víc pozornosti když je vzhůru. Oba si přijdou an to co potřebují a já na to co potřebuji já. tatínkovi nechávám oba když jdu do obchodu, chci se vyspat nebo v soboty dopoledne kdy si pozařizuji to co potřebuju. Když tak nad tím přemýšlím tak podle toho článku bych teď třeba měla napsat že prasazuji Peťulku protože má horečku a nosím ho 3 dny na rukou. Mě to, ale přijde jako nesmysl. Jen plním jeho aktuální potřebu, což dělám zase jindy u druhého, to je dáno okolnostmi,ale za protežování bych to nenazvala.
Hanka 75
28.5.2009 20:26:50
já mám dvojčata, zatím 7-měsíční miminka, oba dva miluju, opravdu nemohu říci, že jednoho více či méně, oba dva moc, pro dokreslení situace, jsou to "vymodlené" děti :-)
ale dvojčátka jsem nechtěla (byt jsem od první chvíle, co jsem se dozvěděla, že budou dva byla za to ráda a šťastná, o tom žádná), tím chci říct, že bych radši dvě děti po sobě. Prostě z toho důvodu, že vím, že s tím bych uměla "zacházet". S dvojčátky to nějak v sobě mám, neustálý takový pocit divný, zda jsem tu pro oba, zda jednoho našidím, zda se oběma stejně věnuju, nedokážu si pak ani snad vychutnat komunikaci s jedním, vždy mi to "číhá za zády". A to mi jaksi brání s nimi prožívat to, co bych prožívala kdyby bylo jedno mimi. To zažívám, když třeba jeden spí a na druhého mám čas, nebo jeden je s tátou na procházce (zatím velice vzácné). Nemáte s tím někdo zkušenost ? Neprožívali jste totéž ? Zlepší se to časem až si všechno více sedne-kdo má dvojčátka tak asi zná ten kolotoč s miminama. Je to stále lepší a lepší, menší kolotoč :-)
Budu opravdu moc ráda za vaše zkušenosti. Miluju oba moc, a myslím, že stejně, protože bych neuměla říct, kterého preferuju. Ani jednoho nepreferuju, s oběma jsem strašně ráda a je mi jedno s kterým, jen když jsem s oběma tak s tím neumím zacházet a nemám tu vnitřní pohodu, jako když jsem jen s jedním - tak asi je to nejvýstižnější.
děkuju
Hanka 75
28.5.2009 19:52:11
ahoj, mám také dvojčata, ted 7 měsíců a chystám se šátkovat. Drív na to nebyl čas a možnosti (kojila jsem na střídačku a skoro nic jiného nedělala), tak se chci zeptat, jak to děláš, aby to bylo spravedlivé, nebo prostě jak to děláš ? Opravdu by mě to moczajímalo. Já zatím plánovala nosit jednoho, když druhý v kočárku spí a ten první už se nudí, ale jinak nevím. Moc by mne to zajímalo. Obávám se, že když to bude dle jejich potřeb, tak jeden je na to víc, a nevím nevím, jednomo mít stále v šátku (líbí se to i mě moc) a druhého ne nebo méně... já nevím... díky
Diva.Bara
28.5.2009 8:28:54
Káťo já myslím že upřednostňování nebo protežování není úplně nejlepší výraz. myslím si že je naprosto normální když je ti jedno z dětí třeba sympatičtější, je ti bližší jeho povaha, a to platí nejen pro dvojčata. ale o to víc se snažím se spravedlivě oběma věnovat, šátkujeme tak si do šátku beru každého zvlášť, nebo se s manželem věnujeme každý jednomu. je dobré ale o tom mluvit, být si toho vědom.
MarkétaP + 4 dcerky
28.5.2009 8:27:00
Zuzuk, ty jsi tvrdila, že to tak mají všichni, a kdo tvrdí, že ne, tak si něco nalhává - a to je to, co bylo v diskusi oponováno.
Hanka+ 4 berušky
28.5.2009 7:22:11
Káťo já jsem taky exot taky žádnou z holek neupřednostňuju.
27.5.2009 23:41:33
To mi něco připomíná. Z loňské ŠvP (tehdy 2.tř.) si syn přivezl třídní důtku. Nedokázal se přizpůsobit společným aktivitám, sabotoval veškeré výlety, procházky a jiné společné akce, hold není právě "stádní" typ ~d~, pěkně ten týden asi učitelce okořenil. V tomhle školním roce už "povýšil" na ředitelskou důtku i bez ŠvP (naštěstí nejeli, stejně by ho učitelka nevzala), jen trnu, aby ten poslední měsíc přežil bez úhony, s dvojkou s chování by ještě mohl nějaký ten rok počkat. No a na příští třídní schůzku bude muset manžel, já na to nemám nervy.
27.5.2009 22:59:31
Faakt jo,no mooc ti dekuji stara Marie,uz jsem to pochopila...~j~
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 49 [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.