| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Atopický ekzém - 1. díl

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 182 [Dalších 122 >>]
9.2.2009 11:51:13
ještě stím zaváděním příkrmů..to bych tedy rozhodně nedělala, byly jsme pouze na mléku do 7.měsíce, prostě co to šlo, pak jsme začaly dávat hypoalergenní stravu, pomalinku zkoušet...v žádné případě citrusy, ty nedáváme ani teď, ani já je nemohla před 35 lety na ekzém, a to se o něm nic moc nevědělo a nebyly ty možnosti co jsou teď, to máte opravdu podivnou Mudr....tu bych asi vyměnila!!!!!
9.2.2009 11:46:41
Dobrý den, mám velké zkušenosti s AE, samá těžký AE téměř od narození, dcerka 2,5 roku AE od 3.měsíců potrav. alergie na BKM+bílek....myslím, že o AE toho vím dost..takže:Nutrilon bych v každém případě do dalšího vyšetřování na kožní atd.dala určitě HA, tím určitě nic nepokazíte, sama jsem ho dávala hned po naroz.bohužel jsem nemohla kojit, nám bohužel nestačil vzhledem alergii na mléko...zelená stolice by měla být po urč.bruzích UM-nám to dělala Beba HA, ale to nevím jistě, dále bych rozhodně trvala na kožním vyšetření, dále na alergolog.vyšetř., kde Vám popř.udělají testy na alergii BKM, vejce a další, které jsou časté a projevují se právě přechodem z kojení na um.stravu.Nevím odkud jste, bylo by dobré se dostat do Prahy do Motola-např.dr.Čapková, veliký odborník na děts. ekzém...taky jsme chodily nejdřív k pediatrovi, oni to nejdřív zkouší ale já vzhledem k mému těžkému ekzému v dětství, jsem s tím tak nějak počítala u dcerky a ihned po příznacích si vydupala odborníka v Motole, kam jsem sama jezdívala k vyhlášené dr., která učila tu současnou.Jinak kordikoidy jsme museli nasadit ihned ve 3.měsících na překonání největších obtíží, je to účinné, ale musí se dodržovat přesná pravidla používání.taky máme locoid...jinak promazáváme stále syndermanem, i když nyní je zcela bez potíží, ale to se může kdykoliv vrátit...bohužel...jinak Vám ráda cokoliv poradím..
klarisa
  • 
9.2.2009 11:05:13
má ještě jeden dotaz, dělali nám krevní testy před rokem a všechno ok, i ige v normě... má cenu to opakovat .
Díky moc za odpověď i za ostatní příspěvky :)
Klára
9.2.2009 10:59:38
chtěla bych vás poprosit maminky, které máte zkušenosti s AE, o pomoc s rozpoznanim AE u miminka a o vaše zkušenosti. Miškovi se objevil po třetím měsíci na tváři červený flek, postupně zrubl a zdrsněl, mírné šupinky, nemokval, nesvěděl. Poté se objevil na druhé tváři a na obličeji se mu udělala krupička. To vše v rozmězí cca měsíce (mezi 3. a 4. měsícem). Do 3.měsíce byl z 20% kojen, 80% Nutrilon (ne HA). ve čtvrtém měsíce ze 100% nutrilon - začaly výše zmíněné obtíže. Před týdnem jsme dostali od Mudry Locoid a kalciovou mast, obtíže vymizely (mazala jsem jen lokálně na největší fleky, krupička na zbytcích tváře tedy zůstala). Ještě jedna věc, Míša ma po celé čtyři měsíce nazelenalou až zelenou stoličku, poté co je pouze na nutrilonu, je opravdu vždy zelená (žlutá, kysele zapáchající je pouze, když má něoco jako průjem). Nemáte někdo zkušenost, zda může být zelená barva stolice spojená s AE? Naše dětská mudra, jak jsem již psala, mu minulý týden předepsala locoid a kalc.mast, s tím, že za 14 dní uvidíme, když tak půjdem na kožní. Taky nám mudra doporučuje již nyní zavést příkrmy, bez ohledu na možný AE (jen proto, že Miška je nekojený a tak má mít příkrmy od uk.4.měsíce - říkala, například jablko s pomerančem - to tropické ovoce mě přinejmenším zaráží), také mudra říkala, že kdyby to byl AE, tak to by měl Miška i na jiných částech těla. Upřimně řečeno, jen letmý pohled na net, mě informoval více než naše mudra (ale samozřejmě, možná má pravdu mudra). Prosím tedy o vaše zkušenosti s AE, zda je možná spojitost se zelenou stoličkou, co si myslíte o kortikoidech pro 4.měsíční miminko jako první krok léčení možného ekzému a zkušenosti se zavedením příkrmů a od kdy, od 4., 5. nebo až 6.měsíce u nekojeného dítěte. Děkuji moc.
Borny - jedno dítě
  • 
9.2.2009 10:25:22
Dostali jsme totální zákaz dávat mu cokoli s mlíkem a vajíčkem. Takže jsme dávali Nutrilon pepti (teď se to jmenuje alergy care) a trávila jsem v obchodech hodiny čtením složení všech potravin. A pak to prostě zmizelo. Doktorka na elergologii říkala, že imunitní systém dítěte musí mít dostatečně dlouhou dobu, aby zapomělo, že proti mlíku musí vytáhnout do boje (asi měla pravdu) a že tyhle alergie většinou do tří, čtyř let mizí, pokud tu potravinu vynechám.
9.2.2009 1:15:13
Přeji hodně štěstí a jen chci dodat, že vazelína není indulona- indulona vazelínu (=petrolatum) obsahuje, ale není to totéž. Vazelína může být buďto žlutá, která je pro ekzematiky vhodnější (vas.flava), nebo bílá (vas.alba). *V*
9.2.2009 1:02:53
Zpravidla potravinová alergie vymizí kolem 2-3 let a namísto ní se objeví větš. inhalační alergie (přirozený průběh atopie). Ovšem existují i výjimky. Udává se, že cca 80% alergiků na BKM ze své alergie "vyroste".(bohužel, vymizení potravin.alergie nelze zatím nijak účinně ovlivnit.) *V*
9.2.2009 0:52:44
Přeju ze srdce hodně štěstí v budoucnu. Atopie, to je boj na dlouhou trať. Když už se člověk domnívá, že má vyhráno, zjistí, že potravinová alergie sice vymizela, ale naskočily inhalace (pyly, roztoči, atd.)... Takže hodně štěstí do budoucna a ať máte budoucí projevy atopie co možná nejmírnější. *V*
8.2.2009 23:47:01
KUbča je taky osídlený - já sito cíleně zjistila a šla proto rodit do Podolí.
U nás rodinná anamnéza děsná - já: polyalergik, můj bratr: silný exematik, manžel: alergik, astmatik, v jeho rodině alergie, astma....
V těhu i po dobu kojení jsem držela dost přísnou dietu, vylučující alergizijící potraviny jako sladké mléko (ne zakys.m.v.), ryby, ořechy, trop.ovoce atp...

Kubíčka osídlili hned po narození a pak ještě vždy po užívání ATB (měl je 2x).
On je co se alergií týče prozatím naprosto v pořádku.
I když jeho imunitní systém je zřejmě dědičně hodně reaktivní - před rokem mu zjistili (po 3 měsíčních atacích 40-41stupňových horeček (bez jiných příznaků)-trvajících cca 4-5 dnů zvýšenou funkci imun. systému).

Faktem ale je, že nebýt toho, že jsem v tomhle dost plašan (brácha jako atopik byl na tom v dětství příšerně) a i když máme dětskou doktorku výbornou, nespokojila jsem se s kontatováním, že jde pouze o virózy a sama se snažila kontaktovat nějakého odborníka. Nakonec pomohla paní doktorka z Podolí, kam chodíme na odměry v rámci studie aplikace Colinfant, která mi doporučila tamního imunologa. Nebýt jí a nebýt jeho, možná už bych měla doma alergika. V úterý tam zas jdeme, tak doufám, že dopadneme dobře....
8.2.2009 23:12:17
Můžu se, prosím, zeptat, jak Vám zmizela alergie na BKM?Jen tak sama od sebe??Taky mám dcerku 2,5 roku, od 3 měs.AE, ve 4 měs.zjištěna alergie na BKM+bílek, dáváme Neocate, přechodně jsme měli zkusit dávat Nutrilon pepti, pak HA, pak sýr, joguty-cca před 2 rokem, ale ekzem znovu, kopřivka, testy potvrdily , ře žádné zlepšení nenastalo, návrat k Neocate, dr.v Motole tvrdí, že neví kdy to ustoupí, ale brzy asi ne....
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 182 [Dalších 122 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.