| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pro zdraví a pohodu si dojdu BEZ BOT

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 57 [Dalších 27 >>]
Petul
  • 
29.4.2009 13:55:33
tak tak. Do postele sice ne, ale jinak zanet vajecniku nebo mocak zarucenej :-(
km
  • 
29.4.2009 11:14:25
Do kozaček naboso?? víte, já jsem zdědila hodně po tatínkovi. A mému tatínkovi hodně smrdí nohy :))
29.4.2009 10:55:34
MOnty, ja jsem pred x lety sla pesky na boso z Albertova pres Karlak na I.P. namesti, bylo to v zari a sla jsem z pohovoru na vejsu - takze kostymek, halnka , ohrnuty kalhoty, v ruce diplomatka a sandalky ~t~
Na fakulte sem boty obula, a po prijeti sla bosky zpatky na metro ...
je fakt, ze ve meste mam k chozeni docela odpor, desi mne vsude zvykacky a cigaretove zbytky.
Ale u nas doma (male mesto) - si bosky dojdu klidne nakoupit.
Jo a minuly tyden sem nevydrzela a litaa bosa po zahrade
Kdyz taham kropace voda, pantofle mi silene prekazi~t~
MM, 2 kluci
  • 
29.4.2009 10:13:20
... - všude se propagují, tvrdí se jak je to úžasné (čtu nappř. i na německém webu, tam jsou taky "in") - ale když se to vezme reálně a bez okras, není to nic jiného než PLASTOVÁ bota! A ty se přece rozhodne nedoporučují na běžné nošení. Jasně, k bazénu apod. se hodí, ale někteří lidi v nich chodí furt, dávají je dětem jako bačkůrky do školky nebo místo sandálek, a to mi přijde fakt přehnané a nezdá se mi to OK. Tak zázračné přece být nemůžou, to dá zdravý rozum...
MM, 2 kluci
  • 
29.4.2009 10:05:48
... s chozením naboso. Já jsem už také měla záněty močáku a souhlasím, je to něco hrozného!

Ale s chozením bez bot bych to do souvisoosti nedávala, alepoň ne tak jednoznačně. U mě to pokaždé bylo v zimě, jednou jsme předtím byli na horách, prochladla jsem "zespodu" na sedačkové lanovce a myslím že tam souvislost je. Ale není to jen jedna příčina, faktorů bývá více. Ten zánět způsobují bakterie, které mohou útočit když je tělo nějak oslabené - což MŮŽE být prochladnutím, ale i nedostatkem spánku, stresem, alkoholem (třeba svařák po lyžování mi nedělá dobřeú). Také vím že jsem tehdy dost málo pila, a to pak ty bakteri nejsou "odtamtud" vyplavovány, mohou se do měchýře snadno dostat...

Jinak - já taky ráda chodím bosa, obzvlášť třeba ráno v rose, ale když vidím konkrétně tady kde bydlíme (okraj Prahy) všude na chodníku ty střepy, vajgly... atd., tak mě ta chuť rychle přejde :-(! Takže je to omezené na pobyty na chalupě, na zahradě, popř. na někde na výletě v poměrně nedotčené přírodě.


Když je někdo otužilý a chození naboso mu nevadí, myslím si že zánět močových cest nedostane.
Annitta
29.4.2009 8:22:40
Taky jsem je odmítala vzít na nohu...ale těhotenství a řádně nateklý nohy mě přesvědčily o opaku...nevešla jsem se totiž ani do žabek... a jsou to fakt ty nejlepší boty pod sluncem...ale chce to mít ty originály! Koupila jsem je už i mojí mamce k Vánocům(je jí skoro 57) a právě si objednala druhý, aby měla jedny na ven a jedny na doma~t~ a taky je nechtěla navlíct na nohu~;)
pišišvor
  • 
28.4.2009 21:49:41
presne tak, ja uz par sezon nakupuji boty vyhradne ortopedicke nebo alespon tvarovane ve zdravotni obuvi. daji se sehnat skvele kousky, clovek si nenici nohu a hlavne ty botky vydrzi. :) ale chozeni naboso je vytecna zalezitost, doma skoro porad, venku ve meste ne, taky se bojim strepu, strikacek a vseho moznyho. ale na chate na zahrade je to parada, tesim se uz na leto.
Helena
  • 
28.4.2009 21:20:28
Tak třeba u nás je hřiště s plotem a ostrahou. Člověka tam neustále "šmíruje" nějaký chlapík od security. Jsou tam jak ve dne tak v noci, takže stříkačky nepředpokládám. A tak chodím bosky. A cestu na hřiště máme po asfaltovém chodníku, takže přepokládám, že tam by člověk hovínko i stríkačku viděl.
Hanka 75
28.4.2009 20:49:34
A co injekční stríkačky, v Praze jsou i na dětském hřišti nebo parku...

V Praze bych si nelajsla jít bosa nikde. Hnus na chodníku mi také vadí, když šlápnu do h... v botě, tak mi to přijde stále mnohem mnohem lepší než naboso. Fujtajksl už se vidím, jak jdu s tou špinavou nohou domů nebo to někde čistím, to teprve musí být pohledy okolojdoucích... ale jinak mě článek nalákal zkusit chodit bosa, už se těším na léto. Já si ale užívám jen chůzi z pláže k hotelu po vyhřátých nebo v léě chladivějších kamenech. Tráva mi připradá moc studená (jsem vychovaná, že nohy mají být v teple). Tak opravdu nevím, zda to není nezdravé, chodit po studenějších podkladech naboso.


[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 57 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.