| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děti a plyšáci

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 38 [Dalších 18 >>]
13.1.2009 13:03:22
Foxino, duplikát pomoct nemusí. Náš mladší syn (2 a kousek) miluje plyšovou krysu z Ikea. Manžel před časem koupil druhou "co kdyby náhodou" a stalo se to, že teď nehledáme jednu zašantročenou krysu, ale dvě. Navíc od začátku jednoznačně rozlišuje, které je která (pracovní názvy "jednička" a "dvojka", což používá i syn), s tím, že dvojku ještě sice nerad, ale oželí, jednička je naprosto nepostradatelná.
13.1.2009 8:49:43
Naše téměř čtyřletá dcera také neměla žádnou favorizovanou hračku. Před Vánoci ale byla na operaci nosní mandle, a když se probouzela z narkózy, manžel jí dal madvídka Mandlíka. A sice to stále není o tom, že by se bez něj nehnula, ale přilnula k němu, jak dosud k žádné hračce. Asi zafungovalo to spojení se "silným" zážitkem.
Jinak co se týče případného ztrácení, dobře to vyřešila moje kamarádka. Její dcera už jako miminko přilnula ke strašně ošklivému látkovému zajíci. Dnes jsou jí čtyři a stále bez něj neusne, ztráta by opravdu znamenala malou tragédii. Kamarádka proto neváhala a zavčasu ušila několik přesných kopií. Dceři je pravidelně vyměňuje, aby byly stejně opotřebované, a nemusí se nervovat.
lklasinka
13.1.2009 7:46:46
jo jo nejhorší je se jich zbavit, do nemocnice je nevezmou, jsou tam jenom hračky které jdou dezinfikovat, já jsem našla jeden denní stacionář pro ment. postižené, nemají moc sponzorů, takže je dávají klientům k narozkám, svátku..., takže vyberu vždycky tašku těch co jsou noví a zanesu je tam.
*Niki*
13.1.2009 7:21:19
Veveruše, já svého prvorozeného synka nikdy neodkládala (byl furt u mě asi do 3 let:-) a náhradní objekt měl a má. Ale on je dost citlivý. Měl bavlněnou plínu (kakao s ní pije dodnes, bude mu 5), a někdy během 2. a 3. roku ještě 2 plyšové kočičky. Jiné plyšáky nepotřebuje, ani jeho bráška (ten má taky plínku). Máme jich doma tunu, furt někdo nosí, furt říkám, že žádné plyšáky. Tak je nosí miminu. Asi je brzo odnesu někam do nemocnice, i když nevím k čemu, co vím, s plyšáky si nikdo moc nehraje ~d~
12.1.2009 23:24:02
To je zajímavé, potvrzuje mi to můj názor. Také jsem někde četla, jak psal někdo výše, že dítě by v rámci odpoutání se od matky mělo přilnout k nějakému náhradnímu objektu (a pozor, nemusí to být plyšák). Můj starší, tříletý syn si s plyšáky začal hrát teprve po 2. roce věku, ale nijak zvlášť ho neberou. Náhradní objekt buď neměl, ale spíš jím byl kočárek - vždycky, když si hrál, jak někam jedeme, mluvil o sobě, mámě, tátovi a kočárku (případně vynechal tátu, protože nejvíc vyrážíme na výlety sami - táta v týdnu pracuje). Zdá se mi ale, že "náhradní objekt" je vlastně jen taková náhražka vynucená moderní dobou, kdy matky, resp. rodiče, odkládají děti víc, než je zdrávo:-). Já doufám, že oba moji synové přijdou bez obav s jakýmkoliv problémem za mnou nebo za manželem a nebudou muset své dětské starosti řešit s plyšáky~:-D
Cita
12.1.2009 21:59:44
he he, teď sem si uvědomila co píšu za blbiny, pohádky samo nečte, ale dělá, že je čte, ukazuje v knížce a mele nesmysly (ale roztomilý)~k~
Cita
12.1.2009 21:54:41
Kamarádka, která měla prcka dávno před námi, zkonstatovala, že plyšáci jsou hračka na nic..když se narodil syn, musela sem souhlasit a většina těhle lapačů prachu šla z domu.

Doma máme pět nebo šest nejlepších ňuchňacích no a jaký bylo moje překvapení, když si malá postupně plyšáky hodně oblíbila..krmí je, převlíká, čte jim pohádky (pokaždé jiné skupince, není závislá na žádné konkrétní hračce, vždycky jí jedna drží pár dní, pak je to zas jiná)...pro ní jsou to živé bytosti (když zrovna chce)...

..Kluk si takhle nikdy nehrál..tak maximálně vyzkoušet, jestli se z něj dá něco utrhnout, co se stane, když ho namočí apod :o)..to je celej on (asi už holt bude spíš ten technický typ)
Cita
12.1.2009 21:47:23
Mno, já dokonce spala v manželově nošeném tričku..kdysi dávno, když ještě ve stavu těžké zamilovanosti musel na vojnu..fakt to hodně uklidňuje ~:-D
Lendula
  • 
12.1.2009 19:53:02
Jo tak bez plínky mě nespal do 1 roku - byl pod ní zachumlaný i v těch největších pařákách a to jsme pak bojovali s potníčky na tvářích. Můj druhý synek ji musí mít taky - a to je teď v těch mrazech zase velká výhoda. Přeci jenom si s ním mohu skočit na rychlý nákup nebo přeběhnout k nedaleko bydlící babičce na návštěvu - teda když mráz nepřesáhne -8°C.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 38 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.