| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Imunita novorozence

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 61 [Dalších 41 >>]
Lucka 345
31.10.2008 9:17:02
No, u mě se první vlaštovky objevily, když bylo mimču 14 dní, ale nic moc. Druhé jsem přikrmovala od začátku. To jsem se taky snažila kojit, držela jsem ho vždycky hodinu a on se snažil sát. Když mu bylo 5 týdnů, mimochodem jsme se octli na pár dní v nemocnici, kde jsem ho mohla zvážit. Tam jsem zjistila, že pije 10 ml po té hodině přemlouvání a snažení.~j~
Linda
  • 
30.10.2008 22:32:03
Tak s oblíkáním je to dobrý, když je pár dní za sebou stejné počasí, třeba v létě stále vedro nebo v zimě pořádná zima...člověk už se nějak zajede a je to :-) Teď na podzim, jak byla ráno děsná zima a v poledne buď stále zima (když bylo zataženo) nebo téměř letní vedro (když svítilo sluníčko) to byl pro mě opravdu rébus, jak malou oblíct. Vypravuju ji ráno do školky a těžko se odhaduje, jak bude před obědem, kdy jdou ven :-( Jinak ji oblíkám podle sebe, pouze čepici jí radši dávám i teď, ač sama ji nosím jen v těch nejhorších mrazech. Nejhorší je, když ji bere ven tatínek - ten totiž rozdíl teplot absolutně nevnímá a chodí skoro stejně oblíkaný v létě jako v zimě a bohužel nemá pochopení pro to, že někdo jiný (např. naše dítě :-) může rozdíl teplot vnímat...
JBB
  • 
30.10.2008 18:28:15
Díky, právě bojuju s tím samým. Prostě z prsu teče málo mléka a mimčo se prostě odmítlo přisát, neboť "nic" neteče. A všude čtu jen: neexistuje málo mléka apod.
Prý časté přikládání zvýší laktaci. No jak u koho, u mě to tedy nenastalo.:-(
Už jsem se s tím celkem vyrovnala, ale bylo to o nervy. Takže díky všem za podporu těch, co nemůžou kojit.
Sova
  • 
30.10.2008 17:32:24
Možná to myslela jako čepici, tedy pokrývku hlavy proti slunci, a obleček proti slunci = tričko. To mi třeba mimózní nepřipadá ani u dospělých, v tomto věku do jednoho roku bych o nahatosti na slunci (i nepřímém) ani neuvažovala. Mám doma tři ne úplně vhodné fototypy, takže my v létě v lehkých tričkách a kalhotkách jsme všichni prakticky pořád, i když já kvůli vráskám a solidaritě :-).
Magda&Kristynka(2roky)
  • 
30.10.2008 17:14:26
jezis tak to je sikulina. To je ta vychova kolektivem, je to skoro lepsi, protoze deti maji vzor a jak si spravne rekla, deti se rady opici. Jinak nase Kristynka je taky sikulka, ma dva a pul roku, chodi na zachod uplne sama, dokonce si nachysta sedatko a stolicku a dokonce se i sama utre. Oblika si sama boty a kolikrat se chce i oblect sama, to ji ale musim dat veci spravne do ruky, i kdyz pozna, ze obrazek na kalhotkach ci na tricku patri dopredu.
Jinak pristi zari (2009) pujde poprve do skolky, vzhledem k tomu, ze mala je bilingvni, jaksi se snazim smirit s faktem, ze tu cestinu zase pozapomene a bude mluvit uz jenom italsky. V Cechach se vzdycky tak krasne rozmluvi, pak se to doma drzi, ale prejde to ve vice-italstinu. Ale ta cestina je v tom mozecku, je to poznat, sem tam vytahne uplne novy slovo, nebo kdyz se vratime do Cech, tak se velice lehce rozmluvi. Ale mam strach ze skolky z hlediska jazyka.
30.10.2008 16:50:18
Tož se kaju, hold někdo bere smrt jako součást života a nedělá z toho tabu;)Právě pro různé životní zkušenosti a hold píšu jak mi huba narostla. Těma brkama sem chtěla říct, že né všechnynemoci a skony světa se daj naroubovat ne kojení, nekojení, atd. A co, nekaju se, prostě to tak cítim a basta~j~
Linda
  • 
30.10.2008 15:58:14
Jo, to chrchlání a smrkání v šatně je dost hrozné, ale na druhou stranu je jasné, že kdyby měl být člověk doma s dítětem na paragrafu kvůli rýmě a kašli, tak by toho do práce opravdu moc nenachodil. Pokud bude malá "jenom" nastydlá, tak budu spokojená. Jasně že dítě onemocní kvůli tomu náporu bacilů a virů, ale když je dítě ve stresu (jako že asi jo, i když zrovna naše holčina zatím chodí do školky bez reptání) a nota bene blbě oblečené, tak jim určitě snáze podlehne...To víte, že my to prožíváme, vlastně jde o první nemoci dětí a nejde to neprožívat.
Dana,dvě holky
  • 
30.10.2008 15:51:08
Holky mají také vše nachystané,ale když jsem pro ně minulý týden přišla do školky,tak tam venku běhaly jen v tričku a teplákách.Na můj výraz paní učitelka opáčila"Vždyť je tak krásně teplo,tak jsem jim řekla,ať si mikiny sundají".V 16,30h už ale krásně teplo dávno nebylo.
Nebo-dnes šly opět všichni povinně ven v holinkách,přestože většina dětí má už zimní boty.Ještě,že už paní učitelku znám a dala jsem jim do holin pro jistotu teplé ponožky,aby si je navlékly než půjdou ven.
Když už člověk chodí do práce,tak to není žádná legrace zůstávat každou chvíli doma s nemocnými dětmi.
Z nařízení paní učitelky mám někdy pocit,že chce,aby bylo ve třídě co nejméně dětí.A to nemluvím o tom,že do školky chodí spousta dětí s děsným kašlem,které místo toho,aby zůstaly pár dní doma třeba s babičkou,dědou(vím,že jejich prarodiče jsou už v důchodu),případně matkou,která je na mateřské s jejich sourozencem,tak místo toho nakazí spoustu dalších dětí.Je to nezodpovědnost.

Takže,abych to shrnula.Dítě může být z domova poučené,co si má vzít na sebe,ale paní učitelka jim řekne něco jiného a prostě musí poslechnout jí,to je jasné.
Uf,už aby bylo zase jaro,ta nadcházející zima bude asi opět náročná.
Jo a než začaly chodit do školky,tak měly max.rýmu a to jsme byly denně venku mezi dětmi.
Katka,kluci 6 a 10
  • 
30.10.2008 14:19:24
Taky si zvykneš, uvidíš. Bude tě štvát, jak budeš vodit synka do školky a uslyšíš z šaten to chrchlání a smrkání ostatních dětí,
mě to taky vždycky štvalo. Hlavně, když jsem přivedla syna po nemoci a bylo mi jasné, že do týdne v tom lítá znovu...Jenže ono se s tím opravdu asi věcně nic dělat nedá, dneska jsou moji kluci (ťuk,ťuk) snad 2 roky bez nemoci.Ale první rok ve školce je mazec, tak pevné nervy.
30.10.2008 13:38:29
Adelaide: "Sorry Niobe ale to že kojení dává dítěti něco co se nedá nahradit je prostě fakt. Ale přece to neznamená že kdo NEMŮŽE kojit je horší matka. Abychom to s tou "politickou korektností" zas moc nepřeháněly."

Ale tohle já tu celou dobu tvrdím!!!! Jako že kojení je fajn, má prostě své opodstatnění, ale právě z té neustále masáže, jak je kojení jedinečné, by až nejedna matka mohla, co kojit nemůže, mohla chytnout depky. Na tom jsme se přeci už shodly kdysi, když jsme to řešily na Femu. Kojím, paráda. Nekojím, zkusila jsem všechno, co bylo v mých silách, svět se nezboří.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 61 [Dalších 41 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.